Άρα τον κινητήρα τον ξέρεις καλά! Καλό αυτό!
Το αντιψυκτικό το άλλαξες?
If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Άρα τον κινητήρα τον ξέρεις καλά! Καλό αυτό!
Το αντιψυκτικό το άλλαξες?
Ναι, απο εξω!! Ευκολος κινητηρας.
Σημερα με το καλο θα αλλαχτει, μαζι με τις σωληνες του καλοριφερ, θα γινει και ενα φλασαρισμα να καθαρισει το κυκλωμα. Και Σαββατο ή Κυριακη θα γινει και ενα σερβις στα φρενα με αλλαγη υγρα φρενων, τα οποια οσο μπωρω και τα βλεπω μεσα στο δοχειο, φενονται καθαρα, αλλα στις δαγκανες θα φανει.
Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!
Αναμένω την συνέχεια με γουρλωμένα μάτιαβ¦.
Γιάννης
Γεία σου Νίκο μερακλή!!! Φύλο και φτερό το έκανες ακόμη δεν το πήρες!! Βρε μήπως να άνοιγες κανένα συνεργείο τέτοιο μεράκι που το έχεις???![]()
Βρεθηκε χρονος και ασχολουμε, πηγαν μερικες δουλειες πισω, με τα τελευταια γεγονοτα, εκανε και λιιιιιιγοοοοο κοιλια οι δουλεια, οποτε εκμεταλευομαι καταστασεις και κανω...
Κοιταζω μπας και το συμαζεψω μεχρι την Κυριακη, μηπως ποιασω απο βδομαδα το Corsa για αλλαγη συμπλεκτη, οποτε να το κανω με το πασο μου και να εχω αμαξι αντικαταστασης!!!
Σημερα το πρωι προλαβα και εριξα το καθαριστικο στο αντιψυκτικο, μιση ωρα να ζεσταθει το μοτερ και αλλη μιση ωρα να δουλεψει, οποτε το απογευμα αν μπορεσω να το ξεπλυνω, αν και λεει και 2 μερες να μηνει μεσα δεν εχει θεμα.
Αν εβγαλε βρωμια δεν μπορεσα να καταλαβω, θα φανει στο αδειασμα, η ταπα αφου δεν σφιγγει, εβγαζε αφρους, με αποτελεσμα οταν κρυωσε να μην εχει νερα το παγουρι να δω χρωματισμο.
![]()
Πηγα και σουπερ μαρκετ για ψιλολογια....
![]()
Κόσμο πολύ είχε στο σούπερ. Βλέπω τα αμάξια το ένα πάνω στο άλλο είναι. ΧΑ ΧΑ χα
Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford
Νίκο έχει και air-condition?
Στο Corsa έχεις αλλάξει το λάδι του κομπρεσέρ air-condition?
Αισθητικες και μη, επιδιωρθωσεις...
Θα επερνα και το καπακι το μεταλλικο του φιλτρου λαδιου, αλλα του λειπει μια βαση που ειναι κομπλε με το ψυγειο λαδιου και δεν στερεωνεται, ισως το παρω την αλλη φορα που θα παω...σουπερ!! και ας καθετε, γιατι το 2014 το αγορασα απο την opel 20€ και τωρα εχει 43€, να τρελενεσαι...
![]()
Εβγαλα και τα κολαρα απο το καλοριφερ, ξυλωσα και το παγουρι, το οποιο ηταν της topran, δηλαδη σαν αυτο που πηρα!!δηλαδη μεγαλο ποσοστο θα μου βγει μαπα... το αντιψυκτικο βγηκε καθαρο, διαφανο, αρα δεν ηταν G12 αυτο που ειχε μεσα. Επλυνα οσο μπορουσα το ψυγειο και το καλοριφερ, αυριο αν προλαβω να αλλαξω τις σωληνες του καλοριφερ...
Το πρωι εσβηδα ολες τις βλαβες ολα καλα με την καμμενη τελικα ασφαλεια, αλλα μου βγαζει βλαβη Ρ0400 για EGR, μιας και ειχα χωρο τωρα που ξυλωσα το φιλτρο πετρελαιου, εβγαλα το ηλεκτρικο κομματι της και πιεσα το ελατηριο της, ηταν ελαφρως σαν κολλημενο, δηλαδη σαν να ξεκολλησε οταν το εσπρωξα, αλλα οχι με τοσο δυναμη. Η εισαγωγη φενεται πεντακαθαρη, και λεω μηπως την εχουν ταπομενη την EGR. Θερμοστατης ειναι αλλαγμενος με calorstat, ιδιον ειχα βαλει στο C, οταν ειχε ζητισει, καλος.
![]()
Αυτά είναιβ¦θα ξανανιώσει το comboβ¦
Γιάννης
Και εμένα το παγούρι της automega που άλλαξα στο corsa c το καλοκαίρι, δε είναι και ότι καλύτερο .
Δε εφαρμόζει και τόσο καλά η τάπα του. Αλλά εφόσον δεν έχω πλέον απώλεια αντιψυκτικου και δε το πετάει δε το ξανά πειράζω .
Αντιψυκτικό dexcool με αραίωση θα βάλεις ;
Πριν λιγο ασχοληθηκα να αλλαξω τις αλουμινιου σωληνες που πανε μεσα στην καμπινα, ξυλωσα το μαρκουτσι που ειχε τοποθετηθει, προσπαθησα για αρχη να βγαλω και την παλια καλη σωληνα και να βαλω τις 2 καινουριες που πηρα, αλλα ηταν αδυνατον να βγει λιγο που προσπαθησα, οποτε εφαγα σχεδον 1 ωρα και βαλε να προσπαθω να περασω την 2η σωληνα, δεν περναγε με τιποτα, ουτε απο μεσα, ουτε απο εξω που προσπαθησα, ημουν μονος, αν ηταν και 2ο ατομο στην μηχανη να καθοδηγισει/τραβηξει λιγο την σωληνα πιστευω θα ηταν ποιο ευκολα, αλλα με ενα ατομο, δυσκολα, οσπου μου εκοψε το μυαλο και με πατεντα, την περασα προς τον κινητηρα, περασα ενα τουμποραμα υδραυλικο, το ενωσα με την σωληνα και περασε σε δευτερολεπτα!!!!!
Αλλαχτηκαν και οι 2 σωληνες λαστιχενιες προς το καλοριφερ με καινουριες, και μενει να μπει το παγουρι και να γεμισω νερα. Επισης εβαλα και τον εναλλακτη απο την μεταχειρησμενη εβαπορετα που πηρα, μιας και εσωτερικα ηταν πεντακαθαρος σε σχεση με την δικια μου.
Εβλαλα το κολλαρο εισαγωγης, για να αποκτησω προσβαση, και η εικονα μεσα στην εισαγωγη μου δινει την εντυπωση οτι μαλλον η egr, δηλαδη το ψυγειο της, πρεπει να ειναι βουλωμενο, αλλιως δεν εξηγιται τοσο καθαρη εισαγωγη, αλλα και η βλαβη που βγαζει για egr
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Karaman : 15-04-22 στις 15:26
Το απογευμα δεθηκαν ολα, μπηκε και το παγουρι το καινουριο, και το γεμισα με απλο νερο για αρχη μηπως εχω καπου διαρροες και να ξεπλυθει ακομα λιγο το κυκλωμα απο το καθαριστικο, που αφριζε ακομα. Αλλαχτηκαν και 2 σωληνακια τα ψιλα του νερου που πανε στο παγουρι της υπερχηλισης νωμιζω ειναι, με αυτα που πρεπει, τα οποια ειχανε αλλαξει και βαλανε μαρκουτσια του μετρου...
Το καινουριο παγουρι της topran??? Ενω κρυο η καινουρια ταπα εσφιξε αρκετα καλα, μολις το μοτερ ζεσταθηκε...πεταξε την ταπα!!! Αλλα και η ταπα που ειχε το παλιο παγουρι της automega, ουτε αυτο ποιανει, κοινος το παγουρι ειναι για το π@@@@ο!!!!!!
Αυριο θα παω να παρω ενα μεταχειρησμενο γνησιο και να το γεμισω αντιψυκτικο.
![]()