If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 42

Προεπιλογή Giannis20VT’s Astra K 1.6cdti

Μετά από 8 μήνες και 23.000χλμ συμβίωσης θα ήθελα να παρουσιάσω και το δικό μου ASTRA K στην έκδοση dynamic. Κατασκευάστηκε το 2017, το απέκτησα καινούργιο τον Φεβρουάριο του 2018 μέσω leasing. Το αμάξι είναι το 1.6cdti με τα 136 άλογα, έχει δύναμη που επαρκεί για όλες τις συνθήκες καθημερινής χρήσης.

Κατανάλωση κάτι περισσότερο από 5,0lt/100km και πάντως λιγότερο από 5,5lt/100km. Το αμάξι ταξιδεύει ήσυχα, ο κινητήρας δεν παράγει θόρυβο ή για να το πω καλύτερα, δεν έρχεται ο θόρυβος του κινητήρα μέσα στην καμπίνα των επιβατών.
    Το μεράκι της βελτίωσης υπάρχει πολλά χρόνια τώρα, με αποκορύφωμα το προηγούμενο μου αμάξι που αν είχε στόμα θα με έβριζε που δεν το άφηνα στην ησυχία του.
    Βεβαία τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά μιας και το αμάξι είναι μέσω leasing άρα κανονικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πρακτικά όλο και μου μπαίνουν ιδέες και κάποιες σκέφτομαι να τις υλοποιήσω. Είναι και θέμα συνήθειας, μου αρέσει να το πειράζω (ακόμα κι αν δεν είναι δικό μου)

Προεπιλογή

Ξεκίνησα τις επεμβάσεις με προσθήκη κρυφού φωτισμού στην κεντρική κονσόλα, είναι κάτι που το είδα σε άλλα ASTRA και μου άρεσε. Εδώ παραθέτω και το link.
    http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...EF%F1%F4%FE%ED

Συνέχισα με αλλαγή του αναπτήρα στην κεντρική κονσόλα, έφτιαξα έναν φωτιζόμενο με λευκό φως και τον προσάρμοσα στην υπάρχουσα θέση. Το αποτέλεσμα είναι αυτό.

Επίσης έβαλα 2ο φως στο πορτ μπαγκάζ
    Πρόσφατα προσάρμοσα ένα LED για την ένδειξη της αναγέννησης του φίλτρου μικροσωματιδίων (dpf). Εδώ παραθέτω και το link.

http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...ED%ED%E7%F3%E7

Σκέφτομαι να συνεχίσω με το απαραίτητο για εμένα φωτισμό στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Περιμένω πλαφονιέρα και για διακόπτη θα βάλω μαγνητική επαφή, όπως έχει κάνει και ένα άλλο μέλος του forum, ένα άτομο με χρυσά χέρια και φοβερή ικανότητα στις ηλεκτρικές και μηχανικές κατασκευές ο karaman.
    Έγραψα πιο πάνω οτι το αμάξι είναι σχετικά αθόρυβο, αυτό έχει ένα μειονέκτημα, οποιοσδήποτε τριγμός ακούγεται αμέσως. Είχα τριγμούς από το καντράν του κοντέρ, αφού το έψαξα αρκετά, αποφάσισα να επέμβω. Έβγαλα το κοντέρ, το άνοιξα και έβαλα υφασμάτινη ταινία σε σημεία που πίστευα οτι ενδέχεται να παράγουν θόρυβο, (στο Κ, το καντράν κάνει θόρυβο γιατί το μαύρο πλαστικό που έχει από πάνω κουνιέται ελαφρώς και χτυπά στο διάφανο τμήμα plexi glass, είναι κοινό πρόβλημα), το έκλεισα και το ξαναέβαλα στην θέση του. Τέλος οι τριγμοί (από το καντράν, υπάρχουν από αλλού αλλά δεν έχω βρει ακόμα από που).

Υπάρχουν κι άλλες σκέψεις (κρυφός φωτισμός στα χερούλια των εμπρός πορτών, φωτισμός στα πόδια των επιβατών κτλ). Το δύσκολο είναι να βρεθεί χρόνος για να ασχοληθώ μιας και η καθημερινότητα με την εργασία μου και την οικογένεια μου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Όμως η αγάπη για τα αμάξια υπάρχει και το μικρόβιο της μοντίφας δεν θεραπεύεται. Οπότε έπεται συνέχεια...

Προεπιλογή

Ο Μερακλής άνθρωπος φαίνεται ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι της δουλείας...
    Μπράβο Γιάννη!!!
    Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουμε οικογένεια, ο χρόνος είναι περιορισμένος. Αλλά όπως έγραψες το τουτού είναι μικρόβιο αθεράπευτο!

Προεπιλογή

Μερακλης οντως με το μικροβιο της βελτιωσης να μην εχει φυγει ακομα!!!!!
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

Φωτισμός στο ντουλαπάκι του συνοδηγου.

Συντομα ενας μινι οδηγος για το πως μπορεί να γίνει αυτο.

Ένα μικρο teaser
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Προεπιλογή

Μια ανανέωση στο θεμα γιατι το αμέλησα.

Εχουν γίνει τα εξης:

Απαλος φωτισμος περιμετρικά της εμπρος πλαφονιερας. Πραγματοποιηθηκε με el-wire χρώματος λευκού

Λεπτομέριες εδω: http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...ED%E9%E5%F1%E1

Προεπιλογή

Ολοκληρωσα το project κρυφος φωτισμος στις εμπρος πορτες, με τον τροπο που εχω περιγραψει εδω:
    http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...ED%E9%E5%F1%E1

Μειωσα την ενταση βαζοντας διαφορετικό dimmer απο τον αρχικο, το αποτελεσμα ειναι που καλό και το κοστος της μετατροπης μικρο.

Προεπιλογή

Τελος μπηκαν λαμπες XENON HID με ballast της Hylux can bus

Η εγκατάσταση απλη:

To αποτέλεσμα:

[/QUOTE]

Λεπτομέριες για το θεμα και το προβλημα που αντιμετωπισα:

http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...5%F2-LED/page4

Senior Member Το avatar του χρήστη GTC25
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Αυτοκίνητο
    Άλλο (Ζητείστε να καταχωρηθεί εάν δεν υπάρχει στη λίστα)

Προεπιλογή

Άψογος....
    OPEL ASTRA K BITURBO CDTi.....O ΓΗΤΕΥΤΗΣ!!!

OPEL CALIBRA TURBO 4X4.....Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

Προεπιλογή

Ινδαλμα!!!! Iam right behind you....

Προεπιλογή

Εγινε η νυχτα μερα!
    Driving is my escape ! ! !

Προεπιλογή

Καινουργια ελαστικά απο σήμερα,
    Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R16 91V. Για να δουμε τι συμπεριφορά θα έχουν. Τα προηγουμενα Michelin Primacy 4 αντεξάν καλά, αλλά μου πηραν τα αυτιά. Πολύ θορυβο εκαναν.

Senior Member Το avatar του χρήστη Themis78
    Περιοχή
    Bolos
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Giannis20vt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καινουργια ελαστικά απο σήμερα,
    Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R16 91V. Για να δουμε τι συμπεριφορά θα έχουν. Τα προηγουμενα Michelin Primacy 4 αντεξάν καλά, αλλά μου πηραν τα αυτιά. Πολύ θορυβο εκαναν.
    εγω έβαλα τα dunlop sport max rt2......βεντουζάρει σα χταπόδι πλέον το αμάξι....συν ότι γλύτωσα και εγω απο τον θόρυβο των michelin

Περιοχή
    Bolos
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Corbil Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω έβαλα τα dunlop sport max rt2......βεντουζάρει σα χταπόδι πλέον το αμάξι....συν ότι γλύτωσα και εγω απο τον θόρυβο των michelin
    Μου δίνεις ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να τα βάλω (σκεφτόμουν για τα RT), σε κανένα μήνα που θα πρέπει να αλλάξω.

Προεπιλογή

goodyear asymmetric και dunlop sport max ότι καλύτερο παπούτσι έχω φορέσει στα αμάξια μου ως τώρα.....κι αν εχω περάσει απο διάφορες μάρκες μέχρι τώρα...ειδικά στο βρεγμένο πατάει καλύτερα απ ότι στο στεγνό.ειναι απλά απίστευτα και τα 2

Περιοχή
    Bolos
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

Σε τι τιμή τα έβαλες bil??Στο κατάστημα όλα ή παρήγγειλες τα λάστιχα απο κάποιο site και πήγες να στα περάσουν?

Προεπιλογή

Μετα απο 4 και κατι χρονια και 132.000χλμ, μπορω να πω πως βιαζομαι να το αποχωριστώ πλέον.
    Υποφέρω απο την ποιότητα κυλισης του συγκεκριμένου σκάφους, κουνάει απο οπου κι αν περάσει πολύ. Δυστυχως επειδη ειναι leasing δεν μπορω να το πειράξω, και φυσικά πλεον και να μπορουσα δεν θα ηθελα να δωσω χρηματα πλεον, ειναι στο τέλος της χρονομισθωσης του.
    Το καλό του παραμένει ο εξαιρετικά δυνατός και ελαστικός κινητηρας του, καθε φορά που παταω το γκάζι το ευχαριστιέμαι. Είναι πολύ κριμα ενα τετοιο αμαξι να "υποφέρει" στον τομέα της ανεσης τόσο πολύ.

Προεπιλογή

Αν ηταν δικο σου, και ομως με μια τετραδα αμορτισερ, ισως και ενα σετ ελατηρια, θα μεταμορφωνες την ποιοτητα κυλησης του. Αλλα ετσι ειναι με τα leasing, ο κολλητος μου 15+++ χρονια με leasing, αυτες τις ανυσηχιες ειχε και εχει, οτι δεν μπορει να βαλει χερι.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές