If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Απ ότι έχω συμπεράνει και απ ότι μου είπε και στο τηλέφωνο και ο Ρελλας, δεν παίζει ρόλο. Μόνο στα Koni όπου βγάζει και δύο διαφορετικές εκδόσεις.
Ο Ρέλλας σαν πιο κοντά στο εργοστασιακό μου είπε πως είναι τα Blistein πάντως αλλά σε γενικά πλαίσια μου πρότεινε KYB όπου μου είπε ότι είναι λίγο πιο ενισχυμένα σε αυτά τα χρήματα.
Ο μηχανικός πάντως μου είπε ότι είναι από τις βάσεις των αμορτισέρ ο θόρυβος και όχι τα ίδια τα αμορτισέρ οπότε θα αλλαχτούν πρώτες αυτές και βλέπουμε. Θέλω να ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί και αλλαγή αμορτισέρ.
Της SACHS παρήγγειλα αλλά κλασσικά παρόλο που έγραφε διαθέσιμες δεν ήταν και προσπαθούσαν να μου πουλήσουν ότι είχαν και εν τέλη πήρα της SWAG που ήταν πάνω κάτω στα ίδια χρήματα περίπου.
Θα ενημερώσω αν τελικά διορθωθεί το πρόβλημα καθώς είναι κρίμα κάποιος να έχει το ίδιο πρόβλημα και από λάθος διάγνωση πχ ή κάτι να αλλάξει αμορτισέρ ενώ δε χρειάζεται.
Ήρθαν σήμερα οι βάσεις. Σε σχέση με τις SKF του Νίκου εδώ, οι SKF φαίνεται να έχουν καλύτερη και πιο λεπτομερής κατεργασία. Πχ στο σημείο που βιδώνουν οι βίδες. Βέβαια, οι SKF είχαν διπλάσια τιμή κατά την αγορά. Θέλω να ελπίζω ότι δεν έκανα πάντως βλακεία που είπα να μου στείλουν της SWAG αντί της SACHS που δεν τις είχε.
Στην πρώτη φωτογραφία κιόλας φαίνεται η εσωτερική τσιμούχα που έχουν οι οποία λογικά δημιουργεί το πρόβλημα με τους θορύβους.
Αν πατήσετε πάνω στις φωτογραφίες σαν ανοίγουν σε καλύτερη ανάλυση.
![]()
![]()
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη feedoxx : 03-02-23 στις 12:43
Μόλις τελείωσε το "χειρουργείο" και έχω να πω, πως άλλο αμάξι, απλά! Οι μαμά δε φαινόταν διαλυμένες αλλά παρόλα αυτά εξαλείφθηκαν όλοι οι θόρυβοι που έκανε και μου έσπαγαν τα νεύρα μιας και το αμάξι έκανε σαν κουδουνίστρα και πέρα απ' αυτό, ακόμα και με τη μια αλλαγμένη όπου το έκανα επίτηδες βόλτα το αυτοκίνητο το ένιωσα ότι έσφιξε στο πίσω μέρος αρκετά.
Γενικά όσοι αλλάξετε αμορτισέρ επενδύεστε λίγο παραπάνω και αλλάξτε και τις βάσεις! Δεν είναι τυχαίο τελικά που η Opel τα δίνει σετ (@Karaman) αμορτισέρ και βάσεις. Και γενικά αν τις βρείτε σε χαμηλό κόστος όπως εγώ (<30€ και οι δύο), πιάνουν τα χέρια σας και έχει το αυτοκίνητο σας χιλιόμετρα ή αρκετά έτη στην πλάτη του, θα σας πρότεινα να τις αλλάξετε με τη διαφορά που προσωπικά είδα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη feedoxx : 04-02-23 στις 17:28
Ωραια!!! ελυσες το προβλημα με χαμηλο κοστος, εγω τις αλλαξα προλυπτικα μην ξεροντας τι θα συναντισω οταν τις βγαλω, δεν ηταν φθαρμενες οι δικες μου, τις εχω κρατησει καπου στην αποθηκη.
Στο golf που ειχα, οταν τις ειχα αλλαξει που φοραει παρομοια topmount πισω, εκει τις εβγαλα δυαλημενες, εχοντας και εκει καποιος θορυβους που ειχαν εξαληφθει μετα την αλλαγη τους.
Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!
Καλα χιλιομετρα τωρα!
Φτηνα την εβγαλες αφου βρηκες τη λυση στο θεμα σου!
Σήμερα μου ήρθαν και τα τελευταία parts για την αλλαγή των αμορτισέρ με τα B6 που σχεδιάζω.
Αγόρασα τις βάσεις της SKF για τα πίσω αμορτισέρ και παρακάτω είναι το τι παρέλαβα.
0-02-05-ec569fa8dcfc91eafcb92e99311083cb3b7041c6dfb8c3ff26fbdf0478da264b_786930b1248a2194.jpg
0-02-05-cb405ff4663a8f878e7e69a4e1198f6b9ca6214e7122f17908cd6182c0567849_b0e1edcc77bc9bc4.jpg
Παίζει να έχω κάνει λάθος και τελικά να έχω στα χέρια μου 2 δεξιές βάσεις τώρα ή είμαι οκ;
Απο που τις πηρες?? Οι βασεις χωριζονται σε δεξια και αριστερα, δεν ξερω αν εχουν καποια διαφορα εκτος της εξτρας τρυπας που εχει η μια η δεξια, και δεν παιζει καποιο ρολο στην τοποθετηση, ισως εχουν διαφορα στην κληση ομως. Τις παλιες βασεις τις εχω στην αποθηκη, θα ριξω μια ματια μηπως εχουν διαφορα.
Ειδα τις βασεις στην αποθηκη, οι βασεις δεν ειναι ιδιες εχουν διαφορα στην κληση, θα εχεις πρβλημα, δεν μπορεις να τις βαλεις.
![]()
Τις παρήγγειλα από Autodoc. Στο καλάθι μου έβαλε 2 τεμάχια από το σετ αυτό της SKF και τελικά εγώ έσβησα το ένα καθώς το θεώρησα λάθος δικό μου. Μάλλον φαίνεται ότι πάει σετ 2 δεξιές και 2 αριστερές αλλά και πάλι δεν στέκει.
Ξανακοιτώ τις φωτογραφίες σου από το thread με την αλλαγή σε Koni που είχες κάνει και βλέπω ότι όντως η μία βάση λέει πάνω ξεκάθαρα LH και η άλλη RH (με την έξτρα τρύπα που αναφέρεις).
Και οι δύο δικιές μου είναι RH με την έξτρα τρύπα οπότε θα χρειαστώ όντως και μία αριστερή. Νέα αναμονή λοιπόν για την αριστερή βάση.
Ειναι λαθος απο το autodoc, συγγεκριμενα απο την skf, δεν εχεις κανει λαθος εσυ, το σετ που πηρες της skf αυτον τον κωδικο ειχα παρει και εγω και εχει μεσα 2 βασεις σετ για πισω, μια δεξια, μια αριστερα. Μιλα μαζι τους να σου βρουνε λυση, φυσικα θα ταλαιπωρηθεις με καθηστερηση.
Ζήτησα ήδη επιστροφή του σετ και τα λεφτά πίσω. Ήταν η πρώτη παραγγελία από Autodoc που είχα επιλέξει και την ασφαλή παραγγελία (ή όπως το ονομάζουν) οπότε θεωρώ ότι θα πάει καλά.
Βρήκα ήδη το σετ από amazon οπότε θα προχωρήσω παράλληλα σε παραγγελία από εκεί ώστε να μου έρθει σχετικά γρήγορα.
Θα τα παρεις πισω τα λεφτα σου, εχω γυρισει και εγω ανταλλακτικα με ασφαλη παραγγελια. Εμενα περιπου στο 10-15ημερο μου τα πιστωσαν αν θυμαμαι.
Ο θόρυβος από το πίσω μέρος των θόλων επανήλθε και δεν είναι ούτε δίμηνο που αλλάχτηκαν οι βάσεις
Είναι δυνατόν να είναι τόσο μάπα οι βάσεις της SWAG και να τα έπαιξαν μέσα σε τόσο διάστημα δεδομένου ότι και το αυτοκίνητο δεν έχει γράψει καθόλου χλμ σχεδόν;
Επίσης, δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάρω δύο KYB αμορτισέρ πίσω και να τα αλλάξω; Να πάρω δύο μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση με βάσεις ώστε αν είναι εκ νέου οι βάσεις να αλλαχτούν πάλι και αυτές; Έχω πελαγώσει η αλήθεια είναι!
Άμα πήρες swag τι περίμενες; Σαβούρα όσο δεν πάειβ¦ μόνο monroe Sasic lemforder Trw skf
Opel Astra G = Ο μαθουσαλίξ
Renault Clio Turbo = Ο στριφτούλης
Οντως swag και febi ότι χειρότερο από ποιότητα, τα έχω φάει στην μάπα σε σινεμπλοκ κυρίως, αλλά και σε μπροστινά topmount που βγενανε παραμορφομενα.
Εγώ γελάω με κάποιους που πιστεύουν ότι τους λένε τα συνεργεία ότι και καλά και το γνήσιο swag είναι. Που αν δεις το γνήσιο κ το swag δίπλα δίπλα θα γελάς για 3 τερμηνα
Opel Astra G = Ο μαθουσαλίξ
Renault Clio Turbo = Ο στριφτούλης
Ρε παιδιά, δεν είναι δυνατόν ολόκληρα εργοστάσια να μην μπορούν να φτιάξουν μια βάση αμορτισέρ που μια τσιμούχα όλη και όλη έχει εντός και να χαλάνε στον μήνα (γιατί 1 μήνα τις έχω πάνω). Δηλαδή μου φαίνεται τελείως, δεν ξέρω.
Sachs είχα παραγγείλει όπως είχα πει αλλά δεν τις είχε και μετά βρέθηκα με τις SWAG για να μην ξεφύγουμε σε τιμή.