Καλή σας μέρα!
Έχω ενα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Έχουμε ενα CORSA C του 2003 με 70.000χιλ, το πήρε η γυναίκα μου πριν 8 χρόνια, τότε είχε περίπου 37.000 τα οποία με βάση τα service στην opel μάλλον ήταν πραγματικά.
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ: παρατήρησα νερό στην τάπα που βάζουμε τα λάδια (την γνωστή μαγιονέζα...) και διαρροή ψυκτικού υγρού!
Το αμάξι είναι προφανές οτι κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα και αυτά απο την σύζυγο, εγώ το παίρνω σπάνια. Κάνει 10χιλ περίπου σε κάθε διαδρομή.
Απο τότε που το πήραμε βάζαμε περίπου μισό λίτρο νερό κάθε χρόνο και έκανε και περισότερα χιλιόμετρα απο οτι τώρα.
Μετά απο ενα καθαρισμό του καλοριφέρ γιατι σταμάτησε να βγάζει ζεστό αέρα στην καμπίνα, άρχισε να χάνει ψυκτικά υγρά! Περίπου 50-100ml/100km.
Μετά τo καθάρισμα μπήκε γνήσιο αντιψυκτικό της opel. Πρίν είχε μέσα καφέ υγρό με κομματάκια καφέ να κάνουν βόλτες μέσα για πολλά χρόνια...
Δεν μπορούσα να βρω σημαντική διαρροή απο πουθενά όμως! Μόνο μια ποσότητα απο άλατα και σκούρο χρώμα στα κολάρα της αντλίας νερού αλλά δεν νομίζω οτι χάνει τόσο νερό απο εκεί. Είχα σκεφτεί μήπως και μπαίνουν μέσα στο κινητήρα και είχα δει το δείκτη λαδιού, αλλά τίποτα, κανονικό μαύρο λάδι.
Στην τάπα όμως έχει νερό που δεν το είχα δει...
Δεν ξέρω και άν είναι σημαντικό, η θερμοκρασία πάει μέχρι 85 βαθμούς εκτός πόλης, σε στάσεις μέσα στην πόλη μπορεί να πάει 90-92 ξεκινά το βεντιλατέρ και πέφτει περίπου 88 όπου και σταματά το βεντιλατέρ.
Έκανα μια κουβέντα με το μηχανικό μου και μου είπα οτι μάλλον είναι η φλάντζα καθρέπτη αλλά να πάω να το δούμε.
Πρίν το πάω, θα ήθελα την εμπειρία σας!!!
Μπορεί να είναι μόνο υγρασία απο τις μικρές διαδρομές που διάβασα απο κάποιους?
Μπορεί να είναι η αντλία νερού?
Μπορεί να είναι η φλάντζα καθρέπτη- καδένα χρονισμού?
Να αρχίσω να τρέμω για τίποτα άλλο?
Γενικά ο κινητήρας του λειτουργεί άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε στην απόδοση ούτε στο ξεκίνημα του...
Άν ξέρετε να μου πείτε κάποιον καλό μηχανικό στο ηράκλειο Κρήτης που να ξέρει απο opel και να μην είναι και πανάκριβος θα βοηθούσε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων