If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 17 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 322

Προεπιλογή OPEL ASCONA C 1.6 (1987)

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

Με μεγάλη περηφάνια σας παρουσιάζω τον αγαπημένο μου δεινόσαυρο Opel Ascona c 1987 (αγορασμένο από Γερμανία), 1.6Ν (75 μουλάρια) καρμπυρατέρ, όλα μαμά εκτός σασμάν από 4 αρι σε 5 αρι F16 κοντό (πίσω το μακρινό 199κάτι), ζάντες από opel astra των 90s που φίλησε κολόνα και τις τσίμπησα 80 ευρώ και αμορτισέρ KYB excel g μπροστά και gas a just πίσω με μαμά ελατήρια (και πολύ καλά νούμερα στο KTEO παρακαλώ).

Απολαύστε

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη darklord77 : 07-09-16 στις 13:38

Προεπιλογή

Μπραβο σου...

Εγω παντος οταν βλεπω τοσο παλια αμαξια στο δρομο και τα εχουν σε καλη κατασταση τους χαιρομαι...

Senior Member Το avatar του χρήστη dimpas
    Περιοχή
    Athens Petroupolis
    Αυτοκίνητο
    Kadett D GTE

Προεπιλογή

Εοοοο ! ! ! Πολύ καλό ! Έχει και ΜΑΜΑ Ηλιοροφή χειροκίνητη ! Πολύ καθαρό φαίνεται !
    Μαμά ράδιο και το τιμονάκι ....
    Ευγε ! Να το χαίρεσαι !
    Ο κύκλος του Kadett D GTE έκλεισε !
    Τώρα αναπαύεται στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ !
    Ένα απλό αυτοκίνητο πήρε την θέση του στο δρόμο αλλά όχι στην ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ !

Προεπιλογή

ΚΑΘΑΡΗ καροτσαρα!!! Μου αρεσει το στυλ του αυτοκινητου, σηκωνει πολλες αλλαγες αν εχεις χρημα και μερακι...μπορεις να το μεταμορφωσεις απειρα το αμαξι σου...
    Να το χαιρεσαι...
    Σχολή Οδηγών ''ΓΡΗΓΟΡΗΣ''
    Εκπαιδευτικό Corsa D 1,7CDTi
    Dyno: 129,3BHP-297,7NM @ 4465rpm
    Αχ Μαρία Μαράκι Μαριώ...
    MSN: ''EPIVITOR28@HOTMAIL.COM''

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά με κάνουν να φροντίζω με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το αμάξι. Θα ήθελα μερικές συμβουλές για ανταλλακτικά μιάς και γίνονται δυστυχώς δυσεύρετα πλέον. Έχω φανάρια μπροστινά και πίσω ίδια και το πλαίσιο για την πινακίδα πίσω. Λαμαρίνες δεν έχω μιάς και υπάρχουν ακόμα. Καθίσματα έχω δύο μπροστινά όχι όμως ίδια με του δικού μου. Φλας θέλω να βρω σε καλή κατάσταση λευκά (πορτοκαλί έχω). Τι άλλο αξίζει να μαζεύω από τις διάφορες μάντρες ;

Senior Member Το avatar του χρήστη dimpas
    Περιοχή
    Athens Petroupolis
    Αυτοκίνητο
    Kadett D GTE

Προεπιλογή

κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται όλο και πιό δύσκολο να βρείς ανταλλακτικά
    Όποιο αυτοκίνητο βλέπεις παρατημένο και έχεις συνενοηθεί με τον ιδιοκτήτη ότι μπορείς να βγάλεις ανταλλακτικά είναι μια ευκαιρία να πάρεις πράγματα.
    Αν έχει μεγάλη αποθήκη βάλε ντέξιον και γέμισέ την με οτιδήποτε , ΙΔΙΩΣ με πράγματα που είναι μόνο στο ascona C . Δηλαδή δεν έχει αξία μια μίζα ή ένα δυναμό, αλλά έχει αξία ένα σέτ ζώνες ασφαλείας, ή μια μάσκα,ή ένα σέτ φανάρια.
    Για μένα ότι μπορείς να πάρεις πάρτο ,( χωρίς κόστος) και κάνε μια λίστα με τα σπάνια ανταλλακτικά και ψάξε τα απο τώρα, έτσι ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.
    Με ένα τιμονάκι τριάκτινο, και ένα όμορφο καντράν με στροφόμετρο θα είσαι πολύ καλύτερα. Ρώτα τον τράγο !
    Ο κύκλος του Kadett D GTE έκλεισε !
    Τώρα αναπαύεται στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ !
    Ένα απλό αυτοκίνητο πήρε την θέση του στο δρόμο αλλά όχι στην ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ !

Προεπιλογή

Αυτό που θέλω να μάθω είναι τα σπάνια ανταλλακτικά γιατί ότι βρίσκω είναι από μάντρες - ανακύκλωσης και δεν είναι τζάμπα θέλει μαλί, 10 το ένα 15 το άλλο μαζεύονται. Ή μάσκα που λες πχ αξίζει να την πάρω. Δεν είμαι μέσα στα πράγματα και την λίστα που λες με τα σπάνια καλό είναι να την πάρω έτοιμη από άτομα με γνώσεις στο αντικείμενο για να μην μου φύγουν λεφτά, χρόνος και μαζεύω και "άχρηστα" στο γκαράζ πράγματα.

Senior Member Το avatar του χρήστη johnpats
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης
    Αυτοκίνητο
    Vectra C GTS

Προεπιλογή

μπραβο φιλε μου.το εχεις σε πολυ καλη κατασταση!!!να το χαιρεσαι
    Γιάννης

Senior Member Το avatar του χρήστη tragos
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Αυτοκίνητο
    Ascona C

Προεπιλογή

τα σπαει το εργαλειο μπραβο!! παρα πολυ καθαρο! οτι χρειαστεις απο πληροφοριες θα χαρω να βοηθησω κ απο ανταλλακτικα!

πραγματικα εχω μια απορια, θελω να μου πεις το 10 και το 11 ψηφιο του αριθμου πλαισιου. δεν μπορω να καταλαβω ποιο εργοαστασιο εβγαζε ascona c3 87-88 με αυτα τα μοτερ που ειχαν σταματησει να βγενουν στις επισημες μπροτσουρες κ σε ολα τα προσπεκτους. το μοτερ σου σταματησε την παραγωγη του τον αυγουστο του 1986
    ASTRA F '95 GL C14SE
    ASCONA C '88 TOURING E16NZ
    ASCONA C '88 EXCLUSIVE C16NZ
    KADETT D '84 E16SE
    KADETT D '84 C20XE

Προεπιλογή

Ευχαριστώ παιδιά. Φίλε tragos δεν έχω κοντά μου τώρα το αμάξι (γκαράζ είναι), αλλά έχεις δίκιο από τα νούμερα του πλαισίου βγαίνει ότι είναι παραγωγής 1986. Ο πατέρας μου όταν πήγε 10/1987 στην Γερμανία τον ρώτησαν αν θέλει μπορεί να πάρει τα νέα μοτέρ ή να κάνει παραγγελία το παλιό και για λόγους της κεφάλας του διάλεξε αυτό που βλέπεις.

Από σένα επειδή γνωρίζεις πολλά, όταν έχεις χρόνο θέλω να μου κάνεις μια λίστα από ανταλλακτικά που "πρέπει" να αρχίσω να μαζεύω. Έχω γράψει κάποια που έχω και βασικά θέλω αυτά που θα αρχίσουν αν δεν έχουν ήδη να εξαφανίζονται.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Αυτοκίνητο
    Ascona C

Προεπιλογή

αυτα που ειναι σπανια τα κραταω για μενα!!!

περα απο την πλακα αν το αμαξι ειναι 1986 οπως λες τοτε το 10 ψηφιο ειναι το G τσεκαρε το. ΟΜΩΣ δεν φοραει αυτα τα φλας, μασκα, ποδια και πισω φαναρια! ολα ειναι απο τα μοντελα 87-88.

παμε παρακατω! πως εβαλες το f13 σε αυτο το μοτερ? f16 περνει!
    ASTRA F '95 GL C14SE
    KADETT D '84 E16SE
    KADETT D '84 C20XE

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tragos Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτα που ειναι σπανια τα κραταω για μενα!!!

περα απο την πλακα αν το αμαξι ειναι 1986 οπως λες τοτε το 10 ψηφιο ειναι το G τσεκαρε το. ΟΜΩΣ δεν φοραει αυτα τα φλας, μασκα, ποδια και πισω φαναρια! ολα ειναι απο τα μοντελα 87-88.

παμε παρακατω! πως εβαλες το f13 σε αυτο το μοτερ? f16 περνει!
    Θα δω αύριο το ψηφίο και θα σου πω. Λέω 1986 και εδώ θέλω να με διορθώσεις αν κάνω λάθος γιατί στην αρχή του πλαισίου θυμάμαι γράφει κάπου 86. Το μοτέρ αυτό κάπου έχω διαβάσει ή άκουσα ότι ήταν σε κυκλοφορία/παραγωγή 81-88 ισχύει αυτό ; Τώρα για το κιβώτιο εδώ μάλλον εσύ θα μου πεις το νούμερο f13 θυμάμαι που είχε πει ο μάστορας στον πάτερα μου όταν το άλλαξε (εγώ ήμουν παιδί). Όπως λες εσύ αν είναι το f16 αυτό δεν είναι μακρύ ; είναι δυνατόν η τρίτη να βγάζει 80χλμ ; το νούμερο για να το δω αποκλείεται από την βρώμα και τα χρόνια. Ύστερα κάτι άλλο αν και ήταν η απλή έκδοση είχε sc202 ράδιο κασετόφωνο, μόνωση στο καπό (αργότερα βγήκε) και ηλιοροφή (δεν ξέρω αν μπορούσε να μπει) πως γίνεται αυτό;

P.S 1 Γράψε τίποτα για ανταλλακτικά ούτος η άλλος από διαφορετικά μέρη ψαρεύουμε

P.S 2 Ρίξε μια ματιά κάτω κάτω για το θέμα του κινητήρα και δες τους δυο τύπους 16N και τις χρονολογίες αντίστοιχα.
    http://www.alt-opel.org/index.php?sn=typengruppe34

P.S 3 Ψηφίο 10 (H), Ψηφίο 11 (6)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη darklord77 : 22-05-16 στις 18:42

Moderator Το avatar του χρήστη Γιώργος Ντάνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη-Αλμυρός-Νέοι Πόροι, κτλ
    Αυτοκίνητο
    Ascona C

Προεπιλογή

Άριστο φίλε το εργαλείο, να το χαίρεσαι και να το προσέχεις! Αν και βλέπω το εχεις σε γκαραζ οποτε κομπλέ. Αλοιμονο σε μας που τα εχουμε στο δρόμο....

Για το ποια χρονια ειναι, δες το αμέσως μετα γραμμα απο το 86 που λες. Αν ειναι G ειναι του 1986 και αν ειναι Η τοτε ειναι του 1987.

Επίσης, λογω big block μοτερ το λογικο ειναι να φοραει F16 σασμαν, οπου και εβγαιναν και αυτα κοντά. Αν και πολυ περιεργο να βγαζει μονο 80 η 3η.. ακομα και αν φτανει μονο 6000rpm το μοτερ, θα έπρεπε να φτανει γυρω στα 120χιλ.
    Ascona C 1982
    Engine: C20NE -2.0 8v
    Gearbox: F16CR
    Brakes: 256x24mm
    Suspension: KYB+MAD -30mm

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Γιώργο,
    Του 1987 είναι δες το τέλος του προηγούμενου μηνύματος μου. Όπως λες και εσύ και ο Tragos λογικά φοράει F16 αλλά 120 δεν βγάζει με τίποτα η τρίτη. Από τον ήχο της μηχανής κάπου στα 80 λέει άλλαξε με.

Κάποια πρόταση για ψάξιμο και συλλογή σε ανταλλακτικά έχεις;

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Αυτοκίνητο
    Ascona C

Προεπιλογή

εχουμε κ λεμε!
    Η αρα ειναι 1987
    οποτε το αμαξι εμφανησιακα ειναι μαμα! η μονοση στο καπο ηταν στανταρ το 87. οπως και το sc202. η ηλιοροφη ηταν εξτρα αλλα εμπενε σε ολες τις εκδοσεις!

παμε στο εργοστασιο κατασκευης τωρα. το νουμερο 6 που λες οτι ειναι το 11 ψηφιο του αριθμου πλαισιου υποδηλωνει οτι ειναι κατασκευασμενο στο βελγιο στην αμβερσα... εκει βαζανε ακομα τα παλια μοτερ της προηγουμενης χρονιας... τσεκαρισμενο αυτο κ σε αλλα ascona του 87-88...

το σασμαν δεν μπορει να ειναι f13. ειναι σιγουρα f16. αυτος ο κωδικος ειναι ο τυπος του μοτερ κ οχι το αν ειναι μακρυ η κοντο! ισως βαλατε πολυ κοντο f16. το φορουσαν μερικα kadett e 1.8 gsi με 3,94 βημα. οποτε λογικο ειναι να ξεμενει η 3 καπου στα 100-110. ειναι κ αργοστροφο πολυ αυτο το μοτερ. αλλα 80 δεν παιζει με τιποτα!

οσο για τα ανταλλακτικα τωρα, οτι βρεις παρτο να το εχεις! το αυτοκινητο αυτο ποναει στο εσωτερικο του! τα εσωτερικα χερουλια στις πορτες αυτα που πιανουμε για να τις κλεισουμε λεω ειναι σπανια κ γενικα σε κακη κατασταση. δεν ειναι ευκολο να τα βρεις καλα, το θεμα ειναι οτι βγενουν κ σε αρκετα χρωματα!

ασπρα φλας εμπρος 87-88
    πισω φαναρια (αυτα που εχεις μονο) οχι απο τα προηγουμενα! 87-88
    Ταμπλο (το σαμαρι λεω) αν βρεις ψαχνω ενα
    καντραν (οχι ολα, αυτα που ειναι 82-84 με κιτρινες βελονες κ εχουν πιεση λαδιου η οικονομομετρο μαζι με στροφομετρο κ βολτομετρο)
    το σποιλερ που εχει εμπρος κατω απο τον προφυλακτηρα. (αποτελειται απο 5 κομματια. 3 μαυρα φρυδια κ δυο φιλετα στο χρωμα του αμαξωματος αριστερο δεξι) το φορουσαν 87-88
    τα ψαλιδια του ειναι σχετικα σπανια
    πλαστικα εσωτερικου γενικα μαζευε!
    ταπετσαριες απο τις εμπρος πορτες. πολλα διαφορετικα σχεδια κ χρωματα οπωτε δυσκολο να βρεις τις ιδιες
    λαστιχα πορτας. γενικα πολυ δυσκολο να βρεθουν
    φουσκα λεβιε ταχυτητων σπανιο κ αυτο...
    τα τριμ που εχουν οι πορτες για να μην χτυπανε οταν ανοιγουν.. (βγενουν κ σε αρκετα χρωματα)
    μονωση καπο. σε καλη κατασταση σπανιο να βρεθει
    κανε καβατζα μοτερ καλοριφερ. ειναι ιδιο κ σε kadett e και corsa a.
    ψιλοσπανια ειναι τελευταια κ η μπροστα μασκα (αναμεσα απο τα φαναρια) 87-88, οι παλαιοτερες ειναι ευκολες.
    μπροστα φοραει δυκολα αμορτισερ. μπενουν ομως απο kadett astra f και vectra a αρκει να πανε στο μηχανουργιο για μια απλη τροποποιηση.
    τα μπροστα φτερα σε καινουργια κ σε γνησια ειναι αρκετα σπανια τωρα πια.

Το μοτερ σου εχει ακομα ανταλλακτικα κυκλοφορησε πολυ. εχει πολλα κοινα με το 16SH το μεγαλο αδερφακι του με τα 90 αλογα κ το διπλο καρμπυρατερ. κανε καβατζα ενα ντιστριμπιντερ να εχεις. καινει απο απο το 16sh και 18e

οτι θες εδω ειμαστε!
    ASTRA F '95 GL C14SE
    KADETT D '84 E16SE
    KADETT D '84 C20XE

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Αυτοκίνητο
    Ascona C

Προεπιλογή

το μοτερ σου ειναι το 16N Euronorm το οποιο ειχε καταλυτη σε καρμπυρατερατο ungeregelter katalysator δηλαδη χωρις αισθητηρα λ. τρομερα αργο μοτερ, ισως το πιο αργο που μπηκε ποτε σε ascona c. αν προσεξεις στο αψογο λινκ που ανεβασες θα το δεις αυτο που σου λεω, οπως κ το σασμαν που ειναι f16.

κατι που ξεχασα σπανια ειναι κ τα χερουλια (πετουγιες) εξωτερικα της πορτας
    ASTRA F '95 GL C14SE
    KADETT D '84 E16SE
    KADETT D '84 C20XE

Προεπιλογή

Ευχαριστώ φίλε για τις συμβουλές. Τα ανταλλακτικά που μου πρότεινες βλέπω και φέρνω στο μυαλό μου τις μάντρες που έχω γυρίσει και όντως είναι πολύ έως πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν σε καλή κατάσταση και ακριβώς ίδια με αυτά που φοράει. Το μόνο σχετικά εύκολο είναι η μάσκα μπροστά ανάμεσα στα φώτα (βέβαια σε άλλο χρώμα αλλά δεν μας νοιάζει). Παιδιά δεν ξέρω αν έχετε οδηγήσει τέτοιο μοτέρ αλλά δεν βγάζει η τρίτη τις τιμές που μου λέτε. Εκεί κάπου 80 άντε και λίγο παραπάνω η μηχανή μουγκρίζει απίστευτα. Μάστορας που μετά από αλλαγή αντλίας βενζίνης το πείρε να κάνει μια βόλτα να ελέγξει κάτι και θέλησε να το ζορίσει μέχρι την τρίτη και ο ίδιος μάλιστα έκανε την αλλαγή στα 80 και μου λέει τι κοντό κιβώτιο είναι αυτό. Όλες οι ταχύτητες είναι πολύ κοντές με εξαίρεση την πέμπτη που είναι πολύ μα πάρα πολύ μακριά. Συνήθως σε μεγάλο δρόμο βάζω πέμπτη ακόμα και στα 80 (δεν το ζορίζω (στροφές) στις προηγούμενες) και δίνει χωρίς να αρπάζει αλλά ούτε και να είναι ψόφιο σε χαμηλές στροφές λογικά (για πέμπτη και 80χλμ). Έχω οδηγήσει πολλές φορές μέχρι και πρόσφατα που πήγε απόσυρση συγγενικού προσώπου ένα με 13s (με 350.000 χλμ.) και ρε παιδιά στο 0-100 το δικό μου ήταν γρηγορότερο.
    P.S Για τα αμορτισέρ είναι δύσκολο να βρεθούν αυτά τα KYB πλέον; Βγάζω νούμερα πολύ καλά στο ΚΤΕΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 70αρια – 80αρια για μπροστά και πίσω. Σε 15 μέρες είναι και πάλι για ΚΤΕΟ άντε να δούμε.

Προεπιλογή

Τώρα τελευταία ρε παιδιά όταν ο δρόμος έχει μία μικρή ανωμαλία κάνει ένα ντουκ στην πλευρά κυρίως του οδηγού. Δεν είναι δυνατός θόρυβος αλλά είναι ενοχλητικός. Το κάνει ακόμα και όταν πατάς το συμπλέκτη για αλλαγή. Λέτε να άρπαξαν οι πόρτες - μεντεσέδες ; Το πίσω κάθισμα δεν είναι, η ζώνη ασφαλείας που φορώ πάντα πάλι δεν φαίνεται να είναι...

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Αυτοκίνητο
    Ascona C

Προεπιλογή

ωραια τωρα για το σασμαν δεν μπορω να βοηθησω αλλο! βαλε ενα καντραν με στροφομετρο κ θα δουμε τι παιζει. να ξερεις οτι με το πιο κοντο σασμαν απο ολα βγαζει 120 η 3η στις 6000 στροφες.
    νομιζω οτι εχεις θεματακι με το μοτερ κ δεν ανεβαζει στροφες χανει δυναμη!
    αμορτισερ υπαρχουν απλα μονο συμβατικες επιλογες οχι κατι sport.

οσο για τους ηχους που λες μπορει να ειναι τα παντα. θελει πολυ υπομονη. αν καποτε βολεψει να τα πουμε απο κοντα ισως βρουμε τι ειναι
    ASTRA F '95 GL C14SE
    KADETT D '84 E16SE
    KADETT D '84 C20XE

Προεπιλογή

Για τα αμορτισέρ το μόνο που θέλω είναι να βρισκω τα KYB που φοράω τώρα. Ο θόρυβος το βρήκα χθες ότι ήταν από το πίσω κάθισμα που έσπασε το κλιπ όταν το έβγαλα για να περάσω τα καλύμματα. Τώρα η μεγάλη ερώτηση είναι που θα βρω “σφουγγαράκι” για τον αριστερά και δεξιά αεραγωγό (για μέσα στην καμπίνα λέω δίπλα στο τιμόνι και στην πλευρά του συνοδηγού), αρχίσαν να κάνουν το γνωστό σφύριγμα όταν είναι κλειστά. Πήγα στα γνωστά μέρη στην περιοχή μου και μάγκες τέρμα οι ASCONES, όλες (κάνα 13-15) πήγαν πρέσα.

P.S 1 Για το μοτέρ που λες φίλε tragos ίσως να είναι θέμα δεν ξέρω ψυχολογικό (εξαιτίας και της έλλειψης στροφόμετρου) και δεν το ζορίζω σε στροφές πολλές. Η αλήθεια είναι ότι το πάω σαν κότα τελευταία .Να έχει κάτι δεν νομίζω, προχθές πετάχτηκα Κοζάνη και σε άδειο δρόμο και λίγο κατηφορικό 175 στο κοντέρ έγραψε.

P.S 2 Ελπίζω όσο υπάρχει ακόμα το αμάξι να τα πούμε από κοντά. Η αλήθεια είναι ότι βλέπω σιγά σιγά κάτι insignia 1.6 turbo μεταχειρισμένα.

Σελίδα 1 από 17 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Zitite Opel Ascona i Opel Kadett
    Από τον/την panosvR στο forum ΖΗΤΕΙΤΑΙ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-12-14, 20:51
  2. Opel Manta Magic 1983-1987 !!!
    Από τον/την opelkadett στο forum Διάφορα Links
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-12, 03:35
  3. opel ascona b
    Από τον/την pzloco στο forum Tuning (Βελτίωση)
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-11, 19:37
  4. opel ascona
    Από τον/την george-kirg στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-06, 01:01
  5. Opel Ascona 400 specs
    Από τον/την Joest DTM στο forum Ascona & Manta
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-06, 12:35

Δικαιώματα - Επιλογές