If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 21
    Senior Member Το avatar του χρήστη ohristou
    Περιοχή
    Νέα Πέραμος Αττικής, Πετρούπολη, Περιστερι
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή Ερώτηση για φλάντζα ψευτοκαπακου.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να ρωτήσω το εξής. Έχει κάποιος την ροπή σύσφιξης καθώς και την σειρά σφιξιματος των βιδων του καπακιού για να αλλαξω φλατζα ψευτοκαπακου; το είχα βρει παλιότερα αλλά δεν μπορώ να το βρω πλέον.

Αλλαξα τον Γενάρη καδενα και τα συναφή. Όταν έφυγα από το συνεργείο μέχρι να πάω σπίτι το ψευτοκαπακο είχε πετάξει λάδια κάργα στην μεριά της καδένας πάνω από τον ιμάντα. Είχα βάλει καινούρια φλατζα στο ψευτοκαπακο αλκα η μάρκα ήταν γερμανική αλλά όχι από τις γνωστές.

Επιτόπου γύρισα στο συνεργείο όπου ο μάστορας το έβγαλε το καπάκι ξαναπιεσε την φλατζα γύρω γύρω, έβαλε και φλστζοκολλα που δεν είχε βάλει και εσφιξε λίγο παραπάνω τις βίδες. Σήμερα βλεπω πάλι στο ίδιο σημείο να τρέχει λαδάκι όχι όπως τότε αλλά άρχισε να νοτιζει έντονα ενώ στο δάχτυλο έμεινε σταγόνα λαδιου όταν το πέρασα από πάνω.

Αυτή την φορά σκέφτομαι να την ξαναλλαξω να βάλω φλατζα victor reinz αλλα να θέλω να ξέρω και την σωστή ροπή σύσφιξης και την σωστή σειρά σύσφιξης γιατί οι μάστορες το πανε στο περίπου. Νταξει η ζημιά δεν είναι μεγάλη αλλα ένα 40αρι θα πάει. Δεύτερον θα φάω ώρα στο συνεργείο. Επειδή δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να περνάω την διαδικασία κάθε τρεις και λίγο θέλω λίγο το by the book.

Στον ίδιο είχα ξανααλλαξει την φλατζα αυτή πριν τρία χρόνια και όλα ήταν οκ. Τι να πω μήπως στράβωσε το καπάκι ρε ****το; η φλατζα όσο και μάπα να είναι σαν μάρκα ένα λάστιχο είναι στην ουσία. Δεν νομίζω να φταίει αυτό.

Ο κινητήρας είναι ο Z14xep. Corsa c
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Προεπιλογή

http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...F3%E9%EB%E7%F3

Δες εδώ. Το είχα αλλάξει και εγώ το 2020. Μου είχε πει ο karaman 8nm και ότι δεν έχει σχέδιο σύσφιξης αλλά να σφίξω από μέσα προς τα έξω. Έτσι και έκανα. Κανένα θέμα μέχρι σήμερα. Έχουμε τον ίδιο κινητήρα. Εγώ είχα αλλάξει και τα λαστιχακια στις βίδες του καπακιού. Αφού θα το κάνεις κάντο ολοκληρωμένα. Είναι πολύ μικρό το κόστος τους.και λίγη φλατζοκολλα στις ενώσεις

Περιοχή
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο billnick05 Εμφάνιση μηνυμάτων

Δες εδώ. Το είχα αλλάξει και εγώ το 2020. Μου είχε πει ο karaman 8nm και ότι δεν έχει σχέδιο σύσφιξης αλλά να σφίξω από μέσα προς τα έξω. Έτσι και έκανα. Κανένα θέμα μέχρι σήμερα. Έχουμε τον ίδιο κινητήρα. Εγώ είχα αλλάξει και τα λαστιχακια στις βίδες του καπακιού. Αφού θα το κάνεις κάντο ολοκληρωμένα. Είναι πολύ μικρό το κόστος τους.και λίγη φλατζοκολλα στις ενώσεις
    Σε ευχαριστώ. Μου φαίνεται ο μηχανικός μου είχε βάλει 10νιουτον. Τωρα δεν θυμάμαι με τι σειρά τα εσφιξε. Σχέδιο υπήρχε πάντως για την σειρά. Δεν ξέρω από εκεί που τρέχει το πλαστικό έχει προεξοχη που μπαίνει μέσα στον κορμό. Είναι περίεργο το σημείο. Φλατζοκολλα έβαλε... Τι να πω. Ναι φίλε μου θα βάλω το σετ και με τα λαστιχάκια των βιδων αν και δεν τρέχει από εκεί. Ίσως βάλω φώτο αύριο το σημείο που έχει θέμα.

Αν κάποιος έχει το σχέδιο με την σειρά σύσφιξης αςτο βάλει.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ohristou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ευχαριστώ. Μου φαίνεται ο μηχανικός μου είχε βάλει 10νιουτον. Τωρα δεν θυμάμαι με τι σειρά τα εσφιξε. Σχέδιο υπήρχε πάντως για την σειρά. Δεν ξέρω από εκεί που τρέχει το πλαστικό έχει προεξοχη που μπαίνει μέσα στον κορμό. Είναι περίεργο το σημείο. Φλατζοκολλα έβαλε... Τι να πω. Ναι φίλε μου θα βάλω το σετ και με τα λαστιχάκια των βιδων αν και δεν τρέχει από εκεί. Ίσως βάλω φώτο αύριο το σημείο που έχει θέμα.

Αν κάποιος έχει το σχέδιο με την σειρά σύσφιξης αςτο βάλει.
    Ότι σου έγραψε για τη ροπή σύσφιξης , το πρόγραμμα το αναφέρει ως rocker cover
    Εγω στο Corsa C έβαλα της BGA στα 12€ , και εδω και 40,000 χιλιόμετρα δε έχω θέμα .
    Κράτησε να έχεις όλες τις ροπές από το autodata

Περιοχή
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Να ρωτήσω κάτι; τα λαστιχάκια στις βίδες πως αλλάζουν γιατί έχω δει ότι οι βίδες δεν βγαίνουν από το καπάκι όταν το γυρνάς ανάποδα. Πως αλλάζουν τα λαστιχάκια λοιπόν; η υπάρχει τρόπος να βγουν οι βίδες από το καπάκι;

Προεπιλογή

Τράβηξε τες δυνατά από την πάνω μεριά ή χτύπησε τες από κάτω για να βγούνε. Θα κανει ενα κλακ και θα βγει όλη η βίδα.

Προεπιλογή

Καλημέρα.
    Τι μάρκα φλάντζας έβαλες στο ψευτοκαπακο, είναι εντάξει από στεγανότητα ως τώρα;
    Άλλαξες και τα λαστιχάκια από τις βίδες του καπακιού που γράφεις παρακάτω;

Προεπιλογή

Καλημέρα. Είχα βάλει corteco, 9,5€ στοίχιζε πριν 2,5 χρόνια. Και 1,5€ τα γνήσια λαστιχακια για τις βίδες. Μέχρι τώρα μια χαρά.

Περιοχή
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Καλημέρα. Είχα βάλει corteco, 9,5€ στοίχιζε πριν 2,5 χρόνια. Και 1,5€ τα γνήσια λαστιχακια για τις βίδες. Μέχρι τώρα μια χαρά.
    Τα λαστιχάκια από που τα πήρες 1μιση ευρώ;
    Και πως τα ζήτησες;

Προεπιλογή

https://www.opelexpert.gr/index.php?...roducts.search
    Είναι 13 λαστιχακια αν θυμάμαι καλά. Τώρα βλέπω δεν έχει.
    Πάρε ένα τηλ στον opelcar στην Καλλιρόης.Και να μην έχει θα σου βρει. Όταν το έψαχνα εγώ άλλος μου έλεγε ότι δε χρειάζεται αλλαγή,άλλος ότι δεν υπάρχει...ότι ναι. Ήθελα όμως να το αλλάξω γιατί από 2-3 νοτιζε η βίδα και το έβλεπα. Τελικά τα βρήκα στον opelcar.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη billnick05 : 12-09-22 στις 17:14

Προεπιλογή

Έχω το ίδιο θέμα με το δικό μου Z16XER άλλαξα φλάτζα και καπάκι-φλατζα αλλά και πάλι τα ίδια έχει μικρή διαροή.... ο τεχνικός μ είπε οτι πρέπει να πάω σε ορίτζιναλ γτ τα ιμιτασιον στραβώνουν με την ζέστη/υψηλη θερμοκρασία... Στην παρούσα φάση έβαλα λίγη σιλικόνη (δεν στο συνιστώ) αλλά και πάλι στα ίδια.... Θα το κρατήσω όσο πάει και θα βάλω το αυθεντικό αργότερα

Γενικά ο συνδυασμός πλαστικό - μέταλλο - υψηλη θερμοκρασία έχει αυτες τις αστοχίες....

Προεπιλογή

Ρώτησα στο μηχανικό μου και λέει ότι το δικό μου μοτέρ δεν παίρνει αυτά τα λαστιχακια στις βίδες!
    Του το ξανά είπα, το έψαξε λέει και δε του τα βγάζει.
    Σε ανταλλακτικά opel που ρώτησα μου τα δινουν αυτά, τώρα ένας από τους 2 κάνει λάθος!
    Θα το δούμε πάλι.

Προεπιλογή

αν εχεις z14xep z12xep υπάρχουν λαστιχακια

Προεπιλογή

αν εχεις z14xep z12xep υπάρχουν λαστιχακια
    Z14xep έχω.
    Ίσως δε τα βρίσκει σε άλλη μάρκα. Περίμενε να του βγάλει φλατζα μαζί με λαστιχάκια όπως σε άλλα αυτοκίνητα όπως μου είπε.
    Προφανώς και θα τα αγοράσω από την opel όταν πάω για φλατζα.

Προεπιλογή

https://www.opelexpert.gr/index.php?...roducts.search
    Είναι 13 λαστιχακια αν θυμάμαι καλά. Τώρα βλέπω δεν έχει.
    Πάρε ένα τηλ στον opelcar στην Καλλιρόης.Και να μην έχει θα σου βρει. Όταν το έψαχνα εγώ άλλος μου έλεγε ότι δε χρειάζεται αλλαγή,άλλος ότι δεν υπάρχει...ότι ναι. Ήθελα όμως να το αλλάξω γιατί από 2-3 νοτιζε η βίδα και το έβλεπα. Τελικά τα βρήκα στον opelcar.
    Θα χρειαστώ και εγώ φλάντζα ψευτοκαπακου και ευκαιρία να πάρω τα λάστιχα για τις βίδες (z12xe) .
    Δε της έχει διαθέσιμες βέβαια θα τους πάρω με τη σειρά Σταμούλη , opelexpert και τέλος opelcar .
    Για φλάντζα ψευτοκαπακου τι να προτιμήσω γνήσια κάπου 30-40€ έχει ή κάποια erling . Στο επόμενο service σε 7500 χιλιομετρα

Περιοχή
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Z14xep έχω.
    Ίσως δε τα βρίσκει σε άλλη μάρκα. Περίμενε να του βγάλει φλατζα μαζί με λαστιχάκια όπως σε άλλα αυτοκίνητα όπως μου είπε.
    Προφανώς και θα τα αγοράσω από την opel όταν πάω για φλατζα.
    Λοιπόν σε Victor reinz υπάρχει σετακι μαζί με τα λαστιχακια

https://onparts.gr/opel/corsa-c-2000...einz-153588801

Το ίδιο και σε elring.

https://onparts.gr/opel/corsa-c-2000...-elring-392490

Αμφότερα όμως λιγο πιασοκολέ σε τιμή!

Προεπιλογή

https://www.opel.gr/microapps/parts/?search=93186771
    Εδω λέει η opel 0,48€. Δεν πιστευω να ειναι ενα ενα θυμάμαι ήταν σακουλάκι με όλο το σετ όπως εδώ..https://www.ebay.co.uk/p/1329729938.
    Και μια φλαντζα 10€ και τελος...

Προεπιλογή

40€ στην Ελλαδα, στα μισα απο εξω... ακομα και με τα μεταφορικα, ποιο κατω βγενει απο εξω. Τακακια που πηρα για πισω σε ΑΤΕ, 20€ κατω απο οτι τα πουλανε εδω.

https://www.autodoc.gr/elring/987646
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ohristou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν σε Victor reinz υπάρχει σετακι μαζί με τα λαστιχακια

https://onparts.gr/opel/corsa-c-2000...einz-153588801

Το ίδιο και σε elring.

https://onparts.gr/opel/corsa-c-2000...-elring-392490

Αμφότερα όμως λιγο πιασοκολέ σε τιμή!
    Καλά που τα βρήκες να του τα τριξω στη μούρη, χαχα
    Ναι είναι λίγο τσιμπημένα σαν σετ.
    Ίσως προτίμησω τα λαστιχακια της Opel με άλλης μάρκας φλατζα μιας και ο φίλος billnick05 δεν έχει θέμα που τα άλλαξε!

Περιοχή
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλά που τα βρήκες να του τα τριξω στη μούρη, χαχα
    Ναι είναι λίγο τσιμπημένα σαν σετ.
    Ίσως προτίμησω τα λαστιχακια της Opel με άλλης μάρκας φλατζα μιας και ο φίλος billnick05 δεν έχει θέμα που τα άλλαξε!
    Άσε με τους μάστορες έχω απηυδήσει σε όλα τα επαγγέλματα. Από υδραυλικό μέχρι μηχανικό αυτοκινήτων όλοι είναι άρπα κόλλα. Απλώς ψάχνουμε τον μονοφθαλμο στο βασίλειο των τυφλών κάθε επαγγελματικού κλάδου. Ψάχνω μόνος μου τα ανταλλακτικά πλέον εδώ και χρόνια και αγοράζω ότι κρίνω μόνος μου. Στην δε παροχή υπηρεσιών χέστα...

Πάντως υπάρχει σετ με λαστιχάκια. Είτε από GM είτε από aftermarket set!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Φλάντζα κεφαλής, φλάντζα καθρέφτη/αντλία νερού ή κάτι άλλο;
    Από τον/την apagogeas στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-17, 21:17
  2. Φλάντζα κεφαλής βαλβιδών.
    Από τον/την Stilskin στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-16, 14:24
  3. Ερωτηση για φλατζα ψευτοκαπακου.
    Από τον/την ohristou στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-15, 21:59
  4. Πρόβλημα στην μεμβράνη του ψευτοκαπακου.
    Από τον/την Tsagarakis Babis στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-14, 19:45
  5. Βυθίσματα γκαζιού και φλάντζα κεφαλής ...
    Από τον/την gvelvet στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-14, 16:33

Δικαιώματα - Επιλογές