If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 61

Προεπιλογή Υγραεριο Ηλεκτροβαλβιδες η μπεκ τύπου βενζίνης?

Έχω μια απορία. Μπορείτε να μου πείτε τι είναι καλύτερα για τον κινητήρα,και κίνηση με υγραεριο μπεκ τύπου βενζίνης η Ηλεκτροβαλβιδες? Σήμερα είχα μια συζήτηση με κάποιον και ενώ αλλά ήξερα μου γεννήθηκε η απορία.
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Προεπιλογή

Δηλαδή... τι σου είπε;

Προεπιλογή

Ήξερα πως το πλεονέκτημα των μπεκ είναι ότι ψεκαζουν ομοιόμορφα το καύσιμο σε όλους τους κυλίνδρους χωρίς να χρειάζονται κάποια ρύθμιση στην διάρκεια της ζωής τους ενώ οι ηλεκτροβαλβιδες θέλουν ανά κάποια χιλιόμετρα ρύθμιση γιατί υπάρχει περίπτωση να ρίχνουν διαφορετικές ποσότητες στον κάθε κύλινδρο με αποτέλεσμα αύξησης της θερμοκρασίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτός μου είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποια η γνώμη σας

Προεπιλογή

Οι ηλεκτροβαλβίδες χρειάζονται service. Δηλαδή καθαρισμό και ρύθμιση, συνήθως ανά 15.000 χλμ. Τα μπεκ τύπου βενζίνης όχι.
    Οι ηλεκτροβαλβίδες προτιμούνται από τους εγκαταστάτες για δύο συνήθως λόγους:
    α) Μικρό κόστος σε σχέση με τα τύπου βενζίνης.
    β) Ο εγκαταστάτης ή δεν ξέρει να ρυθμίσει τον εγκέφαλο του LPG με τα συγκεκριμένα μπεκ ή το σύστημα που τοποθετεί δεν είναι συμβατό με αυτά τα μπεκ.

Από την άλλη, υπάρχουν ηλεκτροβαλβίδες που είναι πανάκριβες και είναι εξίσου καλές με αυτές των τύπου βενζίνης. Για παράδειγμα τα μπεκ τύπου βενζίνης της Hana που θεωρούνται από τα κορυφαία κοστίζουν περίπου 120 ευρώ. Αντίστοιχα οι ηλεκτροβαλβίδες της Matrix (μαγνητικές με ελάσματα) κοστίζουν 250 ευρώ.

Για να μην μπλέκουμε όμως στην θεωρία, κατά γενική ομολογία και για ένα άρτιο αποτέλεσμα, τα σύγχρονα αυτοκίνητα δουλεύουν πιο σωστά με μπεκ τύπου βενζίνης και με εγκεφάλους σύνδεσης OBD II.

Προεπιλογή

Στο 2ο αυτοκινητο (Honda Accord) τοποθέτησα σύστημα υγραερίου.
    Σε 1 χρόνο έχω κάνει 55.000χλμ με υγραέριο.
    Στην αρχή ταλαιπωρήθηκα, ο εγκαταστάτης δεν γνώριζε τι σημαινει η ρύθμιση.
    Εν τέλει άλλαξα εγκαταστάτη.Ρυθμίστηκε στο δρόμο και με αναλυτη Wideband
    Αλλο αμαξι, του τοποθέτησα και μπέκ τύπου βενζίνης, καθως οι ηλεκτροβαλβιδες στις 48.000χλμ τα έπαιξαν και η επεισκευη δεν με σύμφερε.
    Θα το δεί και το άτομο που θα στο ρυθμίσει αλλά σε εμένα η κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε στο 60%

Senior Member
    Περιοχή
    Στουπα Μεσσηνιας
    Αυτοκίνητο
    Astra H

Προεπιλογή

Και εγώ έβαλα υγραέριο ZAVOLI τελευταίας γενιάς και η οικονομία σε χρήματα δεν με ενθουσίασε 30 έως 40 τις εκατό .

Senior Member Το avatar του χρήστη opel007
    Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Αν και παλιο το θρεντ θα πω και εγω την εμπειρια μου μιας και μπορει να φανει χρησιμη σε καποιον.
    Εδω και περιπου 2 χρονια εχω βαλει υγραεριο της STAG με μπεκ HANA χωρις κανενα προβλημα απο την πρωτη κιολας στιγμη.
    εχω κανει 28000 απροβληματιστα χιλιομετρα. πριν μεσα στην πολη ηθελα στα 100-110 χλμ 20ευρω (13λιτρα) και τωρα με 20-21ευρω γεμισμα (30αρα μπουκαλα) κανω 280-300 χλμ αναλογα την οδηγηση...
    Ακομα λεω στον εαυτο μου γιατι δεν το ειχα βαλει πιο νωρις πραγματικα.. Παω οπου θελω χωρις να σκεφτομαι ποτέ ποσο θα μου κοστισει..

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο opel007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και παλιο το θρεντ θα πω και εγω την εμπειρια μου μιας και μπορει να φανει χρησιμη σε καποιον.
    Εδω και περιπου 2 χρονια εχω βαλει υγραεριο της STAG με μπεκ HANA χωρις κανενα προβλημα απο την πρωτη κιολας στιγμη.
    εχω κανει 28000 απροβληματιστα χιλιομετρα. πριν μεσα στην πολη ηθελα στα 100-110 χλμ 20ευρω (13λιτρα) και τωρα με 20-21ευρω γεμισμα (30αρα μπουκαλα) κανω 280-300 χλμ αναλογα την οδηγηση...
    Ακομα λεω στον εαυτο μου γιατι δεν το ειχα βαλει πιο νωρις πραγματικα.. Παω οπου θελω χωρις να σκεφτομαι ποτέ ποσο θα μου κοστισει..
    Που το έβαλες ?

Προεπιλογή

Κοίτα αν θέλεις στο περιστερι alfa gas. Ζητά να μιλήσεις στον Σταύρο. Άριστες εντυπώσεις πολύ καλή δουλειά. Στο corsa έχουμε υγραέριο εδώ και περίπου 100.000 km χωρίς κανένα πρόβλημα. Τεράστια οικονομία. Και ο κινητήρας παρότι είναι 1200 το έχει δεχτεί άριστα

Προεπιλογή

Σε corsa D το έβαλες; Πρόβλημα με την αντλία δεν είχες ποτέ; Χρησιμοποιείς κάποια προστασία βαλβίδων ή σου έχει βάλει ταυτόχρονη έκχυση βενζίνης στα φορτία;

Προεπιλογή

Σε corsa d το έχω. Πρόβλημα με την αντλία μια φορά μετά από 90.000 km . Για τις βαλβίδες όχι κάτι ιδιαίτερο. Το σύστημα της lovato κάνει ταυτόχρονη έγχυση βενζίνης στα φορτία . Τουλάχιστον για τον xep 1.2 δεν φαίνεται να χει πρόβλημα

Προεπιλογή

Τα 14αρια Astra J με LPG βγαινανε εργοστασιακα με το συστημα της landirenzo. Οταν ρωτησα ποσο κοστιζει η μετατροπη μου ειπαν 1400€ και μετα απο κανα 2 χρονια τοτε που ειχα ξαναρωτησει για το ιδιο μου ειπαν 1200. Απο εκει και υστερα καλο συστημα μου προτεινανε στα 700€ με παλμικα μπεκ της Zavoli τελευταιας γενιας, αν εχει βαλει κανεις στο J να ενημερωσει.
    Ερωτηση προς ολους τους υγραερατους : Απο απλά μπουζι (σε περιπτωση ατμοσφαιρικου) αλλαξατε σε πχ ιριδιου ή φορατε τα απλά οπως αρχικα;
    Δεν τρέχει κάστανο.

Προεπιλογή

Εγώ φοράω τα απλά . Αυτά που δίνει η οπελ βάσει αριθμού πλαισίου αγορασμένα από μαγαζί με ανταλλακτικά οπελ. Αν δεν έχεις βάλει ρώτα σε αυτόν που αναφέρω πιο πάνω. Θα δεις τεράστια διαφορά στην τσέπη σου

Προεπιλογή

Και εγώ τα απλά φοράω. Αυτη ηταν και η συσταση του εγκαταστατη απο την αρχή. Τωρα μάλιστα τα άλλαξα πρόσφατα και εβαλα τα απλα NGK.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο i.karampelas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα αν θέλεις στο περιστερι alfa gas. Ζητά να μιλήσεις στον Σταύρο. Άριστες εντυπώσεις πολύ καλή δουλειά. Στο corsa έχουμε υγραέριο εδώ και περίπου 100.000 km χωρίς κανένα πρόβλημα. Τεράστια οικονομία. Και ο κινητήρας παρότι είναι 1200 το έχει δεχτεί άριστα
    Σωστός εγκαταστάτης, με βοηθησε αρκετά γραπτώς. Εαν εννοείς τον ίδιο ειναι επι της Θηβων στο Περιστερι.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο meletis_m Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστός εγκαταστάτης, με βοηθησε αρκετά γραπτώς. Εαν εννοείς τον ίδιο ειναι επι της Θηβων στο Περιστερι.
    Για αυτόν λέω. Πολύ καλός στην δουλειά του. Εγώ τουλάχιστον έχω μείνει ευχαρηστημένος

Senior Member Το avatar του χρήστη opel007
    Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Στον Τσοπελογιαννη το εβαλα.Η δουλεια που εχουν κανει ειναι απιστευτη. Αν ανοιξεις το μηχανοστασιο νομιζεις οτι ειναι εργοστασιακο το υγραεριο.. Εγκεφαλοι πνευμωνες ολα εχουν βιδωθει σε υπαρχων σημεια του αυτοκινητου .ουτε λαμακια ουτε πατεντες.
    Μαλιστα το παιδι που μου το εβαλε δουλευε 20 χρονια στην οπελ .την επομενη τον πετυχα και σε ενα βεκτρα .λογικα περισσοτερο τα οπελ θα αναλαμβανει ο συγκεκριμενος μηχανικος που ειχαν μεσα ..

Το δικο μου ψεκαζει και βενζινη παραλληλα .
    επισης φοραω τα απλα διακιδα μπουζι της μανας του δεν εβαλα αλλα .Ελεγα να παρω καποτε τα ιριδιου GM αλλα απο την στιγμη που εχω κανει τοσα χλμ και δεν ειχα κανενα προβλημα με αναφλεξη γιατι να μπαινω στην διαδικασια να πειραματιζομαι

Προεπιλογή

Θεώρησα σχετικό αυτό το θέμα οπότε γραφω εδώ.

Έγινε σήμερα το ετήσιο service στο σύστημα υγραερίου μετά από συνολικά 92000km από την τοποθέτηση τον Απρίλιο του 2012.
    Αλλαγή φίλτρων και των παλιών πλέον ηλεκτροβαλβίδων της Zavolli οι οποίες αντικαταστάθηκαν με rail μπεκ.
    Συνολικά το αυτοκίνητο έκαψε σχεδόν 7200lt υγραέριο έχοντας μέση κατανάλωση 8,07 lt /100Km + 1,02lt/100Km βενζίνη. Εξοικονόμηση περίπου 4200€ σε σχέση με την βενζίνη. (Έχω αφαιρέσει το αρχικό κόστος εγκατάστασης, τα ετήσια service και 2 αντλίες βενζίνης που άλλαξα. Ελπίζω να κρατήσει κάμποσο ακόμη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γιατί το Zafira με CNG δεν το βρίσκω όπως το θέλω....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη billnick05 : 16-05-19 στις 22:33

Προεπιλογή

Πολύ spam ρε παιδιά τι έγινε?

Προεπιλογή

Βασίλη καλά έκανες. Βλέπω μοτερ καθαρό. Αυτό θα πει περιποίηση. Εγώ τα έχω αλλάξει καιρό τώρα. Είναι ίσως πιο αξιόπιστα τα καινούρια μπεκ και ίσως δεις και χαμηλότερη κατανάλωση

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Υγραεριο
    Από τον/την Nikosb στο forum Γενικα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-16, 02:01
  2. Τύπος Λάμπας.
    Από τον/την johnperikos στο forum Exterior (Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-09-12, 18:55
  3. Ερώτηση για μπεκ-αντλία βενζίνης σε Astra G
    Από τον/την Marios G στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-12, 22:52
  4. Υγραεριο στο Ι.Χ.
    Από τον/την babisskg στο forum Συζητήσεις
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-11, 22:31
  5. Αλλαγή μπεκ βενζίνης λόγω κακής ποιότητας βενζίνης
    Από τον/την leas στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-09, 13:20

Δικαιώματα - Επιλογές