If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Προεπιλογή Corsa C 1.2 Easytronic έβγαλε "F" και πέθανε αλλά

[align=left:e41e20c005]
    Παρόμοιο πρόβλημα είχε συζητηθεί παλαιότερα εδώ: http://www.opel-club.gr/viewtopic.php?t=2972 αλλά ο χρήστης δεν μπήκε στον κόπο να μας γράψει τι κατάληξη είχε.

Πριν από τρείς μήνες αγόρασα ένα Corsa 1.2 "Comfort" του 2001 με Easytronic. Μαθαίνω πως αυτό το μοντέλο ονομάζεται "Corsa C". Βρήκα ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel στη γειτονιά μου, το πήγα για ένα γενικό σέρβις, αλλάξαμε λάδια, μαζέψαμε διάφορα ψιλά, όλα εντάξει. Ο αρχιμηχανικός μου είπε πως η μπαταρία είναι πεσμένη και καλό θα ήταν να την αλλάξω, εγώ τη μέτρησα και μου έδειξε 12V ακριβώς, αλλά αφού ήταν παλιά και ο μάστορας έλεγε πως θέλει άλλαγμα, είπα να τον εμπιστευτώ και του έδωσα το ΟΚ να την αλλάξει.

Μετά από ένα δίμηνο απροβλημάτιστης λειτουργίας λοιπόν, την προηγούμενη Παρασκευή καθώς οδηγούσα στην κίνηση, ξαφνικά έχασα τη μετάδοση. Σταματάω, πάω να ξαναβάλω μπροστά, η ένδειξη ταχύτητας έλεγε "F" και η μίζα δεν υπάκουγε. Αφού δοκίμασα ό,τι περνούσε απ'το χέρι μου (δηλαδή όχι πολλά) και δεν γινόταν τίποτα, κάλεσα οδική βοήθεια και μετέφερα το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Τη Δευτέρα κάλεσα τον αρχιμηχανικό να τον ρωτήσω τι έγινε, και μου είπε πως έβαλε το διαγνωστικό πάνω στο αυτοκίνητο και βρήκε πως έχει καεί ο "εγκέφαλος" και θέλει άλλαγμα, πράγμα που θα κοστίσει €1080 συν εργατικά, γύρω στα €1150. Προφανώς, με τον όρο "εγκέφαλος" ο μηχανικός εννοούσε το Transmission Control Module.

Φυσικά δεν μου άρεσε η ιδέα να πληρώσω περισσότερo από το 1/4 της αξίας του οχήματος για μία τέτοιου είδους περίεργη, απροειδοποίητη, και (φαινομενικά τουλάχιστον) αναίτια βλάβη. Αν μη τι άλλο, δεν είχα κανένα λόγο να πιστεύω πως η καινούργια μονάδα δεν θα ξανα-"καιγόταν" αμέσως, εξίσου απροειδοποίητα και αναίτια. Έτσι λοιπόν είπα στο μηχανικό να κρατήσει για λίγες μέρες το αυτοκίνητο, να μην κάνει τίποτα, και να περιμένει.

Μπήκα σε αγγλόφωνα forum και βρήκα αναφορές σε περιστατικά όπου το πρόβλημα είχε λυθεί με ένα απλό reset των ηλεκτρονικών του οχήματος, το οποίο (ελλείψει ειδικού εξοπλισμού) επιτυγχάνεται πολύ απλά αποσυνδέοντας έναν πόλο της μπαταρίας για 10 λεπτά.

Το πρωϊ της Τετάρτης λοιπόν πήγα στο συνεργείο προετοιμασμένος να τους βάλω να κάνουν reset, και σε περίπτωση που θα αρνιόντουσαν, κουβαλούσα μαζί μου κατσαβίδι και τανάλια για να το κάνω μόνος μου. Δεν χρειάστηκε καν: δοκίμασα να βάλω μπροστά, και το αυτοκίνητο ξεκίνησε χωρίς πρόβλημα.

Πριν φύγω έδωσα στον αρχιμηχανικό την ευκαιρία να κάνει κάποια δήλωση αν ήθελε, και δεν έκανε καμμία.

Ρωτώ λοιπόν:

1) Πόσο εύκολο θα είναι να βρεθεί και να διορθωθεί η πραγματική αιτία της δυσλειτουργίας;

2) Αν δεν βρεθεί η αιτία, πόσο αναξιόπιστο θα πρέπει πλέον να θεωρώ αυτό το αυτοκίνητο;

3) Έχω διαβάσει άλλα περιστατικά σε αγγλόφωνα sites όπου η αλλαγή του TCM δεν διόρθωσε το πρόβλημα, ενώ η αλλαγή ενός εξαρτήματος των €40 που έγινε αμέσως μετά το διόρθωσε. Απ'οτι καταλαβαίνω, δηλαδή, παίζουν και τέτοια, και είναι γνωστά. Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένας μηχανικός να ζητάει με ελαφριά καρδιά από τον πελάτη να ξηλωθεί περισσότερα από €1000 χωρίς να δοκιμάσει πρώτα τις φθηνότερες πιθανές λύσεις; Και πως είναι δυνατόν αυτός ο μηχανικός να είναι "εξουσιοδοτημένος";

4) Απ'οτι φαίνεται είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να κάνει διάγνωση των προβλημάτων που παρουσιάζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον μηχανικό. Πως μπορεί κανείς να διαβάσει τους κωδικούς λαθών από το αυτοκίνητο; και που μπορεί κανείς να βρει ένα εγχειρίδιο που να τους εξηγεί αναλυτικά;

Κάθε απάντηση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
    [/align:e41e20c005]

Moderator Το avatar του χρήστη antonis
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Αυτοκίνητο
    Corsa C GSi

Προεπιλογή

εισαι σιγουρος οτι ειναι εξουσιοδοτημενος?γιατι απο τα λιγα που ξερω η Opel δεν δινει εξουσιοδοτηση εξω...
    opel corsa c from 2002 to 2015.
    ο μικρός μου ήρωας!

Προεπιλογή

εγκέφαλος του αυτοκινήτου ή ο εγκέφαλος του αυτόματου κιβωτίου? Δεν το καταλαβα καλά αυτό...
    Ακούω Led Zeppelin και φωτίζω το σπίτι μου με LED!!

Προεπιλογή

Και καλά, δεν τους έφερες τα κανάλια; Αυτοί θέλουν κρέμασμα και κάψιμο!
    Ο δεινόσαυρος δαγκώνει!

Προεπιλογή

To οτι εβγαλε F σιγουρα σημαινει βαλαβη που πιθανα προκληθηκε απο πιθανα λαθος εντολη.

Εκ πρωτης καλα σου ειπε γιατι αυτα εαν κολλησουν το πιο πιθανο ειναι αυτο

Αυτη ομως ειανι η κουβεντα της πρωτης στιγμης και οχι τεκμηριωμενη.

Σιγουρα γινεται reset και update καθως και ξεκλειδωμα της ταχυτητας που εχει κλειδωθει .................χειροκινητα

Αλλα επειδη δεν εχει πολυδουλευτει αυτο το κιβωτιο δεν....................το ξερουν πολλοι(εδω τουλαχιστον)

Τωρα με βγαλσιμο πολου κλπ κλπ ειναι λιγο.......................περηφανα λογια αλλα σεβαστα

Δηλ οταν εχει μπλοκαρει ταχυτητα και δεν μπορει να ξεμπλοκαριστει με ενα reset (πιθανο) θα τα ξεχασει ολα και θα την ξεμπλοκαρει????

Πιθανα να ειχε γραφτει και μεσα στην μνημη η βλαβη οποτε ακολουθησε το νημα και........................την βρηκε

Εχει να κανει με τεχνογνωσια φιλε μου και οχι με εξουσιοδοτηση η μη
    Μερικοι ειναι της θεωριας ποναει δαχτυλο ............κοβουμε χερι οποτε............αντε βρες ακρη

Αυτη ειναι η ουσια και δεν μπορεις να κατηγορησεις κανεναν περαν του οτι να κανεις καλυτερες επιλογες την στιγμη που μπορεις να επιλεξεις καλα μαστορια απο ............................μη!!!!!!

Προεπιλογή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Μια απο τα ιδιά και εγω με το easytronic sto corsa moy του 2003 .Νομιζα πωσ μου αναψε το check engine και εκλεισα την μιζα. αργισε μερικά δευτερόλεπτα να κλεισει και μολις πηγα να βαλω μπροστα ειχε μπλοκαρι το κιβωτιο. Κατα τυχή με την βοηθεια περαστικων που "ανακατεβανέ" το κιβωτιο και παιζαν με τον πολο της μπαταριας,εδειξε την ενδειξη Ν και μπορεσα να το βαλω μπροστα για να το τσουλισω 3 μετρα σε θεση σταθμευσης πριν αρχισει πανηγυρικα να αναβωσβήνει ξανα τω F. Kατά την διαρκεια εκφορτωσης του -απο τιις ράμπες του φορτηγού ξεμπλοκαρε μάλλον οριστικα αλλα το εχω αφησει συνεργειο για να μου διαγνωσουν τη βλαβη.

Περιοχή
    Megara circuit
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Εδώ και μια εβδομάδα έχω το ίδιο πρόβλημα. Μου έχει εμφανιστεί 2 φορές την ώρα που ξεκλειδώνω και πάω να βάλω μπροστά το αμάξι για να φύγω.

Αφαιρώ τον πόλο για ένα τέταρτο τον συνδέω., κλειδώνω το αμάξι το ξεκλειδώνω βάζω μπροστά και φεύγω !

Την Τετάρτη το πρωί θα πάω από την Καβάλας στα παιδιά γιατί θέλουν να το κοιτάξουν με την ησυχία τους.

Το μυαλό μου πάει σε κάτι τελείως άκυρο αλλά μπορεί και να πέσω μέσα. Η μπαταρία από το κλειδί - immobilizer.

Θα δούμε, κουράγιο.

Περιοχή
    Megara circuit
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Χθες το αμάξι έμεινε τελείως στον δρόμο. Δεν έπαιρνε μπροστά με την κλασσική συνταγή. Οπότε το πείρε η οδική και βουρ στον Κηφισό.

Αισθητήρας στροφάλου !

Προεπιλογή

Στην δικιά μου περίπτωση το F το 2008 προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα που έκανε ένα λάθος λαμπάκι στοπ. Το 2016 χρειάστηκε επισκευή το easytronic αξίας 300 ευρώ ενώ φέτος το F το προκαλούσε η κακή γείωση. Βγάζοντας τους πολλούς έφτιαχνε αλλά εμφανιζόταν ξανά όποτε ήθελε. Όταν έφτιαξα την γείωση χρειάστηκε να πάω να μου σβήσουν τις βλάβες για να απαλλαγώ από την εμφάνιση του F , το οποίο έσβηνε μετά από 2-3 απόπειρες εκκίνησης. Γενικά θα βοηθούσε να έχετε την μπαταρία στα σωστά Αμπέρ και σε καλή κατάσταση. Όταν δεν είχα καλή μπαταρία μου κλωτσούσε την ταχύτητα και νόμιζα ότι είναι δίσκο πλατό, αλλά τελικά μόλις την άλλαξα σταμάτησε να το κάνει.

Παρόμοια Θέματα

1. εξι μερες "ξεκουραστηκε" και "εμεινε" απο μπαταρια! Φυσιολογικο?
    Από τον/την corsakias2002 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-11, 18:46
  2. Opel Corsa "in Touch"
    Από τον/την dimp3 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 121
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-09, 23:18
  3. Ένα "παλιός" γίνεται "καινούργιος". Ένας καινούργιος moderator!!
    Από τον/την Corsa-GR στο forum Κανόνες Χρήσης / Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-05-09, 15:45
  4. Ανανέωση "Χάρου" σε Corsa OPC
    Από τον/την McGregor στο forum Παρουσιάσεις μελών και αυτοκινήτων
    Απαντήσεις: 95
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-08, 18:57
  5. Αλλαγη "κεφαλιου" σε λεβγε ταχυτυτων (corsa-c)
    Από τον/την Asroc στο forum Interior (Εσωτερικά)
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-06, 15:03

Δικαιώματα - Επιλογές