If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 40 από 50

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chapapak Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ. Κάποιον να προτείνετε στις περιοχές που προανέφερα για να μην πάω στα τυφλά;
    Προσωπικά δεν μενω Αθήνα για να ξερω να σου προτεινω!

Senior Member
    Περιοχή
    athens
    Αυτοκίνητο
    Άλλο (Ζητείστε να καταχωρηθεί εάν δεν υπάρχει στη λίστα)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chapapak Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία.

Corsa E και εγώ (5 χρόνια). Ακούω ένα θόρυβο/τρίξιμο από μπροστά δεξιά και πήγα στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω. Δεν είχα στο νου μου τα αμορτισέρ μιας και έχω μόνο 70000χλμ. Πριν έξι μήνες που πέρασα ΚΤΕΟ ήταν στο 75%.
    Στην αντιπροσωπεία έτσι όπως το άκουσε ο μηχανικός, μου είπε ότι είναι το αμορτισέρ που τζογάρει στον άξονα κίνησής του (δεν το μέτρησε όμως) και ότι μάλλον θα πάτησα κάποια γερή λακούβα. Τελοσπάντων τους είπα να μου κάνουν μια προσφορά για τα 2 μπροστινά + τις 2 βάσεις τους.
    Τιμή με ΦΠΑ, 530€ χωρίς εργατικά.

Τους ρωτάω, δηλαδή αν ήταν να αλλάξω όλα τα αμορτισέρ, θα πλήρωνα 1000€; Εντάξει, ας μην σχολιάσουμε τη...γελοιότητα της χρέωσης.

1. Έχετε κάποιον να προτείνετε κοντά στην περιοχή Ζωγράφου/Γουδί/Ιλίσια;

2. Αν και από θέμα ποιότητας κύλισης/άνεσης μου είναι ευχάριστα τα original του αυτοκινήτου δε θα ήθελα να ξαναβάλω τα ίδια. Δεν επιθυμώ να ξαναχαλάσουν σε άλλα 70000χλμ. Γνωρίζετε τι μάρκα είναι αυτά από το εργοστάσιο; Κάποια μάρκα να προτείνετε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
    Λοιπον μαλλον τα δικα μας χαλανε μαζι
    Ακριβως στην ιδια κατασταση και εγω, για την ακριβεια 68.000 χλμ και εκτος απο το τριξιμο που αναφερεις το νοιωθω πιο σκληρο το αμαξι,δλδ το καταλαβαινω που κοπαναει στις εγκαρσιες λακουβες.
    Για το δε τριξιμο, εγω για να ειμαι ειλικρινης το αντιλαμβανομαι πιο πολυ στην εκκινηση.

Η τιμη που σου ειπαν ειναι οντως εξωπραγματικη μη τρελαθουμε, σχεδον το 1/7 τις τωρινης τιμης του αυτοκινητου
    Αρχες Φλεβαρη προγραμματιζω να το παω για το σερβις του σε αλλα αντιπροσωπεια απο αυτη που χρησιμοποιουσα εως τωρα (με εκνευρισαν με την τεμπελια τους) αλλα ειναι ψιλομακρυα, στον Πειραια. Θα τους ρωτησω και εκει και θα ενημερωσω

Προεπιλογή

Γεια σας και από μένα! corsa e και εγώ αγορασμένο το 11/2016 με 60.000 χλμ + και αισθητό τρίξιμο μπροστά......Μάλλον μετά τις 60.000 χλμ τα μαμά θέλουν αλλαγή.......

Προεπιλογή

Παιδιά και εγώ τα άλλαξα στις 62.000km όπου ήταν άχρηστα...Τραγικά λίγα τα χιλιόμετρα για αλλαγή αμορτισέρ(τα 2 μπροστινά)

Senior Member
    Περιοχή
    athens
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

Άρα είναι όντως θέμα σε όλους,δεν εχει να κανει με το πως οδηγας. Πολύ λίγα χλμ, μαλλον εβαλαν τα πλεον φτηνιαρικα.
    Μια επιπλεον ερωτηση ρε παιδια σε εσας που αλλαξατε βαλατε καποια συγκεκριμενα η παλι τα μαμα ?

Προεπιλογή

Έχω ραντεβού σε ένα συνεργείο στα Άνω Ιλίσια τη Δευτέρα οπότε θα επανέλθω να πω τι έγινε.

Από τη συμπεριφορά των 2 μηχανικών και πως το κοιτούσαν το αυτοκίνητο και πόσο πρόθυμοι ήταν μου έδωσαν πάντως πολύ θετικές εντυπώσεις.
    Με έναν πρώτο έλεγχο για ακρόμπαρα, κρεμαγιέρα, βάση μηχανής όλα δείχνουν νορμαλ. Οπότε από Δευτέρα θα κατεβούν τα αμοτισέρ και η βάση τους και θα δούμε.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Corsaman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά και εγώ τα άλλαξα στις 62.000km όπου ήταν άχρηστα...Τραγικά λίγα τα χιλιόμετρα για αλλαγή αμορτισέρ(τα 2 μπροστινά)
    Θυμάσαι τι μάρκα ήταν από το εργοστάσιο;
    Ποια έβαλες; Εντυπώσεις;
    Άλλαξες και τα top mount?

Προεπιλογή

Όταν τα έβγαλα δεν έγραφαν πουθενά μάρκα!Ο μάστορας μου είπε πως λογικά ήταν sachs .
    Έβαλα sachs εγώ,160 ευρώ μαζί με περαστικά.Το ίδιο με τα παλιά μου φάνηκαν και δεν άλλαξα top mount.
    Γενικα παντως ακουω ενα θορυβο απο το μπροστα συστημα του αυτοκινητου στις ανωμαλιες του δρομου...
    Κανει πολυ θορυβο στην καμπινα μεσα..το εχω παει σε 2 διαφορετικα συνεργεια αλλα μου λενε δεν εχει κατι.

Προεπιλογή

Όταν τα έβγαλα δεν έγραφαν πουθενά μάρκα!Ο μάστορας μου είπε πως λογικά ήταν sachs .
    Έβαλα sachs εγώ,160 ευρώ μαζί με περαστικά.Το ίδιο με τα παλιά μου φάνηκαν και δεν άλλαξα top mount.
    Γενικα παντως ακουω ενα θορυβο απο το μπροστα συστημα του αυτοκινητου στις ανωμαλιες του δρομου...
    Κανει πολυ θορυβο στην καμπινα μεσα..το εχω παει σε 2 διαφορετικα συνεργεια αλλα μου λενε δεν εχει κατι.
    Εννοεις ακομα και τωρα;αφου τα αλλαξες;

Προεπιλογή

Ναι δυστυχως...εκτος και αν ειναι ιδεα μου.
    Παντως μπαινω σε αυτοκινητα φιλων και καταλαβαινω διαφορα στον θορυβο.
    Ισως ειναι ετσι σε ολα τα κορσα,τι να πω!

Προεπιλογή

Ναι δυστυχως...εκτος και αν ειναι ιδεα μου.
    Παντως μπαινω σε αυτοκινητα φιλων και καταλαβαινω διαφορα στον θορυβο.
    Ισως ειναι ετσι σε ολα τα κορσα,τι να πω!
    Γιατί έβαλες πάλι sachs αφού σου χάλασαν τόσο γρήγορα;
    Πως επαλήθευσες ότι είναι τα αμορτισέρ και όχι τα top mount(τα οποία και δεν άλλαξες);

Προεπιλογή

Το πρόβλημα διορθώθηκε. Άλλαξα τα 2 μπροστινά αμορτισέρ (έβαλα τα Sachs sport touring) και τις 2 βάσεις τους (SNR).

Το καλό αμορτισέρ (μπροστά αριστερά):

https://imgur.com/azk4CH4

Το χαλασμένο (μπροστά δεξιά):

https://imgur.com/Uz642gn

Επίσης, τζόγος στο μπροστά δεξιά:

https://imgur.com/RYovLK1

Προεπιλογή

Εβαλα παλι sachs γιατι μου τα προτεινε ο αμορτισερας και γιατι πιστευω πως ηταν αστοχια υλικου στα πρωτα που φορουσε απο το εργοστασιο.
    Μου τα εβγαλε μπροστα μου ο μαστορας και ειδαμε μαζι πως δεν κανανε καθολου αποσβεση,ηταν σιγουρα για αλλαγη.
    Του ειπα να αλλαξουμε και οτι αλλο χρειαζεται αλλα μου ειπε πως δεν θελει τπτ αλλο αλλαγη.

Προεπιλογή

καλημερα! και γω μετα τα 63.000+ ψαχνομαι για αμορτισερ! Δυο διαφορετικοι μηχανικοι (οχι αντπροσωπεια) sachs μου προτειναν και μαλιστα τα σπορ ¨η performance. Τα corsakia λεει καθονται πιο καλα με τα sach.......

Senior Member
    Περιοχή
    athens
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

Επανερχομαι στο θεμα.
    Το κοπανημα συνεχιζοταν απο μπροστα δεξια.
    Στην αντιπροσωπεια, στο σερβις που το ελεγξαν (και καλα) μου ειπαν απλα δεν ειναι τιποτα, εχουν ακομα τα αμορτισερ, δεν χρειαζονται αλλαγη
    Σηκω και πατα το δλδ

Φυσικα επειδη δεν ειμαι τρελος και βαζω και οικογενεια μεσα το πηγα σε γνωστο μου μαστορα ο οποιος πριν απο λιγο με πηρε και μου ειπε οτι τωρα που το ελυσε, εχει σπασει η βαση μηχανης και εχει διαλυθει το μπροστα δεξια αμορτισερ, μαλλον μου λεει επεσες σε μεγαλη λακουβα. Οταν θα παω να το παρω, θα μου τα δειξει για να καταλαβω το μεγεθος της ζημιας.

Περιμενω να μου πει τιμη, μαλλον για Sachs.
    Μετα απο ερωτηση μου, μου ειπε οτι τα μαμα αμορτισερ ειναι GM (Opel) και δεν συστηνει και αυτος να βαλω τα ιδια

Συμπερασματα
    1. Τι στον πεο ελεγχο κανανε στην αντιπροσωπεια δεν μπορω να καταλαβω, η μαλλον μπορω, ΔΕΝ εκαναν - Χ απο εμενα
    2. Τσιγκουνευτηκε η Οπελ να βαλει ενα αμορτισερ της προκοπης η μπορει απλα να βαζει αμορτισερ με βαση τα γερμανικα οδοστρωματα?

Προεπιλογή

με βαση τα γερμανικα οδοστρωματα

Senior Member Το avatar του χρήστη johnpats
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης
    Αυτοκίνητο
    Vectra C GTS

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tutuyo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επανερχομαι στο θεμα.
    Το κοπανημα συνεχιζοταν απο μπροστα δεξια.
    Στην αντιπροσωπεια, στο σερβις που το ελεγξαν (και καλα) μου ειπαν απλα δεν ειναι τιποτα, εχουν ακομα τα αμορτισερ, δεν χρειαζονται αλλαγη
    Σηκω και πατα το δλδ

Φυσικα επειδη δεν ειμαι τρελος και βαζω και οικογενεια μεσα το πηγα σε γνωστο μου μαστορα ο οποιος πριν απο λιγο με πηρε και μου ειπε οτι τωρα που το ελυσε, εχει σπασει η βαση μηχανης και εχει διαλυθει το μπροστα δεξια αμορτισερ, μαλλον μου λεει επεσες σε μεγαλη λακουβα. Οταν θα παω να το παρω, θα μου τα δειξει για να καταλαβω το μεγεθος της ζημιας.

Περιμενω να μου πει τιμη, μαλλον για Sachs.
    Μετα απο ερωτηση μου, μου ειπε οτι τα μαμα αμορτισερ ειναι GM (Opel) και δεν συστηνει και αυτος να βαλω τα ιδια

Συμπερασματα
    1. Τι στον πεο ελεγχο κανανε στην αντιπροσωπεια δεν μπορω να καταλαβω, η μαλλον μπορω, ΔΕΝ εκαναν - Χ απο εμενα
    2. Τσιγκουνευτηκε η Οπελ να βαλει ενα αμορτισερ της προκοπης η μπορει απλα να βαζει αμορτισερ με βαση τα γερμανικα οδοστρωματα?
    να βαλεις πάλι τα sachs
    1)στηνοπελ κανουν οπρικο ελεγχο και δεν τα μετρανε σε καποιο αμορτισερομετρο.οσον αφορα τη βαση μηχανής τι να πω....φαινεται με γυμνο ματι..
    2)μια χαρα ειναι αυτα τα αμορτισερ,ποσα χρονια τα εχεις;
    Γιάννης

Senior Member
    Περιοχή
    athens
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

ε όχι δεν ξαναβάζω τα ίδια, είναι ξεκάθαρα χάλια, για να τα ξαναλλαξω σε 60-70.000?
    έβγαλαν 5 χρόνια και 68.000 χλμ, τα θεωρώ πολύ λίγα
    και δεν μπορεί να είναι αστοχία υλικού σε όλους, βλέπεις σε αυτό το θρεντ σε όλους πάνω κάτω στα ίδια χλμ σκάνε
    ήταν ξεκάθαρα νομίζω τσιπια της Όπελ

το συνεργείο μου προτείνει bilstein

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tutuyo Εμφάνιση μηνυμάτων
    ε όχι δεν ξαναβάζω τα ίδια, είναι ξεκάθαρα χάλια, για να τα ξαναλλαξω σε 60-70.000?
    έβγαλαν 5 χρόνια και 68.000 χλμ, τα θεωρώ πολύ λίγα
    και δεν μπορεί να είναι αστοχία υλικού σε όλους, βλέπεις σε αυτό το θρεντ σε όλους πάνω κάτω στα ίδια χλμ σκάνε
    ήταν ξεκάθαρα νομίζω τσιπια της Όπελ

το συνεργείο μου προτείνει bilstein
    Ιδια με τα μαμα δηλαδη που τα φτυσανε?? Τα μαυρα bilstein ειναι χαλια μαυρα. Καλυτερα KYB να βαλεις, παρα bilstein.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Senior Member
    Περιοχή
    athens
    Αυτοκίνητο

Προεπιλογή

όχι τα μαμά που τα φτυσανε είναι GM (φασον Sachs?)
    λες ε;
    θα τον ρωτήσω και για ΚΥΒ

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αμορτισέρ & Ελατήρια για Corsa C
    Από τον/την perros στο forum Στήσιμο
    Απαντήσεις: 434
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-20, 14:24
  2. Αμορτισέρ Corsa d 1.4 sport
    Από τον/την spyros16v στο forum Στήσιμο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-14, 22:18