If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 38

Προεπιλογή Πρόβλημα με νερό στα λάδια Corsa C 1.2 Z12XE

Καλή σας μέρα!
    Έχω ενα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχουμε ενα CORSA C του 2003 με 70.000χιλ, το πήρε η γυναίκα μου πριν 8 χρόνια, τότε είχε περίπου 37.000 τα οποία με βάση τα service στην opel μάλλον ήταν πραγματικά.
    Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ: παρατήρησα νερό στην τάπα που βάζουμε τα λάδια (την γνωστή μαγιονέζα...) και διαρροή ψυκτικού υγρού!
    Το αμάξι είναι προφανές οτι κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα και αυτά απο την σύζυγο, εγώ το παίρνω σπάνια. Κάνει 10χιλ περίπου σε κάθε διαδρομή.

Απο τότε που το πήραμε βάζαμε περίπου μισό λίτρο νερό κάθε χρόνο και έκανε και περισότερα χιλιόμετρα απο οτι τώρα.
    Μετά απο ενα καθαρισμό του καλοριφέρ γιατι σταμάτησε να βγάζει ζεστό αέρα στην καμπίνα, άρχισε να χάνει ψυκτικά υγρά! Περίπου 50-100ml/100km.
    Μετά τo καθάρισμα μπήκε γνήσιο αντιψυκτικό της opel. Πρίν είχε μέσα καφέ υγρό με κομματάκια καφέ να κάνουν βόλτες μέσα για πολλά χρόνια...
    Δεν μπορούσα να βρω σημαντική διαρροή απο πουθενά όμως! Μόνο μια ποσότητα απο άλατα και σκούρο χρώμα στα κολάρα της αντλίας νερού αλλά δεν νομίζω οτι χάνει τόσο νερό απο εκεί. Είχα σκεφτεί μήπως και μπαίνουν μέσα στο κινητήρα και είχα δει το δείκτη λαδιού, αλλά τίποτα, κανονικό μαύρο λάδι.
    Στην τάπα όμως έχει νερό που δεν το είχα δει...
    Δεν ξέρω και άν είναι σημαντικό, η θερμοκρασία πάει μέχρι 85 βαθμούς εκτός πόλης, σε στάσεις μέσα στην πόλη μπορεί να πάει 90-92 ξεκινά το βεντιλατέρ και πέφτει περίπου 88 όπου και σταματά το βεντιλατέρ.

Έκανα μια κουβέντα με το μηχανικό μου και μου είπα οτι μάλλον είναι η φλάντζα καθρέπτη αλλά να πάω να το δούμε.
    Πρίν το πάω, θα ήθελα την εμπειρία σας!!!

Μπορεί να είναι μόνο υγρασία απο τις μικρές διαδρομές που διάβασα απο κάποιους?
    Μπορεί να είναι η αντλία νερού?
    Μπορεί να είναι η φλάντζα καθρέπτη- καδένα χρονισμού?
    Να αρχίσω να τρέμω για τίποτα άλλο?

Γενικά ο κινητήρας του λειτουργεί άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε στην απόδοση ούτε στο ξεκίνημα του...

Άν ξέρετε να μου πείτε κάποιον καλό μηχανικό στο ηράκλειο Κρήτης που να ξέρει απο opel και να μην είναι και πανάκριβος θα βοηθούσε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Senior Member
    Περιοχή
    ΙΛΙΟΝ
    Αυτοκίνητο
    Άλλο (Ζητείστε να καταχωρηθεί εάν δεν υπάρχει στη λίστα)

Προεπιλογή

φυσαλίδες στο δοχείο βλέπεις?

Προεπιλογή

Όχι δεν βγάζει φυσαλίδες καθόλου...

Προεπιλογή

Απλά μαγιονέζα στην τάπα μπορεί να είναι απλά από τις μικρές διαδρομές, ειδικά τώρα τον χειμώνα.
    Τα Κόρσα χάνουν συχνά από την αντλία νερού... είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα και την άλλαξα.

Προεπιλογή

Άνοιξα το καπάκι εχθές βράδυ και είδα σχεδόν 1εκ μαγιονέζα σε όλο το πλαστικό καπάκι από κάτω... και υδρατμούς παντού, μπορεί να είναι τόσο πολύ απο κοντινές διαδρομές?

Μπορεί να είναι δηλαδή διαρροή της αντλίας νερού μέσα στα λάδια? Γιατί εξωτερικά δεν υπάρχουν τίποτα σημάδια να χάνει απο κάπου...

Ο μηχανικός είπε μάλλον φλάντζα καθρέπτη και οτι μπορεί είναι και της κεφαλής η φλάντζα αλλά πρέπει να λύσει κινητήρα για να μου πει.
    Τι να κάνω, να το ρισκάρω να του το πάω και αν το λύσει άδικα το κινητήρα? Είμαι σε αδιέξοδο...

Προεπιλογή

Καλησπέρα φίλε.
    Άλλαξε ένα ορινγκ στη τάπα λαδιού σου αρχικά!
    Μετά θα έλεγα να βάλεις ένα καθαριστικό στο ψυγείο του νερού σου να καθαρίσει και άλλαξε νερα, μετά βλέπεις μη το ανοίξεις τσάμπα!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα φίλε.
    Άλλαξε ένα ορινγκ στη τάπα λαδιού σου αρχικά!
    Μετά θα έλεγα να βάλεις ένα καθαριστικό στο ψυγείο του νερού σου να καθαρίσει και άλλαξε νερα, μετά βλέπεις μη το ανοίξεις τσάμπα!
    Μετά απο τις εμπειρίες άλλων που διάβασα το τσέκαρα και αυτό με το o-ring αλλά είναι σε άριστη κατάσταση και δεν υπάρχει καθόλου λάδι εξωτερικά στο κινητήρα περιμετρικά της τάπας.
    Το πρόβλημα ουσιαστικά επιδεινώθηκε μετά το καθάρισμα του κυκλώματος! Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει ή θα χειροτερέψει το πρόβλημα με περισσότερο καθάρισμα!?

Προεπιλογή

Και στο δικό μου φαινόταν σε καλή κατάσταση και όμως είχα μαγιονέζα, την άλλαξα και μειώθηκε το "θέμα" αυτό κατά μεγάλο βαθμό!
    Το πρεσαρεσες το κύκλωμα για τυχόν εμφανείς διαρροές;
    Το άφησες να δουλέψει και να ζεσταθεί να δεις μήπως χάνει από καπου; π.χ. από καμία τάπα ψυγείου (την κάτω) που έβγαλε τα νερά;

Προεπιλογή

Γιώργο νομίζω πως ο κινητήρας του παιδιού έχει σοβαρό θέμα με την φλάντζα. Δεν θα το γλυτώσει το συνεργείο.
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Προεπιλογή

Κ εμένα για φλάντζα μου κάνει

Λογικά επειδή κάνει πολύ μικρές διαδρομές δουλεύει μονίμως κρύο κ έχει φλατζωσει

Προεπιλογή

Καθάρισε την τάπα από την μαγιονέζα και κάντε μερικές μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο. Να κρατήσουν δηλαδή τουλάχιστον μισή ώρα και να το κάνετε αυτό τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαρροή από την αντλία νερού...

Γιατί να βγάλει πρόβλημα με τη φλάντζα ένα μοτέρ από τις μικρές διαδρομές?

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και στο δικό μου φαινόταν σε καλή κατάσταση και όμως είχα μαγιονέζα, την άλλαξα και μειώθηκε το "θέμα" αυτό κατά μεγάλο βαθμό!
    Το πρεσαρεσες το κύκλωμα για τυχόν εμφανείς διαρροές;
    Το άφησες να δουλέψει και να ζεσταθεί να δεις μήπως χάνει από καπου; π.χ. από καμία τάπα ψυγείου (την κάτω) που έβγαλε τα νερά;
    Πρεσάρισμα στο συνεργείο οχι δεν του κάναμε, νομίζω οτι τόσο μεγάλη διαρροή θα ήταν εμφανής εξωτερικά αν υπήρχε.
    Το έχω αφήσει να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει το βεντιλατέρ και το έψαχνα πάνω κάτω πέρα δώθε και τίποτα.
    Έκλεισα ραντεβού την Τρίτη για συνεργείο. Θα του το πω μήπως κάνουμε ένα πρεσάρισμα πριν αρχίσει να το κάνει κομματάκια...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tammy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κ εμένα για φλάντζα μου κάνει

Λογικά επειδή κάνει πολύ μικρές διαδρομές δουλεύει μονίμως κρύο κ έχει φλατζωσει
    Οι μικρές διαδρομές μπορεί να προκαλούν μεγαλύτερη καταπόνηση στις φλάντζες παρά τις μεγάλης διάρκειας διαδρομές? Μιλάμε για φλάντζα κεφαλής ή του καθρέπτη ?

Ένα σωστό μείγμα αντιψυκτικού θα μπορούσε να προλάβει μια τέτοια ζημιά σε φλάντζες? Γιατί αυτό το καφέ που είχε μέσα δεν ξέρω τι ήταν...
    Ρωτάω για να ξέρω και εγω τι μπορεί να κάναμε εμείς λάθος ή αυτός που το είχε πριν απο εμάς. Στα χέρια μας εχει κάνει 33.000χιλ όλα κι όλα, να περιμένω οτι μετά απο άλλα τόσα θα πάθει το ίδιο?

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nickolas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καθάρισε την τάπα από την μαγιονέζα και κάντε μερικές μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο. Να κρατήσουν δηλαδή τουλάχιστον μισή ώρα και να το κάνετε αυτό τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαρροή από την αντλία νερού...

Γιατί να βγάλει πρόβλημα με τη φλάντζα ένα μοτέρ από τις μικρές διαδρομές?
    Άνοιξα το καπάκι (όχι μόνο την τάπα) όπως γράφω και παραπάνω και το καθάρισα όλο, είχε σχεδόν 1 εκ μαγιονέζα όλη η επιφάνεια μέσα και υδρατμούς!
    Θα κάνω το σαββατοκύριακο μερικές βόλτες να δω αν αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο ή χειρότερο...

Senior Member
    Περιοχή
    Αθήνα - Κόστα Πορτοχελίου
    Αυτοκίνητο
    Vectra A

Προεπιλογή

Εμένα κάτι άλλο με προβληματίζει... Το αμάξι λές ότι το έχετε 8 χρόνια, και έχετε διανύσει απο την αγορά του 33.000 χλμ. Δηλαδη κάνει περίπου 4000 με 4200 χλμ το χρόνο. Καθε πότε το αμάξι το βλέπει συνεργείο... και καθε ΄πότε αλλάζεις λάδια???

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο CAPTAIN_HADDOCK Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμένα κάτι άλλο με προβληματίζει... Το αμάξι λές ότι το έχετε 8 χρόνια, και έχετε διανύσει απο την αγορά του 33.000 χλμ. Δηλαδη κάνει περίπου 4000 με 4200 χλμ το χρόνο. Καθε πότε το αμάξι το βλέπει συνεργείο... και καθε ΄πότε αλλάζεις λάδια???
    Μία φορά το χρόνο πάει συνεργείο.
    Αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού κάθε φορά και φίλτρο του αέρα κάθε 2 χρόνια
    Στο ψυκτικό υγρό δεν είχα δώσει σημασία, δεν μου είχε πει και ο μηχανικός τίποτα...

Senior Member Το avatar του χρήστη Tensakos
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αυτοκίνητο
    Corsa D GSi

Προεπιλογή

Καλησπερα και απο εμενα ... Θα σου πω τι εχω περασει και εγω με το επομενο απο το δικο σου με τον 1.4κινητηρα ...
    Το αμαξι αγοραστηκε καινουριο το 2008 .. το 2018 εγινε το πρωτο ανοιγμα (πριν κανα 20ημερο για την ακριβεια) στις 103.000χλμ ... Το αυτοκινητο το οδηγανε 4 ατομα (ολη η οικογενεια) με οτι αυτο συνεπαγεται ... Ολα τα χλμ εχουν γινει μεσα στην πολη . Σπανια βγαινει αττικη / εθνικη οδο (1 φορα το χρονο μαξ και αμα)...
    Εχω καταστημα και δεν εχω φορτηγακι και συχνα πυκνα τρωει και φορτωματα απο εμπορευματα με καλο βαρος οχι μλκς...
    Λοιπον μην μακρυγορο πολυ χωρις λογο ... Στις 80.000 ειδα το παγουρι οτι αρχιζε να βρωμιζει με αυτην την κρεμα γυρο γυρο την καφε περιμετρικα του δοχειου (δεν εχανε σταγονα ΠΟΤΕ) ειδα επισης λαδακι στην βαλβιδα λαδιου (για αρχη) ... Να πω οτι γενικα αλλαζαμε λαδια-φιλτρο κτλ καθε 10.000χλμ μεχρι τοτε ... Φτανουμε 85.000χλμ και λεω κατσε να αλλαξουμε ενα λαδακι γιατι ειχε πεσει αρκετα η σταθμη(δεν θυμαμαι ποσο μετα απο τοσο καιρο) ... Λαμπακια κτλ στο καντραν ΠΟΤΕ .. αλλαζω λαδια και μου λεει ο μαστορας οτι απο 3.6lt(νομιζω)που παιρνει ειχε μεσα 2.8lt.. Απο εκει και μετα αλλαζα καθε 5.000χλμ μαζι με ενισχυτικο λαδιου της Liqui Moly και βλεπαμε οτι καθε φορα χειροτερευε τοσο η διαροη του λαδιου οσο και το παγουρι να βρωμιζει οσο δεν παει ... Αποφασιζω για αρχη στις 100.000 να αλλαξω παγουρι (με αυθεντικο) και καινουρια υγρα παραφλου μεσα (οχι G12 που ειναι τα καλα) ωστε να δουμε αν θα ξαναβρωμισει ... Ξαναβρωμισε στα 1000χλμ .. οποτε λεω εχουμε θεμα .. εκαιγα και λαδια απο τις φλατζες ... και εκανα ενα γενικο ... τα Πηρα ολα μονος μου τα ανταλλακτικα + την εργασια του μαστορα ... Εγω πιστευω το εσωσα ... καλοκαιρι δεν εβγαζα λογικα ...Μαγιονεζες μεσα κτλ δεν ειχα ...τα ελατηρια μου ηταν κομπλε ... 550 ολα μου βγηκαν αν υπαρχει ενδιαφερον με ολα αυτα στα λεω 1 προς 1 τι αλλαξα ...
    Opel Corsa D 1.4 5d Sport Edition 08' ( Ο Χαμαλης) 108.000χλμ (επωληθη 2018)

Opel Corsa D 1.6 3d Gsi Turbo 09' (Το Βολταδικο) 48.500χλμ

Προεπιλογή

Μάλιστα... Μάλλον δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα. Άν σου είναι εύκολο γράψε μια λίστα με αυτά που χρειάστηκαν για την επισκευή σε παρακαλώ.

Με το δικό μου, Μετά απο καμιά ώρα διαδρομή είδα λίγο λιγότερη μαγιονέζα στην τάπα λαδιού. Αλλά, είδα και περιμετρικά στο δοχείο του νερού μια ελάχιστη ποσότητα σκούρο καφέ χρώμα γλίτσα σαν γράσο, όχι σαν την ανοιχτόχρωμη μαγιονέζα...
    Αυτό μπορεί να είναι απο λάδια που περνάνε απο τη φλάντζα του καθρέπτη ή είναι απο την κεφαλή σίγουρα?

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!
    Να σας πω τα νέα μου. Ο μηχανικός δεν είδε κάτι που να τον παραπέμπει σε φλάντζα κεφαλής οπότε δεν την πείραξε καθόλου.
    Η φλάντζα καθρέπτη είχε αρκετά μεγάλη ζημιά οπότε λογικά ήταν εκεί το σοβαρότερο πρόβλημα. Αλλάχτηκε και η αντλία νερού, θερμοστάτης που είχαν αρκετή διάβρωση στην ένωση με τα κολάρα, φλάντζα Κάρτερ, φλάντζα καπακιού.
    Έχω και κάποιες φωτογραφίες αν θέλει κανείς να ανεβάσω...

Τώρα θα το παρακολουθώ και ελπίζω να μην υπάρξει άλλο παρατράγουδο.

Προεπιλογή

Πολύ ωραία. Να το χαρείς το εργαλείο. Αν μπορείς βάλε και φώτο χρήσιμες θα είναι
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!
    Κακά τα μαντάτα φίλοι μου... Μάλλον δεν ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα του και έχει και η φλάντζα κεφαλής πρόβλημα...
    Εξακολουθεί να χάνει ψυκτικά υγρά και να βλέπω μαγιονέζα που αυξάνει σε ποσότητα, σε άσπρο χρώμα αυτή τη φορά.
    θα το παρακολουθήσω καμία βδομάδα και αν δεν αλλάξει τίποτα θα ξαναμπεί μέσα. Μάλλον έπρεπε να την αλλάξουμε και τη φλάντζα κεφαλής απο την αρχή...

Να ρωτήσω κάτι, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάπου αλλού σημείο που μπορεί να γίνει μίξη λαδιού με νερό εκτός από φλάντζα καθρέπτη και κεφαλής?
    Μπορεί δηλαδή να την αλλάξουμε και αυτή και να μην λύσουμε το πρόβλημα μας?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Υπάρχει πρόβλημα με λάδια σε Corsa OPC?
    Από τον/την PsilosOPC στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-15, 11:28
  2. Corsa D - Πρόβλημα με λάδια
    Από τον/την Blindfolded στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-13, 16:50
  3. Πρόβλημα με νερά στα λάδια...
    Από τον/την nikos0608 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-03-13, 11:01
  4. Πρόβλημα με νερό στα λάδια
    Από τον/την sauras στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-12, 21:30
  5. OBD Chiptuning Corsa-C 1.2L 16V (Z12XE) voor slechts € 95
    Από τον/την Saboter στο forum Group Buy's
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-09-06, 01:03

Δικαιώματα - Επιλογές