If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 49 από 49

Προεπιλογή

Επαναφέρω το θέμα καθώς με ενδιαφέρει και εμένα το συγκερκιμένο.

Συνοπτικά τι έχω κάνει μέχρι στιγμής:
    1. Αλλαγή διακόπτη φλας με αυτόν που έχει και το cruise control
    2. Έλεγχος καλωδίωσης πίσω από το τιμόνι: υπάρχει καλώδιο κανονικά στο σχετικό pin
    3. Έλεγχος διακόπτη συμπέκτη: είναι εγκατεστημένος

Δοκιμάστηκε σήμερα σε αντιπροσωπεία με Tech2 να ενεργοποιηθεί το cruise control και στο τελευταίο βήμα (BCM configuration) δεν γινόταν η αλλαγή. Eνώ μπορούσε ο άνθρωπος να διαλέξει present, κατά τον προγραμματισμό του έβγαζε μήνυμα ότι δεν μπορεί να αλλαχτεί το value αυτό (ή κάτι τέτοιο παρόμοιο).
    Στο καντράν φαίνεται πλέον η ένδειξη του cruise control μόλις γυρίσω διακόπτη και πριν βάλω μπροστά το αυτοκίνητο αλλά φυσικά, δεν δουλεύει μετέπειτα.

Υποψιάζομαι BCM που δεν υποστηριζει cruise control ή, αν αυτό έχει νόημα και δεν λέω βλακείες, διαφορετικό διακόπτη συμπλέκτη που υποστηριζει cruise control. Σκέφτομαι δλδ version του διακόπτη συμπλέκτη για cruise control και χωρίς cruise control.

Στο δια ταύτα:
    Αν κάποιο μέλος γνωρίζει και είναι διατεθειμένο να ασχοληθεί, ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
    Βρίσκομαι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εννοείται μπορώ να έρθω οπουδήποτε για να το δούμε.

Προεπιλογή

Ξερεις τον κωδικο της BCM σου??
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

13308948 είναι ο κωδικός που βλέπω και κρίνοντας από το δεύτερο post εδώ, δεν παίζει.
    Όποτε πάω για καινούργια BCM?
    Ποιον κωδικό προτείνετε; Πχ το αμέσως επόμενο νούμερο (13308949) βλέπω ότι είναι συμβατό σύμφωνα πάντα με το δεύτερο post.
    Τι πρέπει να προσέξω στις μεταχειρισμένες;

Προεπιλογή

Έγινε παραγγελία 2 BCM's (13286031 PV και 13308949 SK). Και οι δύο αναφέρονται ξεκάθρα πως είναι reset με Tech2.
    Αναμένω να μου έρθουν τώρα.

Παράλληλα, ψάχνω για op-com μπας και καταφέρω και κάνω τη δουλειά μόνος μου (μαζί με αλλαγή TID σε GID screen) και κοιτάζω πολύ προς το γνήσιο https://shop.pci-diagnosetechnik.de/...Basicversion-E
    Δεν ξέρω αν έχετε εμπειρία ή όχι αλλά το τωρινό op-com clone που έχω και είχα πάρει πριν κανά 2 χρόνια δεν δούλεψε ποτέ σωστά.

Προεπιλογή

Ειδες τα index code να ειναι στην ιδια κατηγορια με την παλαια bcm???
    Opcom και εγω καποια στιγμη ειχα μπει στο τρυπακι να παρω γνησιο, τοτε εβγαζε καποια πακετα ποιο φθηνα, πχ εβγαζε εκδοσεις για καθε μοντελο, δεν ειχε δηλαδη ολα τα μοντελα μεσα.
    Εγω χρονια εχω κινεζικο opcom, και δουλευει μια χαρα, απλα δεν συνδεεται μεσα στην bcm μου, αλλα πηρα και καινουριο κινεζικο τελευταια εκδοση και δεν δουλεψε με τιποτα.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

Όσο αφορά το opcom τι έκδοση έχεις τώρα firmware και με ποιο software;
    Τουλάχιστον κλώνο που έχω με τη 1,65 και 120309a λογισμικό δε έχω κάποιο θέμα . Σε corsa d και το δικό μου corsa c μια χαρά δουλεύει.
    Μήπως δε έχεις κάνει σωστά τη διαδικασία για τους drivers ;

Προεπιλογή

Η δική μου είναι MJ με αριθμό 13308948.
    Οι 2 BCM's ποιυ αναμένονται είναι η 13286031 PV και η 13308949 SK.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο @fotis717 στο 2ο post του και αν το καταλαβαίνω καλά, θα πρέπει η νέα BCM να ανήκει στο ίδιο group, άρα θεωρητικά μόνο με την PV θα μπορώ να κάνω δουλειά.
    Παρόλαυτα, με τρίγκαρε το γεγονός πως η SK είναι ουσιαστικά το ίδιο νούμερο με τη δική μου (πρακτικά αντί για 8 στο τέλος είναι 9) οπότε την παρήγγειλα και αυτή.
    Το καλό είναι ότι είναι σχετικά φθηνές (περί τα 25-30€ η μία) και έχω δωρεάν επιστροφή.
    Θα δείξει, λέω να το παλέψω όσο μπορώ.

Ρώτησα και για opcom original και πήρα τις παρακάτω απαντήσεις για όποιον ενδιαφέρεται.

I want to perform some program actions, mentioned below. Will I be able to do so?
    a. program a replacement (already reset) Body Control Module - If the replacement BCM is already reset, you can do that, yes
    b. reset IPC, BCM (old one) and SDM - To reset control modules using the Basic Version you need to know the Security-Codes for each control module you want to reset. If you know the Security-Codes, it is possible, yes
    c. program the security code to IPC, BCM and SDM - Yes
    d. program keys to immobilizer - Yes (if you know the BCM’s Security-Code)
    e. program an Opel Infotainment GID screen (unpaired from the original CD30 MP3) - Some people have already done that, so it should be possible, yes (but I can’t guarantee that 100%)
    f. program fog lights presence (in the future) - Should also be possible, but I can’t say 100% here either (I would have to ask the manufacturer)

Με βάση τα παραπάνω και με τη λογική ότι θα προγραμματίσω τα υπάρχοντα codes στην νέα BCU που είναι ήδη reset, έχω ελπίδες I guess.

Opcom είχα πάρει ένα με 50€ από Ελλάδα το οποίο μου λέει ότι είναι version 1.45. Test connection κάνει κανονικά, drivers έχω περάσει κανονικά (ή έτσι λέω τουλάχιστον) αλλά επικοινωνία με το αμάξι γιοκ.
    @meletis_m αν έχει αρχεία και διαδικασία για να ξαναδοκιμάσω θα το εκτιμούσα. Με βλέπω ωστόσο για το γνήσιο opcom.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο icsd08063 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η δική μου είναι MJ με αριθμό 13308948.
    Οι 2 BCM's ποιυ αναμένονται είναι η 13286031 PV και η 13308949 SK.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο @fotis717 στο 2ο post του και αν το καταλαβαίνω καλά, θα πρέπει η νέα BCM να ανήκει στο ίδιο group, άρα θεωρητικά μόνο με την PV θα μπορώ να κάνω δουλειά.
    Παρόλαυτα, με τρίγκαρε το γεγονός πως η SK είναι ουσιαστικά το ίδιο νούμερο με τη δική μου (πρακτικά αντί για 8 στο τέλος είναι 9) οπότε την παρήγγειλα και αυτή.
    Το καλό είναι ότι είναι σχετικά φθηνές (περί τα 25-30€ η μία) και έχω δωρεάν επιστροφή.
    Θα δείξει, λέω να το παλέψω όσο μπορώ.

Ρώτησα και για opcom original και πήρα τις παρακάτω απαντήσεις για όποιον ενδιαφέρεται.

I want to perform some program actions, mentioned below. Will I be able to do so?
    a. program a replacement (already reset) Body Control Module - If the replacement BCM is already reset, you can do that, yes
    b. reset IPC, BCM (old one) and SDM - To reset control modules using the Basic Version you need to know the Security-Codes for each control module you want to reset. If you know the Security-Codes, it is possible, yes
    c. program the security code to IPC, BCM and SDM - Yes
    d. program keys to immobilizer - Yes (if you know the BCM’s Security-Code)
    e. program an Opel Infotainment GID screen (unpaired from the original CD30 MP3) - Some people have already done that, so it should be possible, yes (but I can’t guarantee that 100%)
    f. program fog lights presence (in the future) - Should also be possible, but I can’t say 100% here either (I would have to ask the manufacturer)

Με βάση τα παραπάνω και με τη λογική ότι θα προγραμματίσω τα υπάρχοντα codes στην νέα BCU που είναι ήδη reset, έχω ελπίδες I guess.

Opcom είχα πάρει ένα με 50€ από Ελλάδα το οποίο μου λέει ότι είναι version 1.45. Test connection κάνει κανονικά, drivers έχω περάσει κανονικά (ή έτσι λέω τουλάχιστον) αλλά επικοινωνία με το αμάξι γιοκ.
    @meletis_m αν έχει αρχεία και διαδικασία για να ξαναδοκιμάσω θα το εκτιμούσα. Με βλέπω ωστόσο για το γνήσιο opcom.
    Χρόνο δε εχω λόγω φανταρικού . Την 1,65 έχω εγώ .

Προεπιλογή

Επαναφέρω το θέμα απλά για να πω πως όντως με την "PV" BCM έκανα μια χαρά δουλειά και το cruise control δουλεύει.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Βοήθεια για αλλαγή radio/cd σε Corsa C (2002)
    Από τον/την CENTRAL στο forum I.C.E.
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-15, 01:31
  2. Βοήθεια για αλλαγή λαμπτήρων σε Corsa D???
    Από τον/την DjChris στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-13, 05:36
  3. Βοήθεια για ανταλλακτικά corsa c 1.0
    Από τον/την capthookb στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-13, 23:33
  4. Αλλαγή λαμπών κεντρικής κονσόλας, βοήθεια!
    Από τον/την dimitris_dtr στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-10, 00:01
  5. Βοήθεια με αλλαγή λαμπτήρα! Corsa D 1.4 Sport
    Από τον/την BloodVincent στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-09, 18:13

Δικαιώματα - Επιλογές