If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 40 από 56
    Senior Member Το avatar του χρήστη GTC25
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Αυτοκίνητο
    Άλλο (Ζητείστε να καταχωρηθεί εάν δεν υπάρχει στη λίστα)

Προεπιλογή

λοιπον,ολα τα corsa diesel tvn 95ps φορανε δισκο 257mm!!Αν βρειτε δισκοφρενα με 284mm κουμπωστε αφοβα....αλλο φρενο και μπαινουν χωρις μετατροπες!!
    Απο punto tjet κανουν κανονικα και στα corsa d!!
    Γνωμη μου τα φρενα του corsa d opc 308mm κατ'εμε ειναι υπερβολη για το corsa diesel.....πολυ φρενο χωρις λογο ενω οι δισκοπλακες θελουν τροποποιηση που προσωπικα
    δεν μου αρεσει!!χρυση το μη τα 284μμ τα οποια τα φορανε και τα corsa d van αλλα ειναι δυσευρετα σαν φρενα!!!
    OPEL ASTRA K BITURBO CDTi.....O ΓΗΤΕΥΤΗΣ!!!

OPEL CALIBRA TURBO 4X4.....Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Mike Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα, το έχω και εγώ στο μυαλό μου εδώ και καιρό το θέμα της αναβάθμισης:
    Corsa 1,3 πετρέλαιο, μοντ.2012: Ζάντες OPEL 17'' και ελαστικό 215/45/17 (πρέπει να έχω ακριβώς τις ίδιες με του αγαπητού PetrosKar στη φώτο προφίλ του)
    Δαγκάνες από Tjet
    και Δίσκοι 284, όποιασδήποτε φίρμας. Είμαστε ΟΚ δίχως τροποποιήσεις και μόντες;
    Ακριβώς αυτές είναι οι διαστάσεις μου. Αν η διάσταση του μουαγιέ είναι ίδια με του Corsa είναι ίδιο, τότε ταιριάζει γάντι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PetrosKar : 30-04-16 στις 02:50
    Corsa D EcoFlex '12 - O πιο γρήγορος οικονομολόγος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε Petroskar εσενα τι διαμετρο φοραγε απο τη μανα του;
    Γιατι στα 1.3 diesel βγαζουν 2 διαφορετικες δισκοπλακες: 257mm και 284 mm!
    Εμένα φορούσε 257mm. 284mm φοράνε τα Corsa Van. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι το βγάζουν.

Προεπιλογή

Αγαπητέ Opel007 δεν είχα σκοπό να παραπλανήσω. Όπως γράφω και παραπάνω στο θέμα, δεν γνωρίζω τις ακριβείς διαστάσεις. Εγώ απλά έδωσα τις γνώσεις μου σύμφωνα με την μετατροπή που έκανα εγώ στο αμάξι μου με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν πήγα να αλλάξω φρένα, ρώτησα τον μηχανικό μου αν τα 308mm χωράνε σε 16άρα και μου είπε όχι. Τώρα τι να σου πω; Σίγουρα η πατούρα της ζάντας παίζει ρόλο, εγώ είπα αυτό που μου είπε. Εν τέλη, δεν είμαι σίγουρος αν σε μια απλά 16άρα ζάντα χωράει 308mm πλάκα.
    Εν πάση περιπτώσει, δεν επιθυμούσα να παραπλανήσω τον συμφορουμίτη

Senior Member Το avatar του χρήστη opel007
    Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

προς θεου δεν ειχα ασχημο υφος σε αυτο που ειπα..απλα ειπες οτι "σιγουρα" δεν μπαινουν που δεν φταις εσυ αλλα ο μηχανικος που στο ειπε. Επισης φταιει και ο γραπτος λογος :P
    Γιαυτο εγραψα για να δειξω οτι μπαινουν ανετα ακομα και με 4πιστονα! ποσο δε με απλη δαγκανα.
    Ετσι δινουμε λαθος πληροφοριες σε ατομα που ενδιαφερονται να κανουν καποια αλλαγη αθελα μας παντα αφου λες μηχανικος ειναι κατι θα ξερει...ελα μου που ομως δεν παει ετσι γιατι ειτε δεν γνωριζουν ειτε βαριουνται..
    Ελπιζω να καταλαβαινεις πως το εννοω συνονοματε!
    Να δεις με τα πισω τι τραβηξα για να τα βαλω..Γιατι πριν ειχα 274 μονου δισκου διπιστονα και πηρα κατι πολυ μεγαλυτερες διπιστονες για αεριζομενο δισκο αλλα κανενας δεν μπορουσε να μου τα βαλει γιατι πολυ απλα δεν ξερουν..
    Που να βρίσκουν αεριζομενο 305 δισκο για να κανει στο κορσα (ουσιαστικα μονο η bmw βγαζει αεριζομενους για πισω ως επι το πλείστον) και επισης ειναι με ταμπουρο για χειροφρενο και κώλωναν.Δεν γινεται.
    Ελα μου που γινεται αν θες και αν εχεις φαντασια ομως.. μετραγα ξανα μετραγα (μιλαμε για χιλιοστα) Κουραστηκα ιδρωσα ετρεχα να ψαχνω αλλα εβγαλα ενα τελειο αποτελεσμα μονος μου στο μαγαζι μου..
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη opel007 : 30-04-16 στις 11:12

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο opel007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    προς θεου δεν ειχα ασχημο υφος σε αυτο που ειπα..απλα ειπες οτι "σιγουρα" δεν μπαινουν που δεν φταις εσυ αλλα ο μηχανικος που στο ειπε. Επισης φταιει και ο γραπτος λογος :P
    Γιαυτο εγραψα για να δειξω οτι μπαινουν ανετα ακομα και με 4πιστονα! ποσο δε με απλη δαγκανα.
    Ετσι δινουμε λαθος πληροφοριες σε ατομα που ενδιαφερονται να κανουν καποια αλλαγη αθελα μας παντα αφου λες μηχανικος ειναι κατι θα ξερει...ελα μου που ομως δεν παει ετσι γιατι ειτε δεν γνωριζουν ειτε βαριουνται..
    Ελπιζω να καταλαβαινεις πως το εννοω συνονοματε!
    Να δεις με τα πισω τι τραβηξα για να τα βαλω..Γιατι πριν ειχα 274 μονου δισκου διπιστονα και πηρα κατι πολυ μεγαλυτερες διπιστονες για αεριζομενο δισκο αλλα κανενας δεν μπορουσε να μου τα βαλει γιατι πολυ απλα δεν ξερουν..
    Που να βρίσκουν αεριζομενο 305 δισκο για να κανει στο κορσα (ουσιαστικα μονο η bmw βγαζει αεριζομενους για πισω ως επι το πλείστον) και επισης ειναι με ταμπουρο για χειροφρενο και κώλωναν.Δεν γινεται.
    Ελα μου που γινεται αν θες και αν εχεις φαντασια ομως.. μετραγα ξανα μετραγα (μιλαμε για χιλιοστα) Κουραστηκα ιδρωσα ετρεχα να ψαχνω αλλα εβγαλα ενα τελειο αποτελεσμα μονος μου στο μαγαζι μου..
    Έχεις κάνει δικό σου topic περί πίσω φρένων; Νομίζω το έχω διαβάσει και έχω γράψει σε αυτό. Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά. Μπράβο μεγάλε!

Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

μπααα..μονο στην παρουσιαση του αυτοκινητου μου.. Ή μπορει να εχω αναφερει κατι σε αναλογο τοπικ πισω φρενων που υπαρχει καπου ! Καλη ανασταση και χρονια πολλα!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο opel007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπααα..μονο στην παρουσιαση του αυτοκινητου μου.. Ή μπορει να εχω αναφερει κατι σε αναλογο τοπικ πισω φρενων που υπαρχει καπου ! Καλη ανασταση και χρονια πολλα!
    Επίσης σε όλη την ομάδα!

Senior Member Το avatar του χρήστη manik
    Περιοχή
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Αυτοκίνητο
    Corsa D

Προεπιλογή

Ότι είπε ο GTC25 για τα μπροστινά. Τα 4μπούλωνα 284mm από corsa van ή punto είναι η χρυσή τομή χωρίς πολλά πολλά.
    Για τα πίσω πάλι από punto μπαίνουν 260mm χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του άξονα. Απλά βγάζεις τα ταμπούρα και βιδώνεις μουαγιέ, κιθάρα, δίσκο, δαγκάνα.
    Για το συρματόσχοινο του χειρόφρενου ή αλλάζεις και βάζεις από OPC ή κάνεις μια πατέντα και πας πιο πίσω το πλακάκι στο σημείο που από ένα κομμάτι διαχωρίζεται στα άλλα δύο για κάθε τροχό.Δηλαδή το κόβεις με οξυγόνο και το κολλάς πιο πίσω ώστε να πιάνει κανονικά και μετά ρυθμίζεις το χειρόφρενο. Τα πίσω τα έχω εγώ και λογικά κάποια στιγμή θα τα βάλω αν και θέλω να βάλω και τα μπροστινά.
    Corsa D Sport 3d 1.4 Silver Lighting Opc Line Pack 1 + 17άρες.
    Wish list: Πίσω δισκόφρενα (υπάρχουν κομμάτια), καθίσματα Recaro, AFL.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο manik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ότι είπε ο GTC25 για τα μπροστινά. Τα 4μπούλωνα 284mm από corsa van ή punto είναι η χρυσή τομή χωρίς πολλά πολλά.
    Για τα πίσω πάλι από punto μπαίνουν 260mm χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του άξονα. Απλά βγάζεις τα ταμπούρα και βιδώνεις μουαγιέ, κιθάρα, δίσκο, δαγκάνα.
    Για το συρματόσχοινο του χειρόφρενου ή αλλάζεις και βάζεις από OPC ή κάνεις μια πατέντα και πας πιο πίσω το πλακάκι στο σημείο που από ένα κομμάτι διαχωρίζεται στα άλλα δύο για κάθε τροχό.Δηλαδή το κόβεις με οξυγόνο και το κολλάς πιο πίσω ώστε να πιάνει κανονικά και μετά ρυθμίζεις το χειρόφρενο. Τα πίσω τα έχω εγώ και λογικά κάποια στιγμή θα τα βάλω αν και θέλω να βάλω και τα μπροστινά.
    260mm πίσω είναι του Punto Tjet? Επίσης, τί εννοείς βιδώνεις μουαγιέ; Πρέπει να πάρω ξεχωριστά το πίσω μουαγιέ από Punto Tjet και βιδώνει κανονικά στον πίσω άξονα του Corsa? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι και εγώ περί αυτής της μετατροπής.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PetrosKar Εμφάνιση μηνυμάτων
    260mm πίσω είναι του Punto Tjet? Επίσης, τί εννοείς βιδώνεις μουαγιέ; Πρέπει να πάρω ξεχωριστά το πίσω μουαγιέ από Punto Tjet και βιδώνει κανονικά στον πίσω άξονα του Corsa? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι και εγώ περί αυτής της μετατροπής.
    264mm σύμφωνα με το mtecbrakes.

Γουστάρω απίστευτα όμως που μας βλέπω και έχουμε τέτοια αγάπη για τα Corsaκια μας και αλληλοβοηθούμαστε

PS: Το Corsa Van και το T jet πρέπει να φοράνε τα ίδια ακριβώς φρένα. Στο mtecbrakes έχουν το ίδιο κωδικο δισκόπλακας και για τα δύο.
    Θα το ψάξω περισσότερο και θα επανέλθω.

Edit: Yeap, σωστά τα λέει το mtecbrakes καθώς ταιριάζουν και από το antallaktikaonline:
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BornConfused : 30-04-16 στις 20:49

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BornConfused Εμφάνιση μηνυμάτων
    264mm σύμφωνα με το mtecbrakes.

Γουστάρω απίστευτα όμως που μας βλέπω και έχουμε τέτοια αγάπη για τα Corsaκια μας και αλληλοβοηθούμαστε

PS: Το Corsa Van και το T jet πρέπει να φοράνε τα ίδια ακριβώς φρένα. Στο mtecbrakes έχουν το ίδιο κωδικο δισκόπλακας και για τα δύο.
    Θα το ψάξω περισσότερο και θα επανέλθω.
    Φίλε Born προτείνω ανεπιφύλακτα 284mm αν τα βρεις έτοιμα γιατί αν πάρεις του OPC που είναι 308mm θα πρέπει να κάνεις μετατροπή στην πλάκα πάνω και θα σου πάει περισσότερο δίχως κάποια μεγάλη διαφορά. Εγώ έβαλα του OPC γιατί τα πήρα τσάμπα από φίλο μου, που αναβάθμιζε τα δικά του και του είχαν μείνει στην αποθήκη. Αλλιώς θα έβαζα χωρίς δεύτερη σκέψη του Tjet.

Εννοείται πως αλληλοβοηθιόμαστε γιατί αυτό είναι το νόημα του forum. Ένα "μάτσο" κολλημένοι με τα Όπελ που κάνουν το κέφι τους. Δεν έχει σημασία αν έχεις το πιο γρήγορο ή το πιο πολυτελές μοντέλο. Η τρέλα είναι τρέλα! Ομάδαρα!

Προεπιλογή

Φίλε Born προτείνω ανεπιφύλακτα 284mm αν τα βρεις έτοιμα γιατί αν πάρεις του OPC που είναι 308mm θα πρέπει να κάνεις μετατροπή στην πλάκα πάνω και θα σου πάει περισσότερο δίχως κάποια μεγάλη διαφορά. Εγώ έβαλα του OPC γιατί τα πήρα τσάμπα από φίλο μου, που αναβάθμιζε τα δικά του και του είχαν μείνει στην αποθήκη. Αλλιώς θα έβαζα χωρίς δεύτερη σκέψη του Tjet.

Εννοείται πως αλληλοβοηθιόμαστε γιατί αυτό είναι το νόημα του forum. Ένα "μάτσο" κολλημένοι με τα Όπελ που κάνουν το κέφι τους. Δεν έχει σημασία αν έχεις το πιο γρήγορο ή το πιο πολυτελές μοντέλο. Η τρέλα είναι τρέλα! Ομάδαρα!
    Ναι, τα 308mm του OPC θέλουν αρκετές μόντες ενώ τα άλλα η μόνη μόντα που ίσως θέλουν είναι λίγο άνοιγμα οι 4 τρύπες που έχει η δισκόπλακα.

Επομένως, αυτά που μας κάνουν είναι από T jet, Corsa Van & από ορισμένα Corsa Diesel που φοράνε τους 284mm. Πιθανόν και από ορισμένα Punto Diesel ή van (?).

Edit: Όλα τα παρακάτω φοράνε 284mm δίσκους:
    Corsa Van, ορισμένα Corsa Diesel, PUNTO EVO 1.3 JTD (90BHP), PUNTO (GRANDE) 1.3D M-JET(90BHP), PUNTO (GRANDE) 1.4 T-JET, PUNTO (GRANDE) 1.4 TURBO ABARTH (305mm), PUNTO (GRANDE) 1.6D M-JET, PUNTO (GRANDE) 1.9D M-JET.

Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με το mtecbrakes. Επομένως ίσως κάνουν και τα 305mm του PUNTO (GRANDE) 1.4 TURBO ABARTH αν και ίσως είναι υπερβολή.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BornConfused : 30-04-16 στις 20:58

Προεπιλογή

Τα χαρακτηριστικά της δισκόπλακας του PUNTO (GRANDE) 1.4 TURBO ABARTH:

Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

για μενα τα φρενα δεν ειναι υπερβολη! Γιατι ειναι φρενα.. εδω εγω εχω φυγει απο το εργοστασιο 10 φορες.. 308 τετραπιστονα μπροστα 300 αεριζομενα διπιστονα πισω.. Θα μου πεις τα χρειαζεσαι ολα αυτα; Ουσιαστικα οχι αλλα με εχουν βγαλει απειρες φορες ασπροπροσωπο σε γρηγορο φρεναρισμα γενικα αλλα και σε βροχη..Επισης ειναι και η τρελα που εχουμε για τα κουβαδακια μας χεχε

Προεπιλογή

Σίγουρα, τα φρένα είναι απαραίτητα και όσο το δυνατόν αποδοτικότερα, τόσο το καλύτερο

Για του Abarth πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι κάνουν, άσε που θα είναι δυσεύρετα.

Προεπιλογή

Παιδια απο το Grande punto abarth δεν κανουν τα μπροστινα φρενα.
    Φιλος μου που θελει να αλλαξει τα φρενα απο το t-jet του, το εχει ψαξει και δεν μπαινουν ή θελουν μετατροπες απο το abarth στο δικο του, οποτε ουτε και στα δικα μας!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEO-07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδια απο το Grande punto abarth δεν κανουν τα μπροστινα φρενα.
    Φιλος μου που θελει να αλλαξει τα φρενα απο το t-jet του, το εχει ψαξει και δεν μπαινουν ή θελουν μετατροπες απο το abarth στο δικο του, οποτε ουτε και στα δικα μας!
    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά,

Ξέρουμε περισσότερα σχετικά με αυτό;
    Ρωτάω γιατί και του Abarth μου φαίνονται πανομοιότυπα.

Προεπιλογή

Αληθώς ο κύριος! Χρόνια πολλά με υγεια σε ολους!

Θα προσπαθήσω να μάθω τι διαφορές εχουν και θα επανέλθω!

Senior Member Το avatar του χρήστη manik
    Περιοχή
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Αυτοκίνητο
    Corsa D

Προεπιλογή

Ε ναι, άλλο μουαγιέ έχει το ταμπούρο κι άλλο ο δίσκος.Βγάζεις, βάζεις είναι η υπόθεση. Δεν χρειάζεται αλλαγή όλος ο άξονας.Τα φρένα μάλλον είναι 264mm όπως λέει ο BornConfused.
    Corsa D Sport 3d 1.4 Silver Lighting Opc Line Pack 1 + 17άρες.
    Wish list: Πίσω δισκόφρενα (υπάρχουν κομμάτια), καθίσματα Recaro, AFL.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Ερωτήσεις για υγρά φρένων και τακάκια πίσω
    Από τον/την Stilskin στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-21, 13:26
  2. ερώτηση περί φρένων
    Από τον/την scatzoxeiros στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-13, 21:35
  3. Ερώτηση γιο πρόγραμμα αναβάθμισης σε Astra H 1.4 2005
    Από τον/την johnym στο forum Tuning (Βελτίωση)
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-10, 22:23
  4. Υγρά φρένων
    Από τον/την SharpShooter στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-08, 22:49
  5. Tακάκια φρένων
    Από τον/την opelmaniac στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-07, 20:01

Δικαιώματα - Επιλογές