Καλησπέρα στην ομάδα.
Έχω ένα πρόβλημα (από τα πολλά που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες) στο Opel Astra H. Ανάβει χωρίς λόγο το λαμπάκι της στάθμης λαδιού κάθε περίπου 70 χμ. Σταματάω, ελέγχω τη στάθμη, γεμάτο. Συνεχίζω. Μετά από 70-80 χμ πάλι τα ίδια. Σταματάω, κοιτάζω τη στάθμη του λαδιού, πλήρες, συνεχίζω. Ενδεικτικά Αθήνα-Λαμία πρέπει να σταματήσω δυο φορές. Αν απλά σταματήσω, το σβήσω και ξεκινήσω μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα ανάψει ξανά μετά από λίγα χιλιόμετρα. Όταν είναι κρύο και σε επίπεδο δρόμο ρίχνω πάντα έναν έλεγχο στάθμης και πάντα το βρίσκω γεμάτο. Μήπως και έχει καμία διαρροή. Ολα καλά φαίνονται. Από την Opel μου είπαν ότι πρόκειται είτε για το φλοτέρ του λαδιού ή χαλασμένο αισθητήρα το κόστος του οποίου φτάνει τα 500 ευρώ με την εργασία αντικατάστασης. Ελεος! Τι μπορεί να φταίει;
Να σημειώσω και τα εξής. Τον περασμένο Νοέμβριο αναγκάστηκα να του κάνω ένα ρεκτιφιε στη μηχανή επειδή το σύστημα υγραερίου είχε κάψει βαλβίδες επειδή η προηγούμενη αντιπροσωπεία (Opel στο Πολύγωνο) δεν φρόντισε να κάνει την προβλεπόμενη ρύθμιση στα 10 χρόνια και ενώ γνώριζαν ότι το αυτοκίνητο είχε υγραέριο και πάπαλα βαλβίδες. Μπήκαν βαλβίδες που αντέχουν περισσότερο σε χρήση υγραερίου αλλά μετά το "στρώσιμο" της μηχανής μετά τα 1000 χμ και την αλλαγή λαδιών άρχισε να ανάβει το λαμπάκι στάθμης λαδιού. Το οποίο δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το κάνει στα 70 χμ και όχι νωρίτερα ή αργότερα. Μια φορά πάντως (την περασμένη Πέμπτη δηλαδή) δεν άναψε και καθόλου Αθήνα-Λαμία. Πρωτοφανές! Δεν ξέρω λοιπόν αν αυτές οι αλλαγές επηρρέασαν το φλοτέρ λαδιού ή τον αισθητήρα. Επίσης κατά πόσο θα μπορούσα να κινηθώ νομικά εναντίων της Opel στο Πολύγωνο για την πλημμελή συντήρηση και να ζητήσω αποζημίωση;
Από έναν απογοητευμένο ιδιοκτήτη Opel Astra, που πιστεύει πια ότι δεν πρέπει να ξανακούσει ποτε για θερμικά αυτοκίνητα.