Τέλειο είναι.....
Όχι απλά ικανοποιητικό....
If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Τέλειο είναι.....
Όχι απλά ικανοποιητικό....
Και πολύ πιο πριν το station wagon του πατέρα μου Opel Olympia Rekord Caravan (P1) https://www.favcars.com/opel-olympia...ictures-295323
Είχε μια λαστιχένια φούσκα βιδωμένη στο δάπεδο αριστερά από την οποία έφευγε ένα σωληνάκι και πατώντας την φούσκα έστελνε νερό στο παμπρίζ.![]()
Astra H -1800 cosmo (2005) Z18XE
Ναι το ζεσταινα και τραβηχτα σε μερικα σημεια, αυτο που ειχα ειναι απο το corsa C που ειχα παρει, ειναι της 3M το scotchprint, το οποιο ειναι πολυ ψιλο και ποιο ευκολοδουλευτο σε σχεση με το Dinoc της 3Μ, με το Dinoc ειχα ντυσει χερουλια και κονσολες και στα 2 golf, το δικο μου και της αδερφης μου, στις αδερφης μου το ειχα βαλει το 2010, και ακομα δεν εχει παθει το παραμικρο να ξεκολλησει.
Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!
Σημερα εκατσα και ασχοληθηκα να δω τι παιζει με το πισω μερος και μου φερνει καυσαερια στην καμπινα με ελαχιστα τα παραθυρα ανοιχτα, κυριως με ταχυτητες 80-100km. Μπηκα μεσα με κλειστες πορτες και αν και δεν φεγγιζει απο πουθενα, τα λαστιχα προς στο πανω μερος και απο τις 2 μεριες δεν ηταν κουμπωμενα σωστα και τραβιοντουσαν να το πω προς τα εξω, τα κουμπωσα οσο μπορουσα και μετα ειναι ομοιομορφα σε ολο το μηκος τους με κλειστες πορτες. Η διαφορα ηταν οτι μετα οι πορτες κλεινουν πολυ ευκολα, ενω πριν επρεπε να τις χτυπαω για να βεβαιωθω οτι εχουν κουμπωσει καλα. Εκανα δοκιμη στο δρομο, και η μυρωδια εχει εξαφανιστει κατα μεγαλο ποσοστο, αν δεν με ξεγελανε τα...ρουθουνια μου!!!
Τον τελευταιο μηνα παρατηρουσα οτι η συρωμενη πορτα δυσκολευοταν να κυλισει, πριν την πρωτοχρονια προσπαθησα να γρασαρω τα ραουλα, και το ενα το κεντρικο ειδα οτι εχει αποκολληθει η πλαστικη επενδιση που εχει το ρουλεμαν του, χωρια τα απλα ραουλα που εχει και στο κατω μερος εχουν γινει κονικα. Σετ επισκευης δεν υπαρχει απο την οπελ, παρα μονο αλλαζουν ολοκληροι οι μηχανισμοι σε απαγορευτικο κοστος. Βρηκα καινουρα απο autodoc και για τα 3 σημεια, πανω κεντρο κατω, στα 30-35€ αν θυμαμαι και τα 3, και τα περιμενω. Σε μεταχειρησμενα δεν ηθελα να παω, αν και βρηκα ενα σετ σε αριστη κατασταση απο ebay, αλλα ο πωλητης δεν επεφτε ευρω. Οποτε τα πηρα ιμιτασιον καινουρια.
![]()
Απο την μερια της καδενας η διαρροη που λαδωνεται το σημειο, μπορει να κανω και λαθος οτι η διαρροη ειναι απο το κομπρεσερ του κλιματιστικου, σημερα εριξα μια ματια και ειδα οτι η διαρροη εχει νωτισει μεχρι πανω στην αντλια νερου, και προς τα μεσα της βασης μηχανης. Το νωτισμα ειναι μαυρο λαδι, αλλα δεν μου κανει σαν λαδι μηχανης, και εκει ισως κατηγορισα λαθος το κομπρεσερ. Εψαξα οσο μπορουσα με το φακο, και εντωπισα μια διαρροη στο πανω μερος της κεφαλης, απο μια βιδα/ταπα που εχει. Μια αντιστοιχη βιδα/ταπα σε μεγαλυτερο μεγεθος υπαρχει και απο την αλλη μερια διπλα στην egr, και πριν κανα μηνα που ειχε κολλησει η egr και την ξυλωσα, την ειχα δει και εκεινη να εχει βγαλει σαν δακρυσμα λαδι, αλλα να μην λερωνει το υπολοιπο σημειο. Οποτε πρεπει να βγαλω την βαση της μηχανης να δω τι παιζει με αυτην την βιδα και να το ψαξω καλυτερα, βγαζοντας και την τροχαλια του κομπρεσερ, γιατι φενεται να εχει λαδι πισω προς τα μεσα στον μαγνητη, πριν ξυλωσω το κομπρεσερ.
![]()
Βρε τον Λάζαρο... Τραίνο σε πάει, χα χα χα.
Γιαννη το πηρα 3χιλ, και μεχρι στιγμης εχω ριξει σε συμαζεματα, φλανζτα που αλλαχτηκε, λαστιχα και σερβις, ολα μαζι 2,5χιλ. Δεν δικαιολογουμαι, αλλα αν επερνα ενα ποιο ακριβο πχ στα 4-5χιλ, παλι δεν θα επρεπε να φυγουν καποια λεφτα για συμαζεματα και σερβις??? Αρα θα ημουν στα ιδια λεφτα ή ισως περισοτερα???
Δηλαδη δεν υπαρχει αμαξι μεταχειρισμενο φτηνο σε καλη κατασταση που να μην χρειαστει να ριξεις λεφτα πανω. Και κυριως τα επαγκελματικα, που κοιταζω απο συναδελφους στην δουλεια, 8 στους 10 τα εχουν ρημαγμενα, να περπαταει λεει να με πηγαινει στην δουλεια.
Ο κουμπαρος μου στην δουλεια πηρανε ενα Daihatsu πρεπει να ηταν, επιβατικο, 300€, 6 μηνες αντεξανε να ριχνουν λεφτα, συνεχεια το φορτωνε σε οδικη, το πεταξανε και πηρε ενα combo 17αρι γυμνο απο εξοπλισμο μεν, ουτε παραθυρα δεν εχει, στα ιδια λεφτα που το πηρα και εγω, αλλα το καλο ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν ριξανε €
Αλλα μην νωμιζεις, υπαρχουν και αλλοι ''μαζοχες'' σαν εμενα!!!!! ο θειος μου, μου λεει βρες μου ενα φτηνο σαν το δικο σου, ρημαδι να ειναι, θα το κανω εγω οτι χρειαστει, αρα το μικροβιο υπαρχει στο σοι!!!!!!!![]()
Ωραίος!!!!!
Γιάννης
Και σημερα ειχαμε συνεχεια, βγηκε η συρωμενη πανω απο το αμαξι, για ευκολια και κυριως για καθαρησμα. Τα ρολερς, κυριως το κεντρικο ειχε την μεγαλυτερη φθορα, αλλα αλλαχτηκαν ολα, αγορα απο autodoc εμποριου κοστος, 28€ και τα τρια κομματια, σε συγγριση με τα γνησια??? κοστιζουν....238€![]()
![]()
Μιας και ηταν η πορτα εξω, βγηκε και η ταπετσαρια και τοποθετηθηκαν τα κλιπς που ελειπαν, μιας και ετριζε στο ρελαντι μερικες φορες, 5 κλιπς ειχε πανω απο τα 10 συνολο και αυτα σε χαλια κατασταση, κλιπς πηρα απο ebay, αν και εχουν καλη εφαρμογη, βγηκαν χαμηλης ποιοτητας, στο οτι στο ξυλωμα σπανε, ενω τα βγησια ειναι ποιο ελαστικα στο να σπασουν. Δουλεια παντως εγινε.
![]()