If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Λοιπον μαλλον τα δικα μας χαλανε μαζι
Ακριβως στην ιδια κατασταση και εγω, για την ακριβεια 68.000 χλμ και εκτος απο το τριξιμο που αναφερεις το νοιωθω πιο σκληρο το αμαξι,δλδ το καταλαβαινω που κοπαναει στις εγκαρσιες λακουβες.
Για το δε τριξιμο, εγω για να ειμαι ειλικρινης το αντιλαμβανομαι πιο πολυ στην εκκινηση.
Η τιμη που σου ειπαν ειναι οντως εξωπραγματικη μη τρελαθουμε, σχεδον το 1/7 τις τωρινης τιμης του αυτοκινητου
Αρχες Φλεβαρη προγραμματιζω να το παω για το σερβις του σε αλλα αντιπροσωπεια απο αυτη που χρησιμοποιουσα εως τωρα (με εκνευρισαν με την τεμπελια τους) αλλα ειναι ψιλομακρυα, στον Πειραια. Θα τους ρωτησω και εκει και θα ενημερωσω
Γεια σας και από μένα! corsa e και εγώ αγορασμένο το 11/2016 με 60.000 χλμ + και αισθητό τρίξιμο μπροστά......Μάλλον μετά τις 60.000 χλμ τα μαμά θέλουν αλλαγή.......
Παιδιά και εγώ τα άλλαξα στις 62.000km όπου ήταν άχρηστα...Τραγικά λίγα τα χιλιόμετρα για αλλαγή αμορτισέρ(τα 2 μπροστινά)
Άρα είναι όντως θέμα σε όλους,δεν εχει να κανει με το πως οδηγας. Πολύ λίγα χλμ, μαλλον εβαλαν τα πλεον φτηνιαρικα.
Μια επιπλεον ερωτηση ρε παιδια σε εσας που αλλαξατε βαλατε καποια συγκεκριμενα η παλι τα μαμα ?
Έχω ραντεβού σε ένα συνεργείο στα Άνω Ιλίσια τη Δευτέρα οπότε θα επανέλθω να πω τι έγινε.
Από τη συμπεριφορά των 2 μηχανικών και πως το κοιτούσαν το αυτοκίνητο και πόσο πρόθυμοι ήταν μου έδωσαν πάντως πολύ θετικές εντυπώσεις.
Με έναν πρώτο έλεγχο για ακρόμπαρα, κρεμαγιέρα, βάση μηχανής όλα δείχνουν νορμαλ. Οπότε από Δευτέρα θα κατεβούν τα αμοτισέρ και η βάση τους και θα δούμε.
Όταν τα έβγαλα δεν έγραφαν πουθενά μάρκα!Ο μάστορας μου είπε πως λογικά ήταν sachs .
Έβαλα sachs εγώ,160 ευρώ μαζί με περαστικά.Το ίδιο με τα παλιά μου φάνηκαν και δεν άλλαξα top mount.
Γενικα παντως ακουω ενα θορυβο απο το μπροστα συστημα του αυτοκινητου στις ανωμαλιες του δρομου...
Κανει πολυ θορυβο στην καμπινα μεσα..το εχω παει σε 2 διαφορετικα συνεργεια αλλα μου λενε δεν εχει κατι.
Ναι δυστυχως...εκτος και αν ειναι ιδεα μου.
Παντως μπαινω σε αυτοκινητα φιλων και καταλαβαινω διαφορα στον θορυβο.
Ισως ειναι ετσι σε ολα τα κορσα,τι να πω!
Το πρόβλημα διορθώθηκε. Άλλαξα τα 2 μπροστινά αμορτισέρ (έβαλα τα Sachs sport touring) και τις 2 βάσεις τους (SNR).
Το καλό αμορτισέρ (μπροστά αριστερά):
https://imgur.com/azk4CH4
Το χαλασμένο (μπροστά δεξιά):
https://imgur.com/Uz642gn
Επίσης, τζόγος στο μπροστά δεξιά:
https://imgur.com/RYovLK1
Εβαλα παλι sachs γιατι μου τα προτεινε ο αμορτισερας και γιατι πιστευω πως ηταν αστοχια υλικου στα πρωτα που φορουσε απο το εργοστασιο.
Μου τα εβγαλε μπροστα μου ο μαστορας και ειδαμε μαζι πως δεν κανανε καθολου αποσβεση,ηταν σιγουρα για αλλαγη.
Του ειπα να αλλαξουμε και οτι αλλο χρειαζεται αλλα μου ειπε πως δεν θελει τπτ αλλο αλλαγη.
καλημερα! και γω μετα τα 63.000+ ψαχνομαι για αμορτισερ! Δυο διαφορετικοι μηχανικοι (οχι αντπροσωπεια) sachs μου προτειναν και μαλιστα τα σπορ ¨η performance. Τα corsakia λεει καθονται πιο καλα με τα sach.......
Επανερχομαι στο θεμα.
Το κοπανημα συνεχιζοταν απο μπροστα δεξια.
Στην αντιπροσωπεια, στο σερβις που το ελεγξαν (και καλα) μου ειπαν απλα δεν ειναι τιποτα, εχουν ακομα τα αμορτισερ, δεν χρειαζονται αλλαγη
Σηκω και πατα το δλδ
Φυσικα επειδη δεν ειμαι τρελος και βαζω και οικογενεια μεσα το πηγα σε γνωστο μου μαστορα ο οποιος πριν απο λιγο με πηρε και μου ειπε οτι τωρα που το ελυσε, εχει σπασει η βαση μηχανης και εχει διαλυθει το μπροστα δεξια αμορτισερ, μαλλον μου λεει επεσες σε μεγαλη λακουβα. Οταν θα παω να το παρω, θα μου τα δειξει για να καταλαβω το μεγεθος της ζημιας.
Περιμενω να μου πει τιμη, μαλλον για Sachs.
Μετα απο ερωτηση μου, μου ειπε οτι τα μαμα αμορτισερ ειναι GM (Opel) και δεν συστηνει και αυτος να βαλω τα ιδια
Συμπερασματα
1. Τι στον πεο ελεγχο κανανε στην αντιπροσωπεια δεν μπορω να καταλαβω, η μαλλον μπορω, ΔΕΝ εκαναν - Χ απο εμενα
2. Τσιγκουνευτηκε η Οπελ να βαλει ενα αμορτισερ της προκοπης η μπορει απλα να βαζει αμορτισερ με βαση τα γερμανικα οδοστρωματα?
με βαση τα γερμανικα οδοστρωματα
ε όχι δεν ξαναβάζω τα ίδια, είναι ξεκάθαρα χάλια, για να τα ξαναλλαξω σε 60-70.000?
έβγαλαν 5 χρόνια και 68.000 χλμ, τα θεωρώ πολύ λίγα
και δεν μπορεί να είναι αστοχία υλικού σε όλους, βλέπεις σε αυτό το θρεντ σε όλους πάνω κάτω στα ίδια χλμ σκάνε
ήταν ξεκάθαρα νομίζω τσιπια της Όπελ
το συνεργείο μου προτείνει bilstein
όχι τα μαμά που τα φτυσανε είναι GM (φασον Sachs?)
λες ε;
θα τον ρωτήσω και για ΚΥΒ