If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 56

Προεπιλογή Ερωτήσεις περί αναβάθμισης φρένων

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μάθω αν τα φρένα του Punto TJet (284mm) μπορούν να μπουν στο Corsa D με 16αρες 4μπούλονες ζάντες.

Τι μετατροπές θα χρειαστώ; Συμφέρει η αλλαγή από τα μαμά στου TJet;

Επίσης τι χρειάζεται για αλλαγή των ταμπούρα σε δισκόφρενα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BornConfused Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μάθω αν τα φρένα του Punto TJet (284mm) μπορούν να μπουν στο Corsa D με 16αρες 4μπούλονες ζάντες.

Τι μετατροπές θα χρειαστώ; Συμφέρει η αλλαγή από τα μαμά στου TJet;

Επίσης τι χρειάζεται για αλλαγή των ταμπούρα σε δισκόφρενα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
    Καλημέρα φίλε μου. Είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ και μένα. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι από Punto TJet στο θέμα του καρέ δεν θα έχεις θέμα. Πρέπει όμως να μετρήσεις την διάμετρο του μουαγιέ όμως, για να πεις ότι ταιριάζει γάντι. Μουαγιέ (σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις) είναι εκεί που ουσιαστικά ακουμπάει όλο το σύστημα. Σου παραθέτω την εξής φωτογραφία, το μουαγιέ είναι αυτό μέσα στον κύκλο:

μουαγιέ.jpg

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τα φρένα μου, OPC 308mm σε Corsa D Ecoflex και όχι από Punto TJet. Ενδεικτικά να σου δείξω το μουαγιέ.

Επίσης, για να βγάλεις τα ταμπούρα και να βάλεις πίσω φρένα, πρέπει να αλλάξεις ολόκληρο πίσω άξονα. Έχω μια υποψία ότι από Punto TJet κάνει αλλά δεν το ξέρω στα σίγουρα. Ήθελα και εγώ να βάλω στο δικό μου αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το ψάξω διεξοδικά και να μετρήσω διαστάσεις και τα λοιπά. Όπως και να έχει, θα χρειαστείς πίσω άξονα, δίσκους, δαγκάνες, βάσεις για τις δαγκάνες και ντίζα χειροφρένου. Αυτά γνωρίζω, ας με συμπληρώσει και κάποιος άλλος με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος.

Ελπίζω να βοήθησα!
    Corsa D EcoFlex '12 - O πιο γρήγορος οικονομολόγος

Προεπιλογή

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό με το μουαγιέ δε το γνώριζα. Σίγουρα πάντως τα απλά Punto φοράνε τα ίδια φρένα με το Corsa αν αυτό βοηθάει κάπως.
    Βλέπω ότι έχεις τοποθετήσει του OPC, είναι 4μπούλωνα; Τους άνοιξες νέες τρύπες;

Επίσης η δαγκάνα βιδώνει όπως την μαμά ή χρειάζεται κάποιον αντάπτορα;
    Αυτό με απασχολεί κυρίως, η δαγκάνα χρειάζεται αντάπτορα, που βιδώνει εφόσον είναι μεγαλύτεροι οι δίσκοι;

Τα πίσω τα αφήνω προς το παρόν γιατί βλέπω ότι χρειάζονται πολλά πράματα και αρκετά χρήματα.

Προεπιλογή

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό με το μουαγιέ δε το γνώριζα. Σίγουρα πάντως τα απλά Punto φοράνε τα ίδια φρένα με το Corsa αν αυτό βοηθάει κάπως.
    Βλέπω ότι έχεις τοποθετήσει του OPC, είναι 4μπούλωνα; Τους άνοιξες νέες τρύπες;

Επίσης η δαγκάνα βιδώνει όπως την μαμά ή χρειάζεται κάποιον αντάπτορα;
    Αυτό με απασχολεί κυρίως, η δαγκάνα χρειάζεται αντάπτορα, που βιδώνει εφόσον είναι μεγαλύτεροι οι δίσκοι;

Τα πίσω τα αφήνω προς το παρόν γιατί βλέπω ότι χρειάζονται πολλά πράματα και αρκετά χρήματα.
    Δεν αξίζει να μπεις στην διαδικασία για πίσω φρένα είναι η αλήθεια, γιατί από θέμα απόδοσης (φρεναρίσματος) δεν θα δεις καμία διαφορά. Μόνο το χειρόφρενο θα πιάνει ακαριαία. Εγώ πήρα όλο το σύστημα φρένων του OPC, μαζί με δαγκάνες και δίσκους. Ήταν 5μπούλωνοι οι δίσκοι. Τους πήγα σε μηχανουργείο όμως (στην Πάτρα, όπου και σπουδάζω) και μου έκλεισε τις τρύπες, μου άνοιξε νέες για να συμφωνεί με το καρέ μου και μου έφτιαξε ένα δαχτυλίδι για να ταιριάζει με το μουαγιέ μου. Τo opc έχει μεγαλύτερο από το απλό ecoflex. Έτσι τα προσάρμοσα στο δικό μου. Πήρα και extra σωληνάκια υψηλής πίεσης για μέγιστο αποτέλεσμα. Προσωπικά, βλέπω άλλο αυτοκίνητο. Πήγαινε στο αντίστοιχο κομμάτι στο forum για να ενημερωθείς αν θες περί της μετατροπής που έκανα στο δικό μου. http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...Brakes-upgrade

Στο θέμα μας όμως που είναι τα φρένα σου. Αν πας σε μια αντιπροσωπία της Fiat στο service της, ρώτα την διάσταση του μουαγιέ από το TJet. Θα ξέρουν. Αν είναι ίδια η διάμετρος θα ταιριάζει γάντι και θα φαίνεται πολύ όμορφο στην 16άρα σου. Εγώ έβαλα 308mm γιατί έχω τις 17αρες.

Όπως είπα και παραπάνω, νομίζω ταιριάζουν ακριβώς αλλά πάρε και κάποιου άλλου την γνώμη γιατί εγώ ότι γνωρίζω περί φρένων, προέκυψαν αποκλειστικά μέσα από την προσωπική αναβάθμιση στο δικό μου όχημα με το συγκεκριμένο είδος φρένων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PetrosKar : 27-04-16 στις 15:30

Προεπιλογή

Και το Corsa και το TJet φοράνε 4x100. Το μουαγιέ δεν είναι η απόσταση μεταξύ των τρυπών; Το 100 δηλαδή; Αν ναι, τότε είναι ακριβώς τα ίδια.

Στο μόνο που προβληματίζομαι είναι αν τα παίρνω, τα βιδώνω και είναι έτοιμα. Θέλω να πω, βιδώνουν πάνω όπως τα μαμά ή χρειάζομαι αντάπτορα εφόσον είναι μεγαλύτερα;

Επίσης έβαλες κάποιο αντάπτορα όπου βίδωσες πάνω τη δαγκάνα; Αυτό με προβληματίζει και δε ξέρω τι παίζει...

Βρήκα τα παρακάτω:

Το CORSA 1.3 CDTI φοράει ακριβώς τα ίδια φρένα με το Tjet. Δείτε εδώ: http://www.mtecbrakes.com/brake-disc...ake-discs.html
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BornConfused : 27-04-16 στις 16:45

Προεπιλογή

Φιλε το 4Χ100 ειναι το καρε και οχι το μουαγιε.
    Εχουμε αρκετα ομοια με το t-jet αλλα αν μπαινει χωρις μετατροπες δεν το ξερω και εγω ακριβως!
    Αν θελει και ανταπτορες τοτε το ποσο ξεφευγει απο οσα εχω ακουσει!
    Το t-jet εχει πολυ καλα φρενα για μαμα, εχει βρει τετοια;

Προεπιλογή

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξω στο μουαγιέ;

@PetrosKar χρειάστηκες κάποιους αντάπτορες στη μετατροπή σου όπως αναφέρω παραπάνω ή όχι;

Προεπιλογή

Up!
    Καλησπέρα φίλε μου και σόρυ για την καθυστέρηση. Όχι το αμάξι μου δεν φοράει αντάπτορες γιατί πήρα όλο το σύστημα δίσκος-δαγκάνα μαζί. Τώρα αν θες να πάρεις μόνο την δισκόπλακα εσύ και όχι την δαγκάνα του Tjet για να την βάλεις στο Corsa, η λογική λέει ότι θα χρειαστείς και αντάπτορα για την δαγκάνα διότι πως μια δαγκάνα των 257mm θα πιάσει μια δισκόπλακα 284mm?

Εσύ θα πάρεις όλο το σύστημα δισκόπλακα-δαγκάνα από το Tjet ή μόνο τν δισκόπλακα από το Tjet και θα την φορέσεις στην μαμά δαγκάνα του Corsa?

Προεπιλογή

Χίλια ευχαριστώ! Μου ξεκαθάρισες τα πράγματα.

Εγώ πάω για δίσκους και για δαγκάνες.

Γενικά αξίζει η όλη ιστορία ή τσάμπα ασχολούμαι;

Επίσης ξέρει κανείς τα max φρένα που μπορούν να πάρουν οι 16αρες;

Προεπιλογή

Χίλια ευχαριστώ! Μου ξεκαθάρισες τα πράγματα.

Εγώ πάω για δίσκους και για δαγκάνες.

Γενικά αξίζει η όλη ιστορία ή τσάμπα ασχολούμαι;

Επίσης ξέρει κανείς τα max φρένα που μπορούν να πάρουν οι 16αρες;
    Γενικότερα αξίζει παααάρα πολύ. Το σύστημα πέδησης στο αυτοκίνητο είναι το Α και το Ω για μένα. Εγώ που κάνω ταξίδια πολλά επειδή είμαι φοιτητής στην Πάτρα, χρειαζόμουν όπως και δήποτε καλά φρένα και καλές αναρτήσεις. Δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος από το Corsa στα δύο αυτά σημεία. Όταν έβαλα του OPC φίλε μιλάμε είδα άλλο αυτοκίνητο. Είναι πολύ πιο ελέγξιμο πλέον. Σταματάει πλέον το αυτοκίνητο σε δευτερόλεπτα.

Όσο για την μέγιστη διάμετρο της δισκόπλακας σε 16άρα δεν γνωρίζω ακριβώς... Πρέπει να το μετρήσεις εσύ και να συνυπολογίσεις και τις διαστάσεις τις δαγκάνας και όλα αυτά. Πιστεύω όμως ότι μετά από 284mm πας στα 308mm. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο αν δεν κάνω λάθος. Τα 308mm σίγουρα δεν χωράνε σε 16άρα...

Senior Member Το avatar του χρήστη opel007
    Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PetrosKar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα 308mm σίγουρα δεν χωράνε σε 16άρα...
    4πιστονα φοραω με 308 σε 16αρα....μην παραπλανουμε αθελα μας...

μεχρι 308 μπαινουν σε 16αρα..(παιζει και η πατουρα στο εσωτερικο της ζαντας βεβαια αλλα σαν διαμετρος εσωτερικου μεχρι 308 μπαινουν).

Προεπιλογή

Δε νομίζω να βρω όμως μεγαλύτερα από τα 284mm που να μην θέλουν μόντες για να μπουν.

@opel007 Μιας και βλέπω ότι φοράς 4μπούλονες και εσύ, τι μόντες έκανες για να τα βάλεις αυτά;

Δε θέλω τώρα να τρέχω να ψάχνω αντάπτορες ή να ανοίγω τρύπες στο κέντρο του επειδή είναι μικρό ή να βάζω δακτυλίδια επειδή θα είναι μεγάλο.

Senior Member Το avatar του χρήστη opel007
    Περιοχή
    Καλλιθέα
    Αυτοκίνητο
    Corsa C

Προεπιλογή

κοιταξε να δεις οταν ξεκινας τετοιες ιστοριες να ξερεις πως θα πρεπει να διαθεσεις καποια λεφτα..δεν ξερεις στην πορεια τι μπορει να χρειαστεις..

Στους δισκους δεν εκανα κατι .Δεν ειναι απο οπελ ειναι απο αλλη εταιρια που εχουμε ιδια μετρα σε μπουλωνια-αποσταση αυτων-μουαγιε.
    Αφου ειναι 4πιστονα ηθελα υποχρεωτικα ανταπτορα να την φερω την δαγκανα εκει που ηθελα.

Προεπιλογή

Έχω οδηγήσει t-jet φίλου και τ φρένα του είναι πολύ καλα ακομα κ βελτιωμένο που είναι τα καταφέρνουν!
    Βέβαια εκείνο έχει κ δίσκους πίσω και η τρόμπα ποσο μεγαλύτερη από το corsa δεν ξερω!

Προεπιλογή

Καλησπέρα, το έχω και εγώ στο μυαλό μου εδώ και καιρό το θέμα της αναβάθμισης:
    Corsa 1,3 πετρέλαιο, μοντ.2012: Ζάντες OPEL 17'' και ελαστικό 215/45/17 (πρέπει να έχω ακριβώς τις ίδιες με του αγαπητού PetrosKar στη φώτο προφίλ του)
    Δαγκάνες από Tjet
    και Δίσκοι 284, όποιασδήποτε φίρμας. Είμαστε ΟΚ δίχως τροποποιήσεις και μόντες;

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Mike Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα, το έχω και εγώ στο μυαλό μου εδώ και καιρό το θέμα της αναβάθμισης:
    Corsa 1,3 πετρέλαιο, μοντ.2012: Ζάντες OPEL 17'' και ελαστικό 215/45/17 (πρέπει να έχω ακριβώς τις ίδιες με του αγαπητού PetrosKar στη φώτο προφίλ του)
    Δαγκάνες από Tjet
    και Δίσκοι 284, όποιασδήποτε φίρμας. Είμαστε ΟΚ δίχως τροποποιήσεις και μόντες;
    Φίλε μου, εσύ φοράς τα ίδια με του T jet οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δες το post μου παραπάνω με τη φωτογραφία. Θα πρέπει να πας σε 308mm που φοράνε τα παιδιά παραπάνω μετά με τις όποιες μόντες.

Βρήκα το παρακάτω, ξέρει κανείς να μου πει τι είναι η διάμετρος οπής και η εσωτερική διάμετρος;

Προεπιλογή

Φίλε μου, εσύ φοράς τα ίδια με του T jet οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δες το post μου παραπάνω με τη φωτογραφία. Θα πρέπει να πας σε 308mm που φοράνε τα παιδιά παραπάνω μετά με τις όποιες μόντες.

Βρήκα το παρακάτω, ξέρει κανείς να μου πει τι είναι η διάμετρος οπής και η εσωτερική διάμετρος;

Βρηκα τη φωτογραφια αυτη, και μαλλον ειναι αυτα που ρωτας! Τα εχω σημειωσει με κοκκινο πλαισιο.

15-462887_1.jpg

Προεπιλογή

Φιλε Petroskar εσενα τι διαμετρο φοραγε απο τη μανα του;
    Γιατι στα 1.3 diesel βγαζουν 2 διαφορετικες δισκοπλακες: 257mm και 284 mm!

Προεπιλογή

Άρα λογικά το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσω είναι οι μικρές μεσαίες κεντρικές τρύπες. Λογικά εύκολα τις κάνω από 14.2 σε 14.5.

Τα 1.3 πάντως είδα να φοράνε 284mm σε όσα site έχω ψάξει. Ξέρουμε ποιες εκδόσεις φοράνε τα 257mm;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Ερωτήσεις για υγρά φρένων και τακάκια πίσω
    Από τον/την Stilskin στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-21, 13:26
  2. ερώτηση περί φρένων
    Από τον/την scatzoxeiros στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-13, 21:35
  3. Ερώτηση γιο πρόγραμμα αναβάθμισης σε Astra H 1.4 2005
    Από τον/την johnym στο forum Tuning (Βελτίωση)
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-10, 22:23
  4. Υγρά φρένων
    Από τον/την SharpShooter στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-08, 22:49
  5. Tακάκια φρένων
    Από τον/την opelmaniac στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-07, 20:01

Δικαιώματα - Επιλογές