Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα με υγεία .
Έχω ένα opel astra h 1400 cc με 280000 χλμ με τα αρχικά αμορτισέρ του κατασκευαστή ( τα πίσω είναι ήδη χαλασμένα αφού έχουν πεταχτεί τα λάδια πάνω στο αμορτισέρ ) , και θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μου πείτε τις γνώμες σας σχετικά με αμορτισέρ που θα κάνατε αντικατάσταση.
Να σημειώσω ότι έχω διαβάσει για τα sachs οτι είναι σαν τα εργοστασιακά , τα koni πορτοκαλί ( str ) ότι είναι πιο σκληρά - βεβαια σε γνωστό μου που έχει τα koni κιτρινα είναι πολύ μαλακό αμορτισέρ , καθώς επίσης και το kyb excel-g που μου έχουν πει ότι είναι λίγο πιο σκληρό από τα εργοστασιακά.
Το αυτοκίνητο κινείται μέσα σε πόλη κυρίως - για τα bilstein μαυρα - έχω ακούσει παράπονα ενώ για τα b6 ότι δεν αξίζει το κοστος σύν οτι το αυτοκινητο θα πρέπει να αλλαχθεί και το ελατήριο σε χαμηλότερο για να είναι καλύτερο σε απόδοση.
Επίσης αν γίνει αντικατάσταση των αμορτισέρ μόνο με νέα χωρίς αντικατάσταση των ελατηρίων τότε το αυτοκίνητο θα ψηλώσει σε ύψος ή θα είναι το ίδιο?
Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω αντικατάσταση των ελατηρίων ( είναι τα εργοστασιακά ) μόνο τα αμορτισέρ - το κτέο παρόλο που είναι χαλασμένα βγάζει ότι είναι καλά.
Συγγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου , εύχομαι υγεία και σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά