Με αφορμη σε αλλο θεμα που εγραψα οτι θελω να παρω μια μικρη αμμοβολη, και ο Κωνσταντινος εγραψε γιατι δεν κατασκευαζω μια μονος. Οποτε θελω να μοιραστω μαζι σας φωτογραφικο υλικο απο μια πρεσα που εκανα μονος μου, γιατι για την αμμοβολη δεν συμφερει, στην ουσια ειδα στο ιντερνετ πως τις κατασκευαζουν και την αντεγραψα σε μεγαλο ποσοστο.
Παντα ηθελα μια πρεσα, γιατι εχω ''φαει τα νιατα μου'' να πρεσαρω σινεμπλοκ σε μορσα, και μια φορα που αλλαξα και ρουλεμαν εμπρος τροχου, πεταξα και την μορσα μαζι!!! Το κοστος για μια μικρη αγγιζει τα 250€ και πανω, οποτε τα εβαλα κατω και μου εβγενε ποιο φθηνα, η διαδικασια εγινε μεσα στην 1η καραντινα, του 2020, οπου και οι τιμες των υλικων ηταν χαμηλες, πηρα μονο τον γρυλο, τα Π σιδερα και μπογια, τα λοιπα ψιλολογια τα ειχα. Το κοστος αγγιξε τα 85€, αλλα και να επερνα και τα υπολοιπα που ειχα, οπως τα 4 ρουλεμαν που εβαλα στο κινουμενο τραπεζι, ντιζες, παξιμαδια, ποδαρικα και ελατηρια, το κοστος δεν θα ξεπερνουσε τα 120-130€ οποτε αξιζε ο κοπος.Απο εργαλεια χρειαστηκε φυσικα ηλεκτροκολληση, αν και βρηκα κατασκευες βιδωτες, επελεξα να την κανω κολλητη, και τρυπανι σταθερο/κολονατο, που δανειστηκα απο τον ξαδερφο μου, ενα αγορασεμενο απο τα lidl το οποιο βγηκε σκυλι!!