If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 51

Προεπιλογή Αλλαγή αμορντισερ σε Corsa D

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε άλλαξα τα αμορντισερ στο corsa d 2009.
    Εναν μηνα πριν άλλαξα (Αυγουστο) άλλαξα και στο άλλο αυτοκίνητο (merceses c180, 1997) τα πίσω αμορντισερ.

To mercedes φορούσε τα bilstein τα κίτρινα και τα είχα απο το 2005.

Και στα δύο αυτοκίνητα έβαλα τα sachs.

Απο το mercedes τα πίσω διαλύθηκαν, πηγαίνει σαν βάρκα το αυτοκίνητο, απο το corsa και αυτά είδα οτι δεν είναι τόσο σφηχτά όσο όταν τα αγόρασα.
    Τα αυτοκίνητα κινούνται σε πόλη και όσο μπορώ αποφεύγω τις λακούβες και δεν ανεβαίνω στα πεζοδρόμια.

Τα sachs τελικά δεν αποδείχτηκαν καλά, δεν γίνεται και στα δυο αυτοκίνητα να βγήκαν off σε λιγότερο απο ένα χρόνο.

Στο mercedes μάλλον θα ξανα βάλω τα bilstein τα κίτρινα.

Στο corsa τι προτείνεται να βάλω? τα KYB αξίζουν?

Προεπιλογή

Από μηχανικό που πάω για σέρβις μου έχει πει ότι τα kyb πάνε πολύ στο corsa. Δεν έχω όμως προσωπική αποψη
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Senior Member Το avatar του χρήστη ohristou
    Περιοχή
    Νέα Πέραμος Αττικής, Πετρούπολη, Περιστερι
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Εγώ έχω στο corsa c ta kyb excel g εδώ και μια πενταετία. Σαφώς καλύτερο και πιο στιβαρό πάτημα ακόμα και από τα μανίσια. Για μένα να το τολμήσεις. Έλεγα να δοκιμάσω sachs στην επόμενη αλλαγή αλλά με αυτά που ακούω, δεν το βλέπω.

Προεπιλογή

Sachs δεν φοράει από την μάνα του?
    Είμαι κ γω για αμορτισέρ. 96Κ κ δεν τα έχω αλλάξει κ κοπαναει πλέον αρκετά.
    Όποτε τα ξεχνάμε τα Sachs...kayaba δηλαδή? Bilstein μαύρα δεν βαζω σίγουρα.
    Κάνα μαγαζί έχουμε για πρόταση?

Προεπιλογή

Λογικά αν είσαι στον χρόνο έχουν εγγύηση. Ψάξτο λίγο.
    Τα KYB είναι πιο σκληρά από τα SACHS. Αν σκέφτεσαι τα BILSTEIN B6 εγώ θα κοίταγα και τα KONI STREET T τα οποία είναι και 180€ πιο φτηνά...
    Σε κάθε περίπτωση, μαζί με αμορτισέρ αλλάζεις και βάσεις-ρουλεμάν (Top Mount).

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο TOMMY Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λογικά αν είσαι στον χρόνο έχουν εγγύηση. Ψάξτο λίγο.
    Τα KYB είναι πιο σκληρά από τα SACHS. Αν σκέφτεσαι τα BILSTEIN B6 εγώ θα κοίταγα και τα KONI STREET T τα οποία είναι και 180€ πιο φτηνά...
    Σε κάθε περίπτωση, μαζί με αμορτισέρ αλλάζεις και βάσεις-ρουλεμάν (Top Mount).
    Κονι με κλειστα ματια, τα εχω πανω σχεδον 90000km, μεταμορφονουν το αμαξι, καμια αλλαγη συμπεριφορας απο τοτε που τα εβαλα, μεν ποιο σκληρα απο τα μαμα.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

Είμαι προς αλλαγή αμορτισέρ μιας και τα πίσω μας άφησαν χρόνους απ ότι φαίνεται καθώς ακούω θόρυβο στις ανωμαλίες και κατά πάσα πιθανότητα είναι από αυτά παρόλο που το ΚΤΕΟ πριν μερικούς μήνες τα έβγαλε σχεδόν άψογα.

Πρώτο ερώτημα. Να αλλάξω μόνο τα πίσω από τη στιγμή που τα μπροστά δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα και έχουν μόλις 30κ χιλιόμετρα;
    Φοράει τα εργοστασιακά τώρα με ελατήρια 1 πόντου χαμηλώματος αν δεν κάνω λάθος. Είναι το sport μοντέλο.

Και δεύτερο ερώτημα τι να επιλέξω χωρίς να ανέβω τόσο οικονομικά. Οι επιλογές είναι:
    • Kayaba Excel G
    • Sachs
    • Monroe OESpectrum
    • ή αν αλλάξω μόνο τα πίσω και Koni πορτοκαλί

Ακούω τις γνώμες σας!

Προεπιλογή

Αν αλλάξεις μόνο τα πίσω kayaba. Αν τα αλλάξεις όλα koni . Όπως είπες όμως έχουν λίγα χλμ τα εμπρός. Οπότε μάλλον θα άλλαζα μόνο τα πισω
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Προεπιλογή

Koni τετράδα πάει ακριβά και δε θέλω να ανέβω τόσο δεδομένου ότι θέλω κάποια στιγμή να το αλλάξω και να πάω σε κάτι πιο καινούργιο και σύγχρονο πρώτα ο Θεός.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο feedoxx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είμαι προς αλλαγή αμορτισέρ μιας και τα πίσω μας άφησαν χρόνους απ ότι φαίνεται καθώς ακούω θόρυβο στις ανωμαλίες και κατά πάσα πιθανότητα είναι από αυτά παρόλο που το ΚΤΕΟ πριν μερικούς μήνες τα έβγαλε σχεδόν άψογα.

Πρώτο ερώτημα. Να αλλάξω μόνο τα πίσω από τη στιγμή που τα μπροστά δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα και έχουν μόλις 30κ χιλιόμετρα;
    Φοράει τα εργοστασιακά τώρα με ελατήρια 1 πόντου χαμηλώματος αν δεν κάνω λάθος. Είναι το sport μοντέλο.

Και δεύτερο ερώτημα τι να επιλέξω χωρίς να ανέβω τόσο οικονομικά. Οι επιλογές είναι:
    • Kayaba Excel G
    • Sachs
    • Monroe OESpectrum
    • ή αν αλλάξω μόνο τα πίσω και Koni πορτοκαλί

Ακούω τις γνώμες σας!
    Είναι σίγουρα ο θόρυβος απο τα αμορτισέρ , το συστημα διεύθυνσης το έχεις δει ?
    Θα πήγαινα σε Sachs ή Kyb Excel G που θεωρούνται αντικαταστάσης .
    Συνήθως αλλαγή γίνεται 4αδα

Προεπιλογή

Ας κάνω και εγώ εδώ την ερώτηση μου.
    Μετά από σχεδόν 150Κ με τα εργοστασιακά αμορτισέρ, ήρθε σιγά σιγά ο καιρός για αλλαγή.
    Δεν ψάχνω κάτι το περίεργο και εξεζητημένο, με ενδιαφέρει η άνεση και το καλό κράτημα εκεί που πρέπει. Το αυτοκίνητο κινείται σε δρόμους πέριξ της Αθήνας και όχι μέσα στο κέντρο της πόλης και κάνει και 3-4 φορές το χρόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
    Με τα εργοστασιακά ήμουν happy αλλά αν υπάρχει κάτι παρόμοιο θα το κοιτούσα.
    Θεωρώ ότι πρέπει να αλλαχτούν τα εξής με βάση τα σχεδιαγράμματα του Corsa D που έχω δει, εκτός αν κάνω κάπου λάθος:

Μπροστά:
    1. ΣTOΠ AMOPTIΣEP ANΩ
    2. BAΣH AMOPTIΣEP (top mount)
    3. AΦPOΛEΞ AMOPTIΣEP
    4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ
    5. ΕΛΑΤΗΡΙΟ
    6. AMOPTIΣEP

Πίσω:
    1. BAΣH AMOPTIΣEP (top mount)
    2. AΦPOΛEΞ AMOPTIΣEP
    3. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ
    4. AMOPTIΣEP

Ένα πρόχειρο συνολικό κόστος που βλέπω σε GM ανταλλακτικά είναι περί τα 1000€ για τα παραπάνω (αλλαγή 2 μπροστά και 2 πίσω) + την εργασία του συνεργείου.
    Τα θεωρώ λίγο πολλά, από την άλλη σκέφτομαι ότι τα εργοστασιακά με κράτησαν για 150Κ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάποια γνώμη;

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο meletis_m Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι σίγουρα ο θόρυβος απο τα αμορτισέρ , το συστημα διεύθυνσης το έχεις δει ?
    Θα πήγαινα σε Sachs ή Kyb Excel G που θεωρούνται αντικαταστάσης .
    Συνήθως αλλαγή γίνεται 4αδα
    Τι άλλο μπορεί να είναι; Ο θόρυβος όσα άτομα έχω βάλει μέσα μου λένε ότι ακούγεται πίσω στο σημείο των θόλων. Ξέχασα να το αναφέρω.
    Περιμένω να το δει και ο μηχανικός μου εκτενέστερα όταν βρει χρόνο αλλά μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι τα αμορτισέρ δεδομένου και ότι ο θόρυβος ακούγεται ή δεν ακούγεται τόσο έντονα βάση εξ. θερμοκρασίας.

Επίσης, 4αδα ιδανικά θέλω να αλλάξω αλλά δε βλέπω λόγο να πληρώσω δύο παραπάνω αμορτισέρ και τη διαφορά στην τοποθέτηση από τη στιγμή που τα μπροστά φαίνονται άψογα και έχουν και 30κ χιλιόμετρα.

Senior Member
    Περιοχή
    Αθήνα - Κόστα Πορτοχελίου
    Αυτοκίνητο
    Vectra A

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο icsd08063 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μετά από σχεδόν 150Κ με τα εργοστασιακά αμορτισέρ, ήρθε σιγά σιγά ο καιρός για αλλαγή.
    Δεν ψάχνω κάτι το περίεργο και εξεζητημένο, με ενδιαφέρει η άνεση και το καλό κράτημα εκεί που πρέπει. Το αυτοκίνητο κινείται σε δρόμους πέριξ της Αθήνας και όχι μέσα στο κέντρο της πόλης και κάνει και 3-4 φορές το χρόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
    Θεωρώ ότι πρέπει να αλλαχτούν τα εξής με βάση τα σχεδιαγράμματα του Corsa D που έχω δει, εκτός αν κάνω κάπου λάθος:

Μπροστά:
    1. ΣTOΠ AMOPTIΣEP ANΩ
    3. AΦPOΛEΞ AMOPTIΣEP
    4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ
    5. ΕΛΑΤΗΡΙΟ
    6. AMOPTIΣEP

Πίσω:
    2. AΦPOΛEΞ AMOPTIΣEP
    3. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ
    4. AMOPTIΣEP

Ένα πρόχειρο συνολικό κόστος που βλέπω σε GM ανταλλακτικά είναι περί τα 1000€ για τα παραπάνω (αλλαγή 2 μπροστά και 2 πίσω) + την εργασία του συνεργείου.
    Τα θεωρώ λίγο πολλά, από την άλλη σκέφτομαι ότι τα εργοστασιακά με κράτησαν για 150Κ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάποια γνώμη;
    Πως και θες να αλλάξεις ελατήρια;; Είσαι σίγουρος ότι θέλουν αλλαγή;

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο CAPTAIN_HADDOCK Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πως και θες να αλλάξεις ελατήρια;; Είσαι σίγουρος ότι θέλουν αλλαγή;
    Well, μπορεί και να μην χρειάζεται καθόλου.
    Γενικά ψάχνω να δω τι μπορεί να κάθεται το ίδιο καλά με τα εργοστασιακά. Αν καταλαβαίνω καλά επίσης, Sachs στην πράξη φοράνε από το εργοστάσιο.

Προεπιλογή

Μπροστά:
    1. ΣTOΠ AMOPTIΣEP ANΩ
    3. AΦPOΛEΞ AMOPTIΣEP
    4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ
    5. ΕΛΑΤΗΡΙΟ
    6. AMOPTIΣEP

Πίσω:
    2. AΦPOΛEΞ AMOPTIΣEP
    3. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ
    4. AMOPTIΣEP

Κάποια γνώμη;
    Αλλαζεις μονο topmount εμπρος πισω, γνησια μονο τα εμπρος βγενουν ως ανταλλακτικο, τα πισω γνησια πανε μαζι με το αμορτισερ, σε αφτερ τα βρησκεις χωρια. Τα μαμα αμορτισερ δεν ειναι sachs ειναι cofap. Σε αυτα τα km δεν χρειαζεσαι φουσκες και στοπ, εκτος και αν εχουν εμφανη φθορα.
    Οικονομικη λυση θα εβαζα sachs ή monroe, κατι καλυτερο ποιο σκληρο koni.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Karaman : 27-01-23 στις 04:12

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Karaman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλαζεις μονο topmount εμπρος πισω, γνησια μονο τα εμπρος βγενουν ως ανταλλακτικο, τα πισω γνησια πανε μαζι με το αμορτισερ, σε αφτερ τα βρησκεις χωρια. Τα μαμα αμορτισερ δεν ειναι sachs ειναι cofap. Σε αυτα τα km δεν χρειαζεσαι φουσκες και στοπ, εκτος και αν εχουν εμφανη φθορα.
    Οικονομικη λυση θα εβαζα sachs ή monroe, κατι καλυτερο ποιο σκληρο koni.
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
    Μπορώ να συνδιάσω γνήσια top mount μπροστά με κάποια άλλα αμορτισέρ ή θα έχω πρόβλημα; Ρωτάω γιατί ακούω γενικά θέματα με aftermarket top mount.
    Για τα πίσω top mount, τα βρίσκω μεμονομένα σε γνήσια GM επίσης (περί τα 70€ έκαστο στην Ελλάδα, ίσως με παραγγελία από αντιπροσωπεία έρχονται λίγο πιο ακριβά). Οπότε και εδώ έρχεται πάλι η παραπάνω ερώτηση αν μπορώ να βάλω γνήσια top mount με aftermarket αμορτισέρ.

Σε προστατευτικά και φούσκες έχω έντονη φθορά πίσω, έχουν σκιστεί δυστυχώς, οπότε προσανατολίζομαι στο να αλλαχτούν όλα (ίσως όχι τα μαμά ελατήρια γιατί δεν βρίσκω εκεί κάποιο θέμα).

Η αλήθεια είναι πως θέλω να πάω σε κάτι καλό όσο αναφορά τα κρατήματα αλλά χωρίς να χάσω από την άνεση που είχαν τα εργοστασιακά.
    Κοιτούσα μεταξύ KONI STR.T, BILSTEIN B4 από τα λίγα που διαβάζω από χθες.
    Αν υπάρχει κάτι καλύτερο που να ικανοποιεί τις ανάγκες μου θα το κοιτούσα επίσης, ακόμη και σε παραπάνω λεφτά.

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
    Μπορώ να συνδιάσω γνήσια top mount μπροστά με κάποια άλλα αμορτισέρ ή θα έχω πρόβλημα; Ρωτάω γιατί ακούω γενικά θέματα με aftermarket top mount.
    Για τα πίσω top mount, τα βρίσκω μεμονομένα σε γνήσια GM επίσης (περί τα 70€ έκαστο στην Ελλάδα, ίσως με παραγγελία από αντιπροσωπεία έρχονται λίγο πιο ακριβά). Οπότε και εδώ έρχεται πάλι η παραπάνω ερώτηση αν μπορώ να βάλω γνήσια top mount με aftermarket αμορτισέρ.

Σε προστατευτικά και φούσκες έχω έντονη φθορά πίσω, έχουν σκιστεί δυστυχώς, οπότε προσανατολίζομαι στο να αλλαχτούν όλα (ίσως όχι τα μαμά ελατήρια γιατί δεν βρίσκω εκεί κάποιο θέμα).

Η αλήθεια είναι πως θέλω να πάω σε κάτι καλό όσο αναφορά τα κρατήματα αλλά χωρίς να χάσω από την άνεση που είχαν τα εργοστασιακά.
    Κοιτούσα μεταξύ KONI STR.T, BILSTEIN B4 από τα λίγα που διαβάζω από χθες.
    Αν υπάρχει κάτι καλύτερο που να ικανοποιεί τις ανάγκες μου θα το κοιτούσα επίσης, ακόμη και σε παραπάνω λεφτά.
    Μπορεις να βαλεις οτι θελεις, δεν θα εχει θεμα, ητε βαλεις γνησια ητε βαλεις αφτερμαρκετ. Εγω ειχα βαλει εμπρος sachs και πισω skf, τα πισω ηταν πανομοιοτυπα με τα γνησια που εβγαλα με σβησμενα τα νουμερα της opel.

http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...124#post600124

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Karaman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεις να βαλεις οτι θελεις, δεν θα εχει θεμα, ητε βαλεις γνησια ητε βαλεις αφτερμαρκετ. Εγω ειχα βαλει εμπρος sachs και πισω skf, τα πισω ηταν πανομοιοτυπα με τα γνησια που εβγαλα με σβησμενα τα νουμερα της opel.

http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...124#post600124
    Κατανοητό.
    Βλέπω ότι είχες βάλει τα Koni με τα μαμά ελατήρια (τα οποία και κράτησες μετά το πέρασμα από Sachs), ότι σκέφτομαι να κάνω και εγώ.

Μετά από 2 χρόνια, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
    ΣΤο δικό μου setup έχω 15άρα ζάντα με 185/65/R15 λάστιχα οπότε θεωρητικά κερδίζω εκεί λίγο σε άνεση.

Προεπιλογή

Κατανοητό.
    Βλέπω ότι είχες βάλει τα Koni με τα μαμά ελατήρια (τα οποία και κράτησες μετά το πέρασμα από Sachs), ότι σκέφτομαι να κάνω και εγώ.

Μετά από 2 χρόνια, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
    ΣΤο δικό μου setup έχω 15άρα ζάντα με 185/65/R15 λάστιχα οπότε θεωρητικά κερδίζω εκεί λίγο σε άνεση.
    Σαφως ειναι ποιο ανετο με 15αρα ζαντα, επειδη τα χιονολαστιχα μου ειναι 15αρια, σε σχεση με τα 17αρια καλοκαιρινα, ειναι πολυ ποιο ανετο, κυριως οτι δεν καταλαβαινεις τιποτα απο το να περνας απο λακουβες χωρις να κοβεις. Και με τα 17αρια πανω δεν ειναι κουραστικο, ισως γιατι τα λαστιχα που ειχα τα efficient performance, ειχαν πολυ μαλακα πλαινα.
    Εντυπωσεις μετα απο 100000km, θα τα ξαναεβαζα, τα ιδια θα μπουν σε κανα 2μηνο και σε mazda 3 του κολλητου μου, στο Golf της αδερφης μου τα εβαλα τον Οκτωμβριο που μας περασε, βελτιωθηκε το πατημα του και μειωθεικαν οι κραδασμοι που ειχε με τα Boge που φορουσε πριν.

Προεπιλογή

Έχει δοκιμάσει κανείς Monroe OESpectrum να μας πει άποψη; Βλέπω βέβαια ότι τα έχουν κάνει discontinued όπως και τα Reflex και στο site τους σαν επιλογή βγάζουν μόνο τα OEM.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αλλαγή πηγής ήχου σε Corsa D
    Από τον/την dimitris_1 στο forum Interior (Εσωτερικά)
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-08-20, 07:44
  2. Αλλαγή αντιψυκτικου σε Corsa d
    Από τον/την morrison στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-19, 17:03
  3. Αλλαγή κόρνας σε Corsa C
    Από τον/την bikey77 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-12-12, 09:41
  4. Αλλαγή φρένων σε corsa c 1.4
    Από τον/την stefanidis vagelis στο forum Tuning (Βελτίωση)
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-07, 10:46
  5. Αλλαγή πορτών σε Corsa C
    Από τον/την capthookb στο forum Exterior (Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-06, 02:14

Δικαιώματα - Επιλογές