If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Προεπιλογή Αλλαγη τακακια πισω astra j 1.6 136hp 2014

Ηρθε η ωρα για τακακια.
    Ακουω προτασεις για τακακια πισω για το astra κι μου.

Προεπιλογή

Καλημέρα!
    ATE ή γνήσια, είναι οι καλύτερες επιλογές.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο TOMMY Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα!
    ATE ή γνήσια, είναι οι καλύτερες

επιλογές.
    Ευχαριστω πολυ.

Senior Member
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Αυτοκίνητο
    Astra GTC

Προεπιλογή

Είχα βάλει ΑΤΕ το 2017 στο Astra μου (H GTC 1.8). Τα εν λόγω ΑΤΕ έγραφαν πάνω στο μεταλλικό στέλεχος Galfer (προφανώς τα κατασκεύαζε η Galfer για την ΑΤΕ). Μιλάω για μπροστά τακάκια για δίσκους 280 χιλ. τα συγκεκριμένα τακάκια τοποθετήθηκαν σε καινούριες δισκόπλακες γνήσιες (αλλάχθηκαν μαζί τους οι παλιές μαμά δισκόπλακες, κάπου στα 185.000 χλμ).
    2-3 χρόνια μετά τα τακάκια άρχισαν περιστασιακά να σφυρίζουν κατά το φρενάρισμα (κυρίως στην αριστερή δισκόπλακα). Παρατηρώντας έκτοτε τη δικσόπλακα, πρόσεξα ότι έχει κάνει γραμμώσεις που δεν δικαιολογούνται. Προ 2μήνου άλλαξα πάλι μπροστά τακάκια, οπότε ξηλώθηκαν τα ΑΤΕ και μπήκαν πάλι γνήσια (Opel). Όχι τα ποια ανθεκτικά (ακριβότερα) που ήταν made in France αλλά η πιο φθηνή σειρά που είναι Made in India και το υλικό τριβής είναι εμφανώς πιο μαλακό (αφήνει αρκετά περισσότερη μαυρίλα). Παρότι οι δισκόπλακες δεν αλλάχθηκαν λόγω των γραμμώσεων, τα νέα τακάκια σφυρίζουν ελάχιστα ως καθόλου σε σχέση με τα ΑΤΕ.
    Δεν ξέρω αν στην περίπτωσή μου κάτι πήγε στραβά όταν μπήκαν τα ΑΤΕ, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι ο συνδυασμός τους με τις γνήσιες δισκόπλακες στο αμάξι μου δεν ήταν και τόσο πετυχημένος. Επίσης ενώ με τα γνήσια τακάκια έβγαλα άνετα 95.000χλμ, με τα ΑΤΕ χρειάστηκα αλλαγή στα 75.000χλμ. Από απόδοση φρεναρίσματος δεν κατάλαβα κάτι παραπάνω από τα γνήσια, τουλάχιστον σε νορμάλ καταστάσεις (γενικά δεν πλακώνομαι στα φρένα).
    Μιλάω πάντα για νορμάλ ΑΤΕ με το σύνηθες υλικό τριβής κι όχι κεραμικά.

Προεπιλογή

Επειδη ειναι πισω, μπορεις να βαλεις και κατι ποιο οικονομικο, Textar, Bosch, Trw.
    Ate για εμενα ειναι τα κορυφαια, τα φοραω εμπρος σετ, και κυριολεκτικα ΦΡΕΝΑΡΕΙ!!
    Το μειονεκτημα ειναι, οτι την 1η φορα καπου στα 50000km μαζι με τακακια, αλλαξα και δισκους, μιας και τους εφαγε, με σκληρη χρηση βεβαια.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Παρόμοια Θέματα

1. DIY astra H Αλλαγη τακακια, δισκους, υγρα φρενων
    Από τον/την Karaman στο forum Astra, Astra Coupe & Astra Cabrio
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-19, 12:38
  2. astra h gtc 1.6t αλλαγη τακακια
    Από τον/την morrison στο forum Στήσιμο
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-18, 09:53
  3. Αλλαγη τακακια σε astra h
    Από τον/την stelios709 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-15, 16:48
  4. αλλαγη τακακια astra j
    Από τον/την Βaggelis στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-15, 13:41
  5. τακακια μπρος-πισω...150 ευρω????
    Από τον/την goforbet στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-08, 15:15

Δικαιώματα - Επιλογές