Καλησπέρα παιδιά.
Θέλω να ρωτήσω το εξής. Έχει κάποιος την ροπή σύσφιξης καθώς και την σειρά σφιξιματος των βιδων του καπακιού για να αλλαξω φλατζα ψευτοκαπακου; το είχα βρει παλιότερα αλλά δεν μπορώ να το βρω πλέον.
Αλλαξα τον Γενάρη καδενα και τα συναφή. Όταν έφυγα από το συνεργείο μέχρι να πάω σπίτι το ψευτοκαπακο είχε πετάξει λάδια κάργα στην μεριά της καδένας πάνω από τον ιμάντα. Είχα βάλει καινούρια φλατζα στο ψευτοκαπακο αλκα η μάρκα ήταν γερμανική αλλά όχι από τις γνωστές.
Επιτόπου γύρισα στο συνεργείο όπου ο μάστορας το έβγαλε το καπάκι ξαναπιεσε την φλατζα γύρω γύρω, έβαλε και φλστζοκολλα που δεν είχε βάλει και εσφιξε λίγο παραπάνω τις βίδες. Σήμερα βλεπω πάλι στο ίδιο σημείο να τρέχει λαδάκι όχι όπως τότε αλλά άρχισε να νοτιζει έντονα ενώ στο δάχτυλο έμεινε σταγόνα λαδιου όταν το πέρασα από πάνω.
Αυτή την φορά σκέφτομαι να την ξαναλλαξω να βάλω φλατζα victor reinz αλλα να θέλω να ξέρω και την σωστή ροπή σύσφιξης και την σωστή σειρά σύσφιξης γιατί οι μάστορες το πανε στο περίπου. Νταξει η ζημιά δεν είναι μεγάλη αλλα ένα 40αρι θα πάει. Δεύτερον θα φάω ώρα στο συνεργείο. Επειδή δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να περνάω την διαδικασία κάθε τρεις και λίγο θέλω λίγο το by the book.
Στον ίδιο είχα ξανααλλαξει την φλατζα αυτή πριν τρία χρόνια και όλα ήταν οκ. Τι να πω μήπως στράβωσε το καπάκι ρε ****το; η φλατζα όσο και μάπα να είναι σαν μάρκα ένα λάστιχο είναι στην ουσία. Δεν νομίζω να φταίει αυτό.
Ο κινητήρας είναι ο Z14xep. Corsa c
Ευχαριστώ προκαταβολικά.