If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 49

Προεπιλογή Βοήθεια για αλλαγή BCM σε Corsa D

Αποφάσισα να προχωρήσω μόνος μου σε αλλαγή BCM ώστε να υποστηρίζει cruise control. Έχω αλλάξει διακόπτη φλας, το αυτοκίντητο έχει όλα τα απαραίτητα καλώδια (βλ. συμπλέκτη κτλ), και επίσης μέσω opcom κατάφερα να ενεργοποιήσω το CC σε IPC και engine. Στην BCM μου λέει "not available" και απ'οτι είδα στο παρακάτω φόρουμ η δική μου BCM (13308948 MJ) δεν το υποστηρίζει:

http://www.motor-talk.de/forum/tempo...21.html?page=1

Έχω βρει οδηγίες για την αντικατάσταση της BCM στα 2 παρακάτω λινκ:
    http://workshop-manuals.com/vauxhall...ule_(bcm)_lhd/

http://www.programatoribg.com/dr/op-...he%2520BCM.pdf

Επίσης έχω βρει και αυτή την μεταχειρισμένη BCM που δείχνει να είναι συμβατή και με το μοντέλο μου και με το cruise control:

http://www.megavaux.co.uk/part-body_...a_d_-6837.aspx

Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει την αλλαγή με opcom ώστε να με καθοδηγήσει βήμα-βήμα; Τα 2 παραπάνω λινκ με οδηγίες τα γράφουν διαφορετικά..

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!

Προεπιλογή

Τελικά, μετά από πολύ διάβασμα κατάφερα να κάνω την αλλαγή της BCM, και το Cruise Control πλέον δουλεύει. Παραθέτω οδηγίες σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αλλάξει την BCM, είτε λόγω cruise control είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Στο internet δυστυχώς είτε οι οδηγίες που θα βρείτε δεν είναι 100% ακριβείς είτε δεν είναι συγκεντρωμένες σε ένα μέρος. Φυσικά για την αλλαγή θα χρειαστεί προγραμματισμός (για τους ερασιτέχνες μέσω Opcom). Εδώ είναι τα βήματα:

Καταρχήν θα πρέπει να βρείτε μια BCM μου να είναι συμβατή. Αν έχω καταλάβει καλά από αυτά που διάβασα, κριτήριο συμβατότητας είναι το “ident” ή “alpha code” (έτσι το γράφει μέσα στο Opcom). Ουσιαστικά, επάνω στην ετικέτα της BCM είναι τα δύο μεγάλά γράμματα στην πάνω δεξιά γωνία. Στην δικιά μου ήταν MJ και την αντικατέστησα με μία PV. Την αγόρασα από το www.megavaux.co.uk και απ’ ότι φαίνεται από τον τρόπο που τις πουλάνε υπάρχουν 2 μεγάλα γκρουπ συμβατότητας:
    - BB BY CD GK FZ MJ PV SU
    - AL DC KG RT SK US VP WO XG ZF

Δεύτερο κριτήριο είναι αν θέλετε να υποστηρίζει cruise control. Αυτό εξαρτάται από τον αριθμό της BCM και αντιγράφω εδώ αυτά που βρήκα σε γερμανικό φόρουμ (http://www.motor-talk.de/forum/tempo...21.html?page=1)

13142240 Όχι
    13142241 Ναι
    13265077 Όχι
    13265076 ?
    13265078 Ναι
    13279900 ?
    13286030 Όχι
    13286031 Ναι
    13286032 ?
    13308948 Όχι
    13308949 Ναι
    13308950 ?
    13301560 Όχι
    13301561 Ναι
    13320629 Ναι
    13321078 Ναι
    13350673 Ναι (?)
    13351839 Ναι (?)
    13365698 ?
    13367920 Ναι
    13367921 ?
    13382213 Όχι
    13382215 Ναι (?)
    13424260 ?

Τρίτον, θα πρέπει η BCM που θα πάρετε είτε να έχει γίνει reset, είτε να σας έχουν δώσει το security code του αυτοκινήτου δωρητή.
    Καλό είναι να αποφύγουμε κάποια από το 2006 – αρχές 2008 γιατί απ’ ότι λένε ορισμένες φορές υπήρχε πρόβλημα σε περίπτωση αλλαγής μπαταρίας ή όταν το αυτοκίνητο ξεκινούσε με καλώδια: Η BCM έχανε τον προγραμματισμό και χρειαζόταν συνεργείο…

Έκανα την αλλαγή βασιζόμενος σε οδηγίες που βρήκα εδώ:
    http://www.programatoribg.com/dr/op-...he%2520BCM.pdf
    και εδώ (για το Immobilizer):
    http://www.vezerdiagnosztika.hu/op-c...iser_guide.pdf

Ειδικά στο πρώτο link λείπει ένα σημαντικό βήμα οπότε τις ξαναγράφω εδώ σωστά:
    - Καταρχήν θα πρέπει να έχετε το Car Pass του αυτοκινήτου με όλα τα στοιχεία. Εναλλακτικά βρείτε μέσω του Opcom και γράψτε τα σε ένα χαρτί. Χρειάζεστε το VIN, το Mechanical Key Number και το Security Code. Επίσης αντιγράψτε τις ρυθμίσεις της BCM (CAN-High, Low και Middle configuration). Εγώ έκανα screenshots και τα αποθήκευσα στον υπολογιστή.
    - Πριν βγάλετε την BCM θα πρέπει να της κάνετε reset! Αυτό το βήμα έλλειπε από το προηγούμενο έγγραφο και είναι σημαντικό.
    - Για να βγάλετε την BCM θα βρείτε κάποιες βασικές οδηγίες εδώ:
    http://workshop-manuals.com/vauxhall...ule_(bcm)_lhd/
    Πριν την αλλαγή αποσυνδέστε την μπαταρία του αυτοκινήτου.
    Η BCM αφαιρείται με torx θηλυκό 10. Βγάζετε τις μπροστινές φύσες γυρνώντας την ασφάλεια στην πλήρη διαδρομή της. Με δυσκόλεψε μόνο ένα μονό καλώδιο με κίτρινη ασφάλεια. Για αυτό θα πρέπει να τραβήξετε την ασφάλεια ελαφρός προς το μέρος σας και μετά να πιέσετε το μαύρο δοντάκι προς τα μέσα. Βγαίνει χωρίς καμία προσπάθεια αν τον κάνετε σωστά, οπότε μην το πιέσετε καθόλου. Μετά πιέζετε ολόκληρη την BCM προς τα μέσα και την γέρνετε προς τα μπροστά ώστε να βγάλετε με τον ίδιο τρόπο τις 2 φύσες που είναι από πίσω. Με λίγο παίξιμο την βγάζετε και αντιστρόφως τοποθετείτε την καινούργια.
    - Εφόσον έχετε βάλει την νέα BCM και έχετε συνδέσει την μπαταρία, θα πρέπει να κάνετε reset στα παρακάτω modules. Δεν θα γράψω αναλυτικές οδηγίες πως γίνεται αυτό μέσω Opcom γιατί αναλόγως της έκδοσης που χρησιμοποιείτε η διαδρομή για να φτάσετε στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις μπορεί να είναι διαφορετική. Reset λοιπόν σε
    o IPC
    o BCM
    o SDM
    - Σβήνετε τον διακόπτη και περιμένετε τουλάχιστον 15 δεύτερα
    - Προγραμματίζετε το security code στα παρακάτω:
    o IPC
    o BCM
    o SDM
    - Τώρα θα πρέπει να προγραμματίσετε και τα 2 κλειδιά σας (η περισσότερα αν έχετε) στο immobilizer.
    - Ελέγχετε στα measuring blocks του immobilizer αν τα κλειδιά σας είναι προγραμματισμένα σωστά.
    - Διαγράφετε όλα τα DTCs (error codes) από τα 3 παραπάνω modules καθώς και από την ECU, αφου εφόσον βάλατε τα κλειδιά την δεύτερη φορά το Immobilzer έχει βγάλει error σε όλα τα σχετικά modules.

Γενικά η όλη υπόθεση (τουλάχιστον για μένα) δεν ήταν πολύ απλή αλλά τα κατάφερα. Υπόψιν ότι ασχολήθηκα με το opcom και τις λοιπές λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να βάλω cruise control στο αυτοκίνητο, οπότε φαντάζομαι ότι για κάποιον που ασχολείται ήδη θα είναι πολύ πιο απλό.

Και για να συνοψίσω, στο αυτοκίνητό μου Corsa D 1.4 του 2009, με διακόπτη και καλώδιο συμπλέκτη ήδη τοποθετημένο αλλά χωρίς συμβατή BCM, το συνολικό κόστος για την λειτουργία του cruise control ήταν περίπου 140 ευρώ και περιελάβανε τα παρακάτω:
    -Opcom από Hong Kong (ebay)
    -Φλασιέρα καινούργια από UK (ebay)
    -BCM μεταχειρισμένη από UK (megavaux)

Σε περίπτωση λαθών παραπάνω παρακαλώ διορθώστε με.

Προεπιλογή

Ωραιος!! πολυ κατατοπιστικος.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Senior Member Το avatar του χρήστη johnpats
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης
    Αυτοκίνητο
    Vectra C GTS

Προεπιλογή

μπραβο φιλε μου!!
    Γιάννης

Προεπιλογή Βοήθεια για αλλαγή BCM σε Corsa D

Μπράβο σου φίλε έιναι παρα πολύ καλό.

Εάν μπορούσες να μου λύσης κάποιες απορίες fotis717 θα σου ήμουν ευγνώμον.

Είμαι κάτοχος ενός Corsa D 2009 1.2 easytronic "αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων" 5 πόρτες,
    τοποθέτησα την Φλασιέρα καινούργια από UK (ebay) , αλλά δεν έχω πρόσβαση στο BCM για ενεργοποίηση του Cruise control,
    από τους παραπάνω BCM με ποίους είμαι συμβατός λόγου του easytronic;
    έχει σημασία έαν είναι πεντάπορτο;
    και πρέπει να προσέξω στο πεντάλ του φρένου εάν έχει διακόπτη;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotis979 : 23-06-16 στις 10:13

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fotis979 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπράβο σου φίλε έιναι παρα πολύ καλό.

Εάν μπορούσες να μου λύσης κάποιες απορίες fotis717 θα σου ήμουν ευγνώμον.

Είμαι κάτοχος ενός Corsa D 2009 1.2 easytronic "αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων" 5 πόρτες,
    τοποθέτησα την Φλασιέρα καινούργια από UK (ebay) , αλλά δεν έχω πρόσβαση στο BCM για ενεργοποίηση του Cruise control,
    από τους παραπάνω BCM με ποίους είμαι συμβατός λόγου του easytronic;
    έχει σημασία έαν είναι πεντάπορτο;
    και πρέπει να προσέξω στο πεντάλ του φρένου εάν έχει διακόπτη;
    Θα πρέπει να δεις τον κωδικό της BCM που φαίνεται πάνω στην ετικέτα της. Θα δεις παραπάνω ότι υπάρχουν 2 γκρούπ "ident" (τα 2 πρώτα γράμματα του κωδικού). Με βάση αυτό παραγγέλνεις άλλη.
    Το πεντάπορτο δεν νομίζω να παίζει ρόλο εφόσον έχεις βρει σωστό κωδικό BCM.
    Ναι θα πρέπει να δεις αν το πεντάλ του φρένου έχει διακόπτη (δεν ξέρω αν έχουν όλα). Είναι λίγο δύσκολο με το μάτι. Το ευκολότερο είναι να το δεις μέσω Opcom. Πατάς το φρένο ή και τον συμπλέκτη και σου λέει αν είναι ενεργά ή όχι.

Προεπιλογή αλλαγή BCM σε Corsa D

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου είναι πολύ κατατοπιστική,
    το δικό μου BCM είναι 13301560 DC , και παρήγγειλα απο Αγγλία 13320629 VP μέσω ebay.
    νομίζω πως θα κάνω την δουλεία μου.
    μόλις το τοποθετήσω θα σας πω τα αποτελέσματα.
    Επίσης το μοντέλο μου είναι easytronic και δεν έχει πεντάλ συμπλέκτη,
    όσο αναφορά για το clutch switch μάλλον είναι επάνω στο σασμάν από όσα έψαξα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotis979 : 27-06-16 στις 09:56

Senior Member
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Αυτοκίνητο
    Astra GTC

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fotis979 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σ' ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου είναι πολύ κατατοπιστική,
    το δικό μου BCM είναι 13301560 DC , και παρήγγειλα απο Αγγλία 13320629 VP μέσω ebay.
    νομίζω πως θα κάνω την δουλεία μου.
    μόλις το τοποθετήσω θα σας πω τα αποτελέσματα.
    Επίσης το μοντέλο μου είναι easytronic και δεν έχει πεντάλ συμπλέκτη,
    όσο αναφορά για το clutch switch μάλλον είναι επάνω στο σασμάν από όσα έψαξα.
    Ειχαμε καμια εξελιξη ειχα αλλαξει διακοπτη το πηγα για πρόγραματισμο και μου παν δε προγραματιζεται. Εχω corsa d 2009
    Οποτε και ενα κοστος για τα υλικα.
    Την βρήκα και θα την παντρευτώ...
    astra gtc 1.6 sport me cruise control kai bc1 kai bc2 ena turbo mas leipei

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Lakis85 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ειχαμε καμια εξελιξη ειχα αλλαξει διακοπτη το πηγα για πρόγραματισμο και μου παν δε προγραματιζεται. Εχω corsa d 2009
    Οποτε και ενα κοστος για τα υλικα.
    Καλημέρα σας,
    Τοποθέτησα την νέα bcm 13320629 VP από μοντέλο 2010,
    όλα δουλέψαν τέλεια εκτός από τα φώτα είναι διαφορετικό μοντέλο στο switch light.
    Το δικό μου αυτοκίνητο είναι 2009 μοντέλο. Πρέπει να είναι ίδια χρονολογία η bcm.
    Έτσι αναγκάστηκα να το βγάλω και έβαλα πάλι την παλιά.

Προεπιλογή

Καλημερα παιδες,εχω ενα Opel Corsa d van του 13' ,εχω τοποθετησει στην opel τον διακοπτη του cruise control το switch στα πενταλ το ειχε ηδη λογο start&stop .Το προγραμματισαν και μου ειπαν οτι δεν λειτουργει γιατι μαλλον δεν το αναγνωριζει ο 1 απο τους 2 εγκεφαλους.Η BCM μου ειναι η 13424260 GU.Το διο θεμα εχω με τους προβολεις ομιχλης τους εγκατεστησα αλλαξα και διακοπτη και πηγα σε 2 opel η μια μου ειπε λειπει μια καλωδιωση και θελουν 80€ για να δουλεψει και η αλλη opel που ειχα παει και για το cruise
    μου ειπε το ιδιο με το cruise .

Ξερει κανεις τι να κανω?

Προεπιλογή

Καλημέρα, εγώ πήγα στην IN MOTION στους Αγίους Αναργύρους, και μου τοποθέτησαν cruise control, διακόπτη και ρύθμιση του εγκεφάλου, λειτουργεί άψογα, ανάβει και η ένδειξη στο καντράν, αν μπορείς πήγαινε και απο εκεί να το δουν

Προεπιλογή

Στην in motion που εχω και φιλικες σχεσεις ,πηγα για το cruise control και μου ειπαν οτι δεν το αναγνωριζει ο ενας απο τους δυο εγκεφαλους.Μαλλον ο εξωτερικος,γιατι ο εσωτερικος υπακουει και οι ενδειξεις στο καντραν αναβουν κανονικα.

Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως σε εποχες του 2016 με τοση τεχνολογια δεν μπορουμε να βαλουμε extra σε ενα αμαξι οπως το opel που δεν ειναι τοσο περιπλοκο οπως mercedes πχ. .

Κανονικα οσοι δεν πηραμε τα full extra επρεπε με απλο retrofit να κουμπωνουν τα extra οπως cruise control , υπολογιστης ταξιδιου , προβολεις ομιχλης κ.α

Προεπιλογή

Τ ι να πω? εγώ ήθελα το cruise control που δεν είχα και το έβαλα χωρίς πρόβλημα, το ecoflex 1.3 diesel του 2012 έχω

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο panathasta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τ ι να πω? εγώ ήθελα το cruise control που δεν είχα και το έβαλα χωρίς πρόβλημα, το ecoflex 1.3 diesel του 2012 έχω
    Πώς σου φάνηκε? Το δοκίμασες καθόλου σε εθνική? Εγώ έπαθα πλάκα όταν πήγα το πρώτο ταξίδι. Μεγάλη ξεκούραση και άνεση.
    Δεν είναι αυτοκίνητο. ... είναι Ford

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο i.karampelas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πώς σου φάνηκε? Το δοκίμασες καθόλου σε εθνική? Εγώ έπαθα πλάκα όταν πήγα το πρώτο ταξίδι. Μεγάλη ξεκούραση και άνεση.
    Ακριβώς όπως τα λες, στην Εθνική άλλη αίσθηση,μαζεύεις χιλιόμετρα ξεκούραστα, πολύ χρήσιμο για όσους κάνουν μεγάλες αποστάσεις

Προεπιλογή

Καλησπερα παιδια,τελικα βρεθηκε λυση για την bcm μου και το cruise control .Πηγα στην Opel Μαρκαντωνης στο περιστερι και μου το προγραμματισε και ειναι ολα οκ δουλευει αψογα το ιδιο και οι προβολεις που τους ελειπε μια καλωδιωση .Τελικα η bcm με κωδικο GU ηταν συμβατη με αυτα .

Προεπιλογή

Μια ερωτηση: Εαν παρεις μεταχειρισμενη BCM (ή ECU ή οτιδηποτε αλλο) χωρις να εχουν κανει reset αλλα εχεις το security code, τοτε τι κανεις;

Συνδεεσε στην αντιστοιχη μοναδα (π.χ. BCM), βαζεις το security code της μεταχειρισμενης (??)και κανεις reset?

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannisbakal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα παιδια,τελικα βρεθηκε λυση για την bcm μου και το cruise control .Πηγα στην Opel Μαρκαντωνης στο περιστερι και μου το προγραμματισε και ειναι ολα οκ δουλευει αψογα το ιδιο και οι προβολεις που τους ελειπε μια καλωδιωση .Τελικα η bcm με κωδικο GU ηταν συμβατη με αυτα .
    Να το χαρείς το cc και να έχεις καλά, ασφαλή και άνετα χιλιομετρα

Προεπιλογή

Θελω να αλλαξω την BCM σε ενος φιλου το corsa, για να δουλεψει το cruise, βρηκα συμβατη και μηδενισμενη bcm, αλλα αν δεν κανω reset την παλια bcm πριν την βγαλω απο το αμαξι, παιζει ρολο??? Λεω σε περιπτωση που στραβωσει ο προγραμματισμος, να βαλω την παλια πανω και να δουλεψει.
    Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!

Προεπιλογή

Αν δεν την μηδενίσεις ,και την βάλεις στο ίδιο αμάξι δεν νομίζω πως έχει πρόβλημα. Αν όμως μετά θέλει να την πουλήσει ξέρεις ότι θα έχει πρόβλημα

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Βοήθεια για αλλαγή radio/cd σε Corsa C (2002)
    Από τον/την CENTRAL στο forum I.C.E.
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-15, 01:31
  2. Βοήθεια για αλλαγή λαμπτήρων σε Corsa D???
    Από τον/την DjChris στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-13, 05:36
  3. Βοήθεια για ανταλλακτικά corsa c 1.0
    Από τον/την capthookb στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-13, 23:33
  4. Αλλαγή λαμπών κεντρικής κονσόλας, βοήθεια!
    Από τον/την dimitris_dtr στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-10, 00:01
  5. Βοήθεια με αλλαγή λαμπτήρα! Corsa D 1.4 Sport
    Από τον/την BloodVincent στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-09, 18:13

Δικαιώματα - Επιλογές