Αρχικό μήνυμα απο
lazarefa
Επισκέφτηκα σήμερα το μεσημέρι το συνεργείο εξατμίσεων στο οποίο είχε γίνει προ τριετίας η αντικατάσταση σε πολλαπλή εξαγωγής/καταλύτη καθώς και στο μεσαίο καζανάκι (όπου βέβαια φέτος τον Ιούλιο, η πολλαπλή/καταλύτης ξανααλλάχθηκε με την παλιά πολλαπλή και με τοποθέτηση νέου καταλύτη σε άλλο συνεργείο εξατμίσεων, από τη δουλειά του οποίου δεν έμεινα ικανοποιημένος).
Το μοτέρ στο αμάξι ήταν φυσικά ζεστό όταν πήγα, κι έτσι οι άνθρωποι το έβαλαν κατευθείαν στο λάκκο για να ψάξουν για το θόρυβο. Ψάχτηκαν λοιπόν με το μεσαίο καζανάκι, το "κοπάνησαν"/κούνησαν αρκετές φορές για να τσεκάρουν αν υπάρχει σε αυτό θόρυβος που να παραπέμπει σε ξεκολλημένο/σπασμένο πετροβάμβακα (ή ότι άλλο έχει μέσα του τέλος-πάντων). Επίσης άκουσαν αρκετές φορές για ήχους από το μηχανοστάσιο μαρσάροντας τον κινητήρα. Το συμπέρασμά τους ήταν ότι δεν διαπίστωσαν ούτε ρήγμα στην πολλαπλή εξαγωγής (καλό αυτό προφανώς) αλλά ούτε και κάποιο συγκεκριμένο θέμα με το μεσαίο καζανάκι. Επίοης ούτε στο σπιράλ μετά τον καταλύτη δεν δισπίστωσαν κάποιο θέμα που να δείχνει ότι υπάρχει κάποιος θόρυβος που να προκαλείται από αυτό.
Τους έβαλα φυσικά να ακούσουν και τον ήχο που ηχογράφησα σήμερα το πρωί στο κινητό, όπου ο θόρυβος που με προβληματίζει ακουγόταν. Τον άκουσαν κι αυτοί αλλά μου είπαν ότι κατά την άποψή τους δεν σχετίζεται με το κύκλωμα εξαγωγής καυσαερίων (πολλ. εξαγωγής, σπιράλ, μεσαίο καζανάκι) και μου πρότειναν να επισκεφτώ συνεργείο αυτοκινήτων, πράγμα που θα κάνω άμεσα (αύριο το μεσημέρι).
Να αναφέρω εδώ, ότι προ 2 εβδομάδων είχα πάλι θέμα με το αμάξι: Το είχα πάει συνεργείο για αλλαγή στα μπροστινά τακάκια (ήταν αρκετά φαγωμένα) και για να τσεκάρουν έναν μεταλλικό ήχο που είχε αρχίσει να ακουγόταν μετά το Σεπτέμβρη από την πλευρά των ιμάντων (αριστερά του κινητήρα όπως κοιτάμε), ενώ είχα αλλάξει προς τα τέλη Σεπτέμβρη το σετ ιμάντα εκκεντροφόρου (μπήκε γνήσιο), και τελικά ήταν η αντλία νερού, η οποία έκανε τον θόρυβο (αλλάχθηκε άμεσα με νέα γνήσια, παρότι γνήσια κι αυτή, και είχε αλλαχθεί το 2016, στα 171.000χλμ, όταν η "μαμά" αντλία αλλάχθηκε τότε καθαρά προληπτικά, ούτε θόρυβοι ούτε διαρροές ούτε τίποτα).
Εν τω μεταξύ, τσεκάροντας αργότερα σήμερα για άλλη μια φορά για περίεργους ήχους από το μηχανοστάσιο του κινητήρα ενώ δούλευε στο ρελαντί, το αυτί μου έπιασε έναν ανεπαίσθητο μεταλλικό θόρυβο (πέρα από τον ήχο των βαλβίδων) σαν πολύ ελαφρύ γρατζούνισμα μετάλλων (παρόμοιο αλλά αρκετά πιο μικρής έντασης με τον ήχο από την αντλία νερού), καθώς και κάτι σαν σφύριγμα αέρα, ενδεχομένως από την εισαγωγή του κινητήρα.
Επίσης παρατήρησα ότι στο ρελαντί είχα κάποια σκαμπανεβάσματα (όχι κάτι τραγικό, απλά η βελόνα έπαιζε λίγο πάνω - κάτω από τις στροφές ρελαντί. Να ήταν θέμα ποιότητας καυσίμου ή κάτι άλλο, δεν ξέρω, λογικά πάντως δεν νομίζω να σχετίζεται με τον ήχο που κατέγραψα στο κινητό. Ελπίζω αύριο στο συνεργείο που θα τα αναφέρω όλα αυτά να βγάλουν κάποια άκρη.