Καλησπέρα σε όλους, αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Το όχημα είναι ένα Opel Astra j 1.4 turbo 140hp (A14NET) αγορασμένο καινούριο τον Μάιο του 2012 και έχει οδηγηθεί μόνο απο εμένα κατα κύριο λόγο μέσα στη πόλη. Αυτή τη στιγμή έχει 99,000km και όλα τα σέρβις πλην ενός έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Πριν αναφερθώ στο συγκεκριμένο πρόβλημα θα κάνω μια γρήγορη επισκόπηση των βασικών ζημιών που έχουν εμφανιστεί έως τώρα.
1. Μεταλλικός ήχος στον πίσω δεξιά τροχό απ τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα όταν διέρχοταν απο σαμαράκια με μικρές ταχύτητες - Είχε βγάλει η Οπελ ένα φιξ και έκτοτε δεν υπήρξε πρόβλημα.
2. Βολάν διπλής μάζας - Καλύφθηκε από την εγγύηση
3. Ενδειξή φτωχού μίγματος καυσίμου - Αρχικά καθαρίστηκε η πεταλούδα γκαζιού, το πρόβλημα επανήλθε, αλλάχτηκε πρόσφατα ο αισθητήρας maf αν δε κάνω λάθος και έκτοτε δεν εχει δημιουργηθεί πρόβλημα.
4. Το πλαστικό δοχειάκι του ψυγείου έχει αλλαχτεί 2 φορές.
5. Κουνίεται ο συμπλέκτης, κάτι που έχω διαβάσει συμβαίνει σε αρκετά astra.
Πάμε τώρα στο πρόβλημα της θερμοκρασίας. Τα πράγματα έχουν πάνω κάτω όπως τα αναφέρει ο mihpao. Υστερα απο ετήσιο σέρβις τον Ιούλιο του 2020 και αφού αλλάχτηκε καμμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και δοχείο ψυγείου, το αμάξι σε ταξίδι ανέβαζε σταδιακά θερμοκρασία έως 100-110 βαθμούς και ύστερα απο 30 περίπου δευτερόλεπτα ξανάπεφτε στους 90. Αυτό συνέβαινε κυρίως σε ταχύτητες πάνω απο 100km/h, σε μεγάλες ανηφόρες στην Εθνική Οδό και αφότου σταματούσα για να πληρώσω τα διόδια. Υπάρχει μια παράλληλη μικρή διαρροή λαδιού. Η πρώτη δουλεια που κάναμε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι εξαέρωση. Η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι όμως. Σε δεύτερο συνεργείο κάναμε σήμερα πάλι εξαέρωση και σε περίπτωση που υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, πάμε για αλλαγή αισθητήρα πρώτα και αν πάλι δε στρώσει κατέβασμα μηχανής φλαντζα κλπ.
Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Σγχωράτε με αν έχω κάνει κανα λάθος με της μηχανικές ορολογίες.
Cheers