If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 17 από 17

Προεπιλογή Περίεργο πρόβλημα - Θόρυβος από τα πίσω μέρος του οχήματος σε ανωμαλίες

Καλησπέρα παρέα!

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω το εξής (κουλό) πρόβλημα στο Corsaκι μου.
    Όταν περνάω από λακκούβες, δηλαδή απ όλο το Ηράκλειο, ακούγετε ένας θόρυβος στο πίσω μέρος του οχήματος (3 θυρο), πιθανών από τα αμορτισέρ ( ; ).

Έχω αφαιρέσει την ρεζέρβα και είχα κόψει ένα πλακέ ξύλο στις διαστάσεις της μοκέτας που έχει και το είχα τοποθετήσει από κάτω της ώστε να έχει στήριξη καθώς στηρίζεται στην ρεζέρβα. Εε θεωρούσα πως ο θόρυβος προερχόταν από αυτό το ξύλο. Το έβγαλα λοιπόν χθες και ως δια μαγείας ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Δεν ακουγόταν το παραμικρό, απολύτως τίποτα όπως είχα συνηθίσει άλλωστε το Corsaκι που παρόλο τα σκληρά αμορτισέρ του δεν ακουγόταν κιχ στην καμπίνα. Εεε το βράδυ λοιπόν που λέτε της ίδιας μέρας και πάνω που έκανα την ίδια διαδρομή ο θόρυβος δυστυχώς επανήλθε.

Που το περίεργο θα μου πείτε που αναφέρω στον τίτλο; Ότι νομίζω πως για το θόρυβο αυτό ευθύνεται μεταξύ άλλων και η εξωτερική θερμοκρασία καθώς το μεσημέρι είχαμε καμία 20αρια βαθμούς ενώ το βράδυ είχε περίπου 8 βαθμούς και γενικά το τελευταίο διάστημα (δυστυχώς δεν θυμάμαι από πότε ακριβώς το κάνει) είχαμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Περιμένω να ανοίξει λίγο ακόμα ο καιρός να διαπιστώσω κατά πόσο επηρεάζει η θερμοκρασία αλλά πρώτη μέρα χθες που έφτιαξε ο καιρός και το μεσημέρι που είχε ζέστη δεν έκανε κιχ όπως προείπα σε σχέση με το βράδυ.

Καμία ιδέα βρε παδιά τι μπορεί να είναι γιατί όσο να ναι είναι και εκνευριστικός ο θόρυβος για τύπους σαν και εμένα που έχουν συνηθίσει να μην ακούγεται κιχ στην καμπίνα από τριγμούς και συναφή;

Προεπιλογή

Έκανα μια βόλτα εδώ γύρω τώρα που έχουμε περίπου 20 βαθμούς και δεν έκανε το παραμικρό ενώ το πρωί ακουγόταν ο θόρυβος. Όχι τόσο έντονα βέβαια το πρωί σε σχέση με χθες βράδυ για παράδειγμα που είχε περισσότερο κρύο.

Προεπιλογή

Μήπως τρίζει η πλάτη του πίσω καθίσματος;
    Η καμία εταζερα, πλαστικά του πορτμπαγκάζ;
    Τι ήχος είναι; πλαστικός - μεταλλικός... ;

Προεπιλογή

Δε θα τον έλεγα μεταλλικό. Τα καθίσματα κλπ δεν τα έχω ψάξει η αλήθεια είναι, θέλω κάποια στιγμή να έχω δεύτερο άτομο πίσω ή να μπω εγώ και να οδηγεί κάποιος άλλος μήπως καταφέρω και εντοπίσω ή έστω προσδιορίσω καλύτερα από που προέρχεται. Πάντως, όταν ο καιρός έιναι ζεστός δεν το κάνει. Μέχρι τώρα το έχω επιβεβαιώσει δύο φορές αυτές τις μέρες.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο feedoxx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε θα τον έλεγα μεταλλικό. Τα καθίσματα κλπ δεν τα έχω ψάξει η αλήθεια είναι, θέλω κάποια στιγμή να έχω δεύτερο άτομο πίσω ή να μπω εγώ και να οδηγεί κάποιος άλλος μήπως καταφέρω και εντοπίσω ή έστω προσδιορίσω καλύτερα από που προέρχεται. Πάντως, όταν ο καιρός έιναι ζεστός δεν το κάνει. Μέχρι τώρα το έχω επιβεβαιώσει δύο φορές αυτές τις μέρες.
    Το πισω καθισμα εχει δυο σκαλες αγκίστρωσης. Βάλτο στη δευτερη να δεις αν αλλαξει κατι!

Προεπιλογή

Έχω ξηλώσει τα πλαστικά πίσω, έχω βγάλει το κάτω μέρος του καθίσματος, έχω ξηλώσει ρεζέρβα, γενικά ότι μπορώ και δεν μπορώ να βρω από που προέρχεται ο θόρυβος.

Έχουν αρχίσει και σπάνε τα νεύρα μου γιατί πέρα του ότι είναι περίεργος ήχος και δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα από από που προέρχεται, τον κάνει μόνο τα πρωινά ή αργά το βράδυ, λες και κάτι επηρεάζεται από την θερμοκρασία ή την υγρασία.

Επίσης δεν το κάνει σε λακούβες πχ άλλα σε εγκάρσιες ανωμαλίες.

Senior Member Το avatar του χρήστη johnpats
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης
    Αυτοκίνητο
    Vectra C GTS

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο feedoxx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω ξηλώσει τα πλαστικά πίσω, έχω βγάλει το κάτω μέρος του καθίσματος, έχω ξηλώσει ρεζέρβα, γενικά ότι μπορώ και δεν μπορώ να βρω από που προέρχεται ο θόρυβος.

Έχουν αρχίσει και σπάνε τα νεύρα μου γιατί πέρα του ότι είναι περίεργος ήχος και δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα από από που προέρχεται, τον κάνει μόνο τα πρωινά ή αργά το βράδυ, λες και κάτι επηρεάζεται από την θερμοκρασία ή την υγρασία.

Επίσης δεν το κάνει σε λακούβες πχ άλλα σε εγκάρσιες ανωμαλίες.
    Μήπως η εταζέρα;
    Γιάννης

Προεπιλογή

ζαμφορ εχεις τσεκαρει?

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο johnpats Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μήπως η εταζέρα;
    Όχι, δοκίμασα και με βγαλμένη και πάλι τον ακούω τα πρωινά ή αργά το βράδυ.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tammy Εμφάνιση μηνυμάτων
    ζαμφορ εχεις τσεκαρει?
    Δεν τα έχω τσεκάρει αλλά αυτά είναι μπροστά. Εκτός αν εννοείς τα σινεμπλόκ της πίσω γέφυρας ή αν κατάλαβα κάτι λάθος.
    Ο θόρυβος ακούγεται πάνω από τους θόλους όσο μπορώ να τον προσδιορίσω. Έχω ξηλώσει

Senior Member
    Περιοχή
    ΒΟΛΟΣ πλεον.....
    Αυτοκίνητο
    Astra H

Προεπιλογή

Ποσα χλμ εχεις ? Απο οσο ξερω τοπ μαουντ εχουν μονο τα εμπρος αμορτισερ.
    Μηπως φταιει στα πισω το αντιστοιχο καλυμα η καπακι που εχουν απο επανω ?
    Δεν ξερω πως ονομαζεται....Εαν κατσεις πισω και οδηγαει αλλος πιστευω
    κατι θα καταλαβεις.
    Γιώργος. Opel Astra H 2005 1600/105ps Twinport.👍

Προεπιλογή

Ούτε 50k.

Στα πίσω τα bump stop αλλάχτηκαν με MONROE πριν 2 χρόνια και είναι σε άριστη κατάσταση. Εκτός αν δε μου έδωσαν τα σωστά και μετά από ένα χρόνο+ αποφάσισαν να αρχίσουν να κάνουν θόρυβο.

Senior Member
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Αυτοκίνητο
    Astra H

Προεπιλογή

Τα αμορτισέρ για πόσα χλμ τα έχεις; Παθών 2 φορές. Μετά τις 80.000 χλμ τα πίσω αμορτισέρ αν είναι αφτερ μαρκετ ξεκινάν το κουδούνισμα.

Προεπιλογή

Το γράφω ακριβώς πάνω από το μήνυμα σου. Το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε 50k χιλιόμετρα.

Προεπιλογή

ριξε ενα σπρει στις κλειδαριες , εχει τυχει να κανουν τετοια κουλα

Προεπιλογή

Στις κλειδαριές σε ποιο σημείο ακριβώς; Στον μεντεσέ; Στα στοπερ, στον μηχανισμό της κλειδαριάς;;
    Θα ρίξω γενικότερα αλλά δεν ακούγεται να έρχεται από εκεί ο ήχος. Το αμάξι είναι 3 θύρο επομένως δύσκολα να είναι από εκεί. Μακάρι βέβαια.

Επίσης, για όσους το διαβάσουν, ποτέ ψέκασμα σε ηλεκτρονικές κλειδαριές! Τα προβλήματα που πιθανών να έχετε διαβάσει ότι δε λειτουργούν σωστά, κλειδώνουν πχ αλλά δεν ξεκλειδώνουν και κάτι τέτοια κουλά είναι κατά κύριο λόγο επειδή μαζεύουν σκόνη που κολλάει πάνω σε ένα διακοπτάκι που έχουν εσωτερικά. Το λέω διότι έκανε κάτι τέτοια κουλά η κλειδαριά του συνοδηγού στο οικογενιακό μας και (ευτυχώς) ήταν από εκεί. Καθάρισα το διακοπτάκι που έχουν εσωτερικά από τις σκόνες που είχαν κολλήσει πάνω και λειτουργεί άψογα πλέον.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tammy Εμφάνιση μηνυμάτων
    ριξε ενα σπρει στις κλειδαριες , εχει τυχει να κανουν τετοια κουλα
    +1 σε corsa c άκουγα τέτοιο θόρυβο και προερχόταν απο τις κλειδαρίες.
    Είχα αναγκαστεί και έβαλα άλλο άτομο για να βρούμε απο που προέρχεται.
    Αν θυμάμαι καλά ήταν και απο του οδηγού και απο το πορτπαγκάζ ο θόρυβος, αλλά κυρίως ήταν από την πόρτα του οδηγού!

Προεπιλογή

Το γράφω και εδώ καθώς αρκετοί μπορεί να μην παρακολουθούν το δίπλα θέμα. Τελικά, έφταιγαν οι βάσεις των πίσω αμορτισέρ!

Μόλις τελείωσε το "χειρουργείο" και έχω να πω, πως άλλο αμάξι, απλά! Οι μαμά δε φαινόταν διαλυμένες αλλά παρόλα αυτά εξαλείφθηκαν όλοι οι θόρυβοι που έκανε και μου έσπαγαν τα νεύρα μιας και το αμάξι έκανε σαν κουδουνίστρα και πέρα απ' αυτό, ακόμα και με τη μια αλλαγμένη όπου το έκανα επίτηδες βόλτα το αυτοκίνητο το ένιωσα ότι έσφιξε στο πίσω μέρος αρκετά.

Γενικά όσοι αλλάξετε αμορτισέρ επενδύεστε λίγο παραπάνω και αλλάξτε και τις βάσεις! Δεν είναι τυχαίο τελικά που η Opel τα δίνει σετ (@Karaman) αμορτισέρ και βάσεις. Και γενικά αν τις βρείτε σε χαμηλό κόστος όπως εγώ (<30€ και οι δύο), πιάνουν τα χέρια σας και έχει το αυτοκίνητο σας χιλιόμετρα ή αρκετά έτη στην πλάτη του, θα σας πρότεινα να τις αλλάξετε με τη διαφορά που προσωπικά είδα!

Παρόμοια Θέματα

1. Θόρυβος από το πίσω μέρος (astra j)
    Από τον/την capthookb στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 124
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-20, 01:18
  2. Corsa c θόρυβος "κλακ κλακ" από πίσω μέρος σε σαμαρακια
    Από τον/την avalanche3 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-17, 23:02
  3. Ρελαντί και περίεργος θόρυβος από πίσω μέρος, corsa c 1.4 twinport
    Από τον/την Nikos.dim στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-17, 21:00
  4. Astra H 5d: Ήχος-Χτύπημα κάπου στο πίσω μέρος
    Από τον/την NIK στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-14, 16:21
  5. Τρίξημο στο πίσω μέρος!Καμια ιδέα?
    Από τον/την f16 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-09, 15:05

Δικαιώματα - Επιλογές