Λοιπόν, παιδιά την πολύτιμη βοήθεια σας παρακαλώ καθώς το αμάξι έχει αρχίσει και κάνει πάλι σαν την κουδουνίστρα και τα νεύρα μου είναι, αφήστε καλύτερα..
Μόλις γύρισα από μια τοπική μάντρα με ανταλλακτικά. Σε ερώτηση για πίσω αμορτισέρ για Corsa E και όχι D (μιας και φοράνε τα ίδια απ ότι έψαξα και για να είναι με λιγότερα χιλιόμετρα και πιο καινούργια) μου απάντησε πως έχει ετοιμοπαράδοτα MONROE στα ~120€ το σετ (σκέτα τα αμορτισέρ) και εργοστασιακά μεταχειρισμένα με τις βάσεις τους και τα πάντα όλα στα 60€. Τα μεταχειρισμένα δεν είμαι ειδήμων αλλά τα είδα σε άψογη κατάσταση. Μηδέν σκουριές, μηδέν οξείδωση οι βάσεις, ήταν πραγματικά σαν καινούργια. Σε ένα ταμπελάκι της GM που είχαν πάνω και μεταξύ άλλων πρέπει να έγραφε ημερομηνία παραγωγής και ήταν 4ος του 2019, θα έχει κοπεί σίγουρα το αυτοκίνητο και κανένα χρόνο τουλάχιστον οπότε λογικά πρέπει να έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα.
Επίσης, πήρα στο κατάστημα που αγόρασα τις βάσεις και μου είπε πως δε γίνεται να γίνει κάποια επιστροφή ή αντικατάσταση τους και πως θα πρέπει να σταλούν στην εταιρία για έλεγχο και μετά βλέπουμε (μήνας τουλάχιστον δηλαδή).
Οπότε εσείς τι προτείνετε να κάνω; Το αυτοκίνητο γράφει ελάχιστα χιλιόμετρα οπότε δεν είναι ότι χάνω τόσο από τα χιλιόμετρα που ήδη έχουν τα μεταχειρισμένα.
- Μεταχειρισμένα: 60€ το σετ κομπλέ με bump stop, βάσεις, τα πάντα. Εργοστασιακά του '19.
- Καινούργια: KYB ~80€ το σετ + ~55€ ξανά βάσεις (SKF?) πάμε αμέσως πάνω από τα διπλά λεφτά. Bump stop τα είχα αλλάξει με MONROE πριν 2-3 χρόνια και είναι σε άψογη κατάσταση οπότε δε νομίζω ότι χρειάζονται εκ νέου αλλαγή.