If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Τελικά Αντώνη του είπα να βγάλει το καπάκι και έτσι έγινε η δουλειά. Αλλάξαμε και φλάντζα φυσικά μιας και η προηγούμενη είχε λιώσει κομμάτια έβγαινε. Μπήκε το λάδι Opel κόκκινο χρώμα (γκρι μπουκάλι) και σταμάτησε να βάζει (από κάτω και στα πλάγια) όταν γέμισε και ξερνούσε λίγο η τρύπα. Δεν πείρε δύο μπουκάλια όμως αλλά γύρω στα 1.6 - 1.7 λίτρα. 2.1 που γράφει για το F16 5 ταχύτητες μήπως είναι σε περίπτωση ανακατασκευής του σασμάν, πλήρες λύσιμο άρα και άδειασμα εντελώς.
Σκεφτόμουνα το εξής:
Από κάποιο παλιό κάρτερ λαδιού (κατά προτίμηση επίπεδο στο κάτω μέρος και με τάπα στον πάτο) να κόψω το μέταλλο περιμετρικά της τάπας σε ακτίνα 2 πόντων. Τρύπημα καπακιού του διαφορικού, και κόλλημα με κόλλα 2 συστατικών για ραγισμένα σασμάν, του κομματιού του κάρτερ στο επιθυμητό σημείο. Δέν ξέρω όμως αν θα αντέξει η κόλλα με τις διαστολές-συστολές των μετάλλων όπως και αν θα αντέξει στο μελλοντικό ζοριλίκι του ξεβιδώματος της τάπας...
Ναι αισθητή διαφορά ειδικά όταν είναι κρύο και ιδιαίτερα στην πονεμένη αλλαγή 1η σε 2αρα. Είχαν να αλλάξουν οι βαλβολινές πάρα πολλά χρόνια πάνω από 20. Όλο έλεγα όταν θα αλλάξω δίσκο θα τις αλλάξω όμως ο δίσκος ακόμα πάει. Άσε που έχω και μία ιδιοτροπία ότι δεν μου αρέσει - βολεύει ο πολύ μαλακός συμπλέκτης. Δεν λέω να είναι και τούβλο αλλά οδήγησα το νέο Hyundai i30 και ο συμπλέκτης ήταν τόσο μαλακός που ήταν λες και ήμουν αρχάριος, μόνο δεν μου έσβησε![]()