If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Η αληθεια ειναι οτι τωρα στα κρυα επεσε τοσο χαμηλα ο αριθμός χιλιομέτρων που κανει αναγέννηση, ενα μηνα πριν που ηταν και καινουργιο μου εκανε στα 250 - 300. Δεν ξερω βέβαια εάν δεν ειναι αντικειμενικός ο αριθμός ακόμα μιας και εχει πολυ λιγα χιλιομετρα το αμαξι. Εγω έγγραψα τα χιλιομετρα παντως για να πω οτι και σε καινούργιο οι αναγεννήσεις παίζουν χαμηλά χιλιομετρικά.
Μου εχει κάνει αναγέννηση στα 60χλμ μου έχει κάνει και στα 1000+ χλμ με πετρέλαιο από Σκόπια κιόλας.
Γενικά είναι σπαστικό πράγμα το dpf αλλά είπαμε δεν μας ενοχλεί δεν το ενοχλούμε.
Όταν μας ενοχλήσει μια λύση είναι το πλύσιμο άλλη μια η αντικατάσταση και άλλη μία το ξηλωμα και πρόγραμμα.
Εγώ αν και με πρόγραμμα επέλεξα να το κρατήσω και ας κάνει λίγο πιο συχνά αναγέννηση.
Αν φτάσω στο αμήν όμως με προβλήματα το σφάζω και πάει στο καλό.
Σκεφτόμουν σοβαρά (σε φάση 50-50) να πάρω το corsa σε diesel. Ένας λόγος που δεν το επέλεξα είναι το dpf... Αλλά και η πιθανή απαγόρευση κλπ στις μεγάλες πόλεις...
chrisd μαρεσε αυτο...δεν μας ενοχλεί δεν το ενοχλούμε..... ετσι ακριβως, οι λυσεις μετα ειναι 3 οπως το ειπες!!
Παιδια οσοι κανετε αναγεννησεις σε τοσο λιγα χιλιομετρα ειτε κατι παιζει με τα αυτοκινητα σας (λιγο δυσκολο αν εχετε λιγα χιλιομετρα) ειτε με την συμπεριφορα σας προς αυτα (παιζουν πολλοι παραγοντες) ειτε με το καυσιμο που βαζετε (θεωρω πιο πολλες τις πιθανοτητες)...Γενικοτερα οσο κρυωνει ο καιρος τοσο αυξανονται τα χιλιομετρα μεταξυ των αναγεννησεων.Το εχω διαπιστωσει αυτο πολλακις στα 6 χρονια που εχω το αυτοκινητο.Δεν μπορω να καταλαβω πως συμβαινει σε καποιον τον χειμωνα να μειωνονται τα χιλιομετρα μεταξυ των αναγεννησεων σε σχεση με το καλοκαιρι.Ναι το αυτοκινητο καιει παραπανω αλλα τα χιλιομετρα αυξανονται(πως; δεν γνωριζω).Εγω μενω Κρητη και κατα συνεπεια παιζουν πιο μεγαλες θερμοκρασιες απο πολλες αλλες περιοχες της Ελλαδας.Αυτη την στιγμη εχω γραμμενα 2970 απο την τελευταια αναγεννηση με πληρωση στο φιλτρο 89%.Τα 1400 εχουν γινει στο νησι (σε διαδρομες οχι "ανοικτες" με ξερη 5η) και τα υπολοιπα σε ταξιδι απο Αθηνα-Ιωαννινα και περιξ λογω εκδρομης.Απο περυσι (το εχω γραψει και σε αλλο thread αλλα δεν θυμαμαι που) κατι εχει αλλαξει στα καυσιμα προς το καλυτερο.Απο καποια στιγμη και μετα τους καλοκαιρινους μηνες δεν εβλεπα πανω απο 250 χιλιομετρα μεταξυ αναγεννησεων και ξαφνικα ειχα πανω απο 500 σταθερα.Τους χειμερινους μηνες δε (εκτος απο την 1η χρονια) το μεγιστο ηταν τα 1000 και φετος ειμαι ηδη στα χιλιομετρα που εγραψα πιο πανω (2970).Να σημειωσω οτι απο καινουριο το αυτοκινητο το μεγιστο που ειχα δει αναμεσα σε αναγεννηση χειμωνα ηταν τον πρωτο χρονο και περιπου 2500 χιλιομετρα.Με το καυσιμο σιγουρα εχουν αλλαξει κατι.Τι, αυτοι ξερουν...Το ειχα παρατηρησει με την τελευταια γενια και καλα που αλλαξαν στο vpower.Απο εκει ξεκινησε η διαφορα στις αναγεννησεις που ειδα.Πλεον βαζω απο αλλο πρατηριο (bp απλο) απλα για ενημερωση...
OPEL ASTRA J 1.3 ECOFLEX (ΜΥ12)
Μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο.
Να έχεις υπόψιν σου ότι κάποιες φορές κάνει αναγέννηση αλλά για κάποιον λόγο δεν μηδενίζει ο μετρητής(μάλλον κάτι τέτοιο παίζει σε εσένα).
Επίσης τον χειμώνα έχουμε πιο πολλές αναγεννήσεις λόγο χαμηλών θερμοκρασιών και αλλαγής του ιξώδους στο πετρέλαιο.
H πειρα μου σε diesel αυτοκινητα δεν ειναι μεγάλη. Εχω το ASTRA K 1.6CDti, το πηρα καινουργιο. Απο τοτε που αποφασισα να παρακολουθω τις αναγεννησεις, το βλέπω να κανει καθε 200χλμ, σπανια παει μεχρι 300χλμ. Παντα εβαζα vpower diesel. Πλεον δοκιμαζω κι αλλα πετρέλαια, προσφατα πηγα στο "καλο" diesel της AVIN, και εχω αναγεννησεις προς τα 300χλμ σταθερά.
Τα χλμ που κανω ειναι σχετικά ανετα σε επαρχιακο και εθνική, δεν ειναι πολλα μεσα στην πόλη.
Ισως ο dpf να ειναι μικρο και να γεμίζει γρήγορα, δεν ξερω. Δεν θεωρω οτι ειναι προβλημα, στο ποσοστό πληρωσης το torgue μετα την αναγέννηση, δίνει 4 ή 5%, αρα καθαριζει καλά.
Εχουν γραφει παρα πολλες σελιδες για το περιφημο dpf. Εξισου χρησιμο θα ηταν να μας πει καποιο μελος (αν υπαρχει) απο εμπειρια προσωπικη οτι το αντικατεστησε με καινουριο και το βασικοτερο δουλευει σωστα.
Ακουγονται σε εξατμισαδες ποσα 200-300 για καινουριο αλλα δουλευει σωστα;
1.7D opc line
Το εργοστασιακό dpf πληρη κάποιες προδιαγραφές και σαφώς είναι πολύ αυστηρές.
Το after market σίγουρα πρέπει να είναι πιο ελευθέρας.
Άλλο το dpf των 300Ε και άλλο των 1500+. Υπάρχουν διαφορές σίγουρα και το φθηνό δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, οι κυψέλες μέσα την κατασκευή υλικού, την αντοχή στις επερχόμενες αναγεννησεις, πόσο και τι "βρωμιές" θα κρατάει κτλ.
Καλημέρα, βρήκα σήμερα αυτό: https://www.monolithos-catalysts.gr/...anagennisi-dpf
κόστος 190€ γίνονται μετρήσεις πριν και μετά, θέλουν μια ημέρα, για όσους είναι στην Αθήνα αν το παραλάβουν μέχρι τις 9 το πρωί το παραδίδουν την ίδια ημέρα, φαίνεται καλή περίπτωση, αν έχει δοκιμάσει κάποιος ας ενημερώσει
ως προς τις αναγεννήσεις ειμαι όπως ο Giannis20vt που εγραψε παραπάνω και τωρα που ανεβηκε η θερμοκρασία περιβάλλοντος όπως γραφει και ο chrisd ανοίγει η ψαλίδα. Τωρα SotosKon τα χιλιόμετρα που γραφεις ότι κάνεις εσυ αναγέννηση χωρις να έχω πείρα μου φαίνονται τρομακτικά μεγάλα!
6200km περιπου, χωρις αναγεννηση.
Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!
Αυτό από πού το βλέπεις?
Έχεις μόνιμα το torque ανοιχτό?
Το νουμερο δεν ειναι καθολου υπερβολικο.Προσωπικα εχω πηγη android και τα δεδομενα φαινονται συνεχως οσο δουλευει το αυτοκινητο.Εχω εμπειρια να καταλαβω ποτε κανει αναγεννηση το αυτοκινητο και επιπλεον εχω τα δεδομενα συνεχως μπροστα στα μουτρα μου.Οποτε δεν υπαρχει περιπτωση.Επισης ποτε δεν εχει κανει την διαδικασια το αυτοκινητο και τα δεδομενα στο torque να μην λειτουργησουν-resetαρουν οπως πρεπει.Ειμαι στο 89% και πιστευω καποια στιγμη σε μικρο χρονικο διαστημα θα την κανει...
OPEL ASTRA J 1.3 ECOFLEX (ΜΥ12)
Εμενα το Aveo αν εξαιρεσω κανα 2 φορες που μου εκανε στα 250-300 χλμ συνηθως βγαζει 700+ χλμ για να κανει αναγεννηση. Το ανωτερο αν θυμαμαι καλα ειναι 1200 χλμ. Απο καυσιμο Elin Crystal στην αρχη με πιο συχνες αναγεννησεις και Shell v power στην συνεχεια με μεγαλυτερα διαστηματα μεταξυ των αναγεννησεων. Μπορει βεβαια να παιζει ρολο και ο καιρος....
Driving is my escape ! ! !