If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 16 από 16

Προεπιλογή Περί βάσεις αμορτισέρ

Καλησπέρα σε όλους,

Στο τελευταίο service στο Corsaκι μου, ο μηχανικός μου ανέφερε ότι τα πρώτα σημάδια πολυκαιρίας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στις εμπρόσθιες βάσεις αμορτισέρ. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ακόμα όπως μου είπε αλλά μου συνέστησε μιας και το έχω αρκετά προσεγμένο αν έχω την ευχέρεια να τις αλλάξω κάποια στιγμή. Μου είπε επίσης ότι θέλουν αλλαγή τα συνεμπλόκ της αντιστρεπτικής (ζαμφορ). Δεν επηρεάζουν κάπου αλλά μπορεί να μου βγάζουν θόρυβο στις λακούβες, παπουράκια κλπ. Τέλος, γνωρίζεται αν αλλάζουν τα προστατευτικά που υπάρχουν τέρμα πάνω στα πίσω αμορτισέρ;

Ποιες μάρκες προτείνεται για τα παραπάνω;

Ευχαριστώ και καλή δύναμη τώρα με τον ιό!

Προεπιλογή

Τα προστατευτικα λες τα μπαμπερ στοπ?? Αλλαζουν ναι, στο δικο μου βασεις αμορτισερ τις αλλαξα προλυπτικα οταν αλλαξα αμορτισερ, εβαλα τις sacks ειναι μαζι μετα ρουλεμαν μαζι.
    Σινεμπλοκ αντιστρεπτικης και μπαρακια τα εχω παρει εδω και κανα μηνα, να τα εχω, γιατι καπου καπου εχω καποιους θορυβους σε εγκαρσια κοψιματα, αλλα δεν ευκαιρεσα να το ελενξω να δω τι φταει, υποψιαζομαι τα σινεμπλοκ γιατι αν ηταν μπαρακια θα ''κελαηδουσε'' συνεχεια. Μπαρακια πειρα της monroe, σινεμπλοκ εβρησκα μονο της birth.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

Ναι, τα bumper stop, σωστά. Κάπου τα είδα έτσι και επειδή δε μπορούσα να θυμηθώ πως λέγονται στα αγγλικά, τα έγραψα έτσι
    Ρωτάω διότι όσα άτομα είχα ρωτήσει μου είχαν αναφέρει ότι δεν αλλάζουν και μου φαινόταν παράξενο έτσι όπως έβλεπα τα πίσω αμορτισέρ. Άρα θα τα πάρω και αυτά να αλλαχθούν καθώς έχουν αρχίσει να δείχνουν τα χρόνια τους.

Τώρα όσο αφορά της αντιστρεπτικής, δεν ακούω τον παραμικρό θόρυβο. Ευτυχώς δε τρίζει και δεν ακούγεται το παραμικρό με εξαίρεση ένα θόρυβο που κάνει κάποιες φορές σε συνεχές ανώμαλο δρόμο πίσω δεξιά, το οποίο τον κάνει βέβαια από όταν τον πήρα.

Σκέφτομαι να τα πάρω όλα από κάποιο κατάστημα όπως Autodoc (αν και δεν έχω εμπειρία με τέτοια καταστήματα) μιας και δε τα βιάζομαι και ψάχνω τι μάρκες να προτιμήσω.
    Πχ είδα ότι ορισμένες βάσεις είναι ακριβώς ίδιες με κάποιες άλλες απλά αλλάζει η μάρκα και στις χρεώνουν παραπάνω.

Προεπιλογή

Πισω δεν αλλαζουν γιατι η οπελ τα δινει κομπλε με το αμορτισερ με το τοπ μαουντ το οποιο εχει και το μπαμπερ και το καλυμα σκονης, στα εμπρος ειναι χωριστα. Αλλα εμποριου μπορεις να τα βρεις χωρια τα πισω, το καθε κομματι. Αν παρεις σινεμπλοκ για την αντιστρεπτικη, μετρα το παχος της, γιατι βγαζει 1-2 διαστασεις διαφορετικες. Αν τα παρεις απο autodoc, εχεις πολλες επιλογες σε μαρκες, εγω τα πηρα απο ελλαδα, και δεν πηρα αυτα που ηθελα, δηλαδη θα πηγαινα σε TRW ή Lemforder, αν επερνα απο autodoc, απο το οποιο πρεπει να προσεξεις μολις κανεις την παραγκελια, να στειλεις email να τους πεις ωστε να μην γινει καμια αλλαγη στις μαρκες που διαλεξες, γιατι μπορει να βρεθεις αντι για TRW με ...STARK!!! Κατα τα αλλα απο autodoc, οταν δεν τα βιαζομαι, πρωτιμω να αγοραζω απο εκει, σε πολυ καλες τιμες σε σχεση με Ελλαδα.

Προεπιλογή

Άρα αν πάρω τα bumper stop για τα πίσω θα μπορέσω να τα αλλάξω στα μαμά αμορτισέρ; Μπερδεύτηκα λίγο
    Επίσης αυτό με την αντιστρεπτική δε το γνώριζα οπότε θα πρέπει να το προσέξω, ευτυχώς που το είπες.

Σκέφτομαι να τα πάρω από Autodoc για την πληθώρα επιλογών καθώς δε τα βιάζομαι. Μάρκες κοιτούσα σε TRW, Febi κλπ επειδή είναι γνωστές, αλλά επειδή δεν έχω ιδέα αν τα προϊόντα τους είναι καλά ή αξίζουν για αυτά που θέλω, για αυτό και ρωτάω.

Και τέλος μιας και μου ήρθε αναλαμπή. Έχω τη σπορ ανάρτηση, αλλάζει κάτι ή χρησιμοποιούν τις ίδιες βάσεις;

Προεπιλογή

Εννοω αλλαζουν με αφτερ μαρκετ ανταλακτικα, αν πηγαινες στην οπελ θα σου ελεγε οτι δεν αλλαζουν γιατι πηγαινουν μαζι με το αμορτισερ κομπλε. Febi, swag, topran απεφυγες τες, ειναι σκετα σκουπιδια, οι βασεις ειναι ιδιες νωμιζω, δεν αλλαζει κατι.

Προεπιλογή

Άρα από μάρκες τι να κοιτάξω; Έχω χάσει τη μπάλα από τις τόσες που έχει στο Autodoc ��

Προεπιλογή

Απο αυτες που εχει στο autodoc θα διαλεγα αναμεσα σε trw, lemforder, corteco, sachs, skf, ruville, fag, monroe, optimal, delphi, moog, ολες τις εχω δικιμασμενες σε διαφορα ανταλακτικα ανα καιρους, και εχω μηνει ευχαριστημενος, δηλαδη δεν τα φτησανε στα 2 χρονια πανω οπως εχω παθει με σινεμπλοκ της febi και της swag.

Προεπιλογή

Το κακο ειναι με τα bump stop rubber οτι πρεπει να λυσεις ολη την αναρτηση για να τα αλλαξεις! Το κοστος αλλαγης θα ειναι μεγαλο!
    Ο μηχανικος σου πως το ειδε οτι θελουν αλλαγμα; Εχει καποιο μηχανημα;

Τα συνεμπλoκ της αντιστρεπτικης πρεπει να τη μετρησεις οπως σου ειπε και ο Karaman. Αν και οπως γνωριζω απο το δικο μου τα sport φορανε τη ποιο παχια σε διαμετρο σαν και αυτη του opc.

Οντως απο μαρκες στο autodoc γινεται πολεμος! Ρωτα ομως ποσο εχουν και απο μαγαζι με ανταλακτικα opel να παρεις μια γνωμη.

Προεπιλογή

Και για του λογου το αληθες, σινεμπλοκ ψαλιδιου της febi, απο golf 4, φορεμενο για 35000km, 3 χρονια χρησης. Σκουπιδι κυριολεκτικα!!! Λες και ειναι φορεμενο 20 χρονια...

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κακο ειναι με τα bump stop rubber οτι πρεπει να λυσεις ολη την αναρτηση για να τα αλλαξεις! Το κοστος αλλαγης θα ειναι μεγαλο!
    Ο μηχανικος σου πως το ειδε οτι θελουν αλλαγμα; Εχει καποιο μηχανημα;
    Τα συνεμπλoκ της αντιστρεπτικης πρεπει να τη μετρησεις οπως σου ειπε και ο Karaman. Αν και οπως γνωριζω απο το δικο μου τα sport φορανε τη ποιο παχια σε διαμετρο σαν και αυτη του opc.
    Οντως απο μαρκες στο autodoc γινεται πολεμος! Ρωτα ομως ποσο εχουν και απο μαγαζι με ανταλακτικα opel να παρεις μια γνωμη.
    Νομίζω ότι στα πίσω δεν είναι τόσο μανούρα όσο στα μπροστά αλλά σίγουρα θέλει ώρα. Τώρα αν ρωτάς για αυτό πως κατάλαβε ότι θέλουν άλλαγμα, εγώ το λέω διότι φαίνονται ότι έχουν ξεραθεί.
    Αν ρωτάς για τις βάσεις, για απλό service είχα πάει και του είπα να τσεκάρει λεπτομερώς όλο το αυτοκίνητο όπως κάνω πάντα και μου το ανέφερε. Δεν το έβαλε η αλήθεια είναι σε κάποιο μηχάνημα.
    Παρόλο που πήγα πρώτα φορά σε αυτόν, μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν μου το είπε για να μου πάρει χρήματα στην πορεία, ή τουλάχιστον δεν φάνηκε καθόλου έτσι.

Ίσως επειδή υπάρχει ένα μικρό παίξιμο από μαμά στα Corsa για αυτό να μου το είπε νομίζοντας ότι είναι φθαρμένα, δε ξέρω ( ; ).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Karaman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και για του λογου το αληθες, σινεμπλοκ ψαλιδιου της febi, απο golf 4, φορεμενο για 35000km, 3 χρονια χρησης. Σκουπιδι κυριολεκτικα!!! Λες και ειναι φορεμενο 20 χρονια...
    Πάλι καλά που το ανέφερες γιατί σκεφτόμουν και τα Febi.

Προεπιλογή

Πλεον σε κανενα συνεργειο δεν κοιταω μπροστινο συστημα και οτι αλλο εχει να κανει με την αναρτηση, παω σε συνεργειο ειδικο με τζογομετρο και αμορτισερομετρο.
    Μου λεει τι εχει και τελειωνει η υποθεση! Με τα χερια και τα λοσταρια που βαζουν στα συνεργεια θα δεις μονο καποιο π.χ. συνεμπλοκ ή μπαλακι τελειως διαλυμένο...αλλιως δεν ειναι τοσο ευκολο οσο με τα μηχανηματα!

Προεπιλογή

Άρα μήπως να τις αφήσω; Λόγο χιλιόμετρων δεν έχουν χαλάσει 1000%, οπότε αν δεν έχουν χαλάσει από την πολυκαιρία, δεν υπάρχει περίπτωση να θέλουν αλλαγή οι βάσεις.
    Από θόρυβο δεν κάνει το παραμικρό, στο δρόμο δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά, οπότε;

Γνωρίζει κανείς να μας πει πότε θέλουν αλλαγή;
    Επειδή έχω πρόσβαση σε αναβατόριο κοιτάω το αυτοκίνητο πολύ πιο συχνά από το μέσο όρο, επομένως μπορώ να το ψάξω και μόνος αν ξέρω τι να κοιτάξω.
    Σίγουρα το μηχάνημα είναι η καλύτερη λύση αλλά αυτό το διάστημα δύσκολο όπως είναι λογικό.

Προεπιλογή

Γνωμη μου, οταν αλλαξεις αμορτισερ, τοτε αλλαζεις και τις βασεις και οτι αλλο θελεις, αφου δεν εχεις προφανες θεμα.

Προεπιλογή

[QUOTE=Karaman;608739]Γνωμη μου, οταν αλλαξεις αμορτισερ, τοτε αλλαζεις και τις βασεις και οτι αλλο θελεις, αφου δεν εχεις προφανες θεμα.[/Qσυμφωνω απολυτα
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Προεπιλογή

Τα συνεμπλοκ της αντιστρεπτικης αλλαψε τα.
    Τα bumper αστα μεχρι να θες και αμορτισερ, οσο δεν ακους καποιο θορυβο. Τωρα αν σου περισσευουν τα αλλαζεις πριν απο αυτα!

Παρόμοια Θέματα

1. Βάσεις ποδηλάτου Πορτμπαγκάζ
    Από τον/την shatzi στο forum Opel
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-20, 22:26
  2. Recaro βάσεις manta απορία.
    Από τον/την tragos στο forum Interior & Exterior (Εσωτερικά & Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-17, 20:03
  3. Βάσεις μηχανής
    Από τον/την Spira στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-17, 16:29
  4. Βάσεις για καθίσματα Recaro για Ascona B
    Από τον/την ASCONA-HOLIC στο forum ΖΗΤΕΙΤΑΙ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-16, 21:30
  5. Περί μύθου,τελικά αμορτισέρ η ελατήρια?
    Από τον/την Sta Xamena στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-08, 18:19

Δικαιώματα - Επιλογές