If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 238

Προεπιλογή καύσιμο: Βενζίνη (απόψεις-εμπειρίες-εντυπώσεις)

Ας εστιάσουμε στην αναζήτηση της ιδανικής εταιρίας:
    SHELL, BP, EKO, AVIN, ....κλπ

Ποιά επιλέγετε και γιατί?

Προεπιλογή

Εγώ βάζω SHELL και BP. Πάντα 95 Ron.

Σκέφτομαι να βάλω SHELL VPower 97 Ron, αλλά φοβάμαι μήπως μένει πολύ καιρό στις δεξαμενές των πρατηρίων, διότι λογω της αυξημένης τιμης δεν "φεύγει" τόσο γρήγορα οσο η απλή 95!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη opel astra j 2011 : 10-04-15 στις 20:51

Προεπιλογή

Στο 207 που είναι βενζίνη προτιμούμε να βάζουμε VPower τη μέρα της προσφοράς... Δουλεύει καλύτερα το μοτέρ και ακούγεται κιόλας ότι δουλεύει πιο άνετα...

Προεπιλογή

Η SHELL αναφέρει (για την VPower):
    -Τεχνολογία Μείωσης Τριβών
    -Τεχνολογία καθαριστικών προσθέτων

Ισχύουν ή είναι διαφημιστικά κόλπα?

Προεπιλογή

Μια ερώτηση:

Η μάνικα του πετρελαίου χωράει να μπει ( κατα λάθος...) σε βενζινοκινητο?

Προεπιλογή

Δεν έχω πάρει δείγμα για χημική ανάλυση αλλά το βλέπουμε στην οδήγηση ότι είναι πιο πρόθυμο το μοτέρ σε σχέση με τις απλές βενζίνες... Έχει αισθητή διαφορά... (Γράψε Χ ->>>>)Για την μάνικα δεν νομίζω ότι της βενζίνης μπορεί να χωρέσει σε αυτοκίνητο diesel... Το ανόποδο νομίζω ότι δεν γίνεται δηλ να χωρέσει μάνικά diesel σε βενζινοκίνητο... (<<<<-Χ)Δεν είμαι σίγουρος ότι το λέω σωστά. Ας επιβεβαιώσει και κάποιιος άλλος!

...edit...
    Νομίζω τα έγραψα λάθος... Η μάνικα της βενζίνης νομίζω ότι μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο diesel... Το ανάποδο δεν γίνεται...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη referravag : 10-04-15 στις 21:26

Προεπιλογή

Χωράει κανονικότατα !!!! η μόνη διαφορά τους είναι ο χρωματισμός σε ένα σημείο του πιστολιού πράσινο για βενζίνη και κόκκινο για πετρέλαιο !!!
    οπότε προσοχή !!!!!

Προεπιλογή

Είσαι σίγουρος; Εμένα οι περισσότερες μάνικες που με ανεφοδιάζουν(diesel) έχουν μαύρο χρώμα... Δεν θυμάμαι να έχω δει κόκκινη. Κόκκινη ρίγα πλαστικό έχει μέσα η τάπα του ρεζερβουάρ. Επίσης για το αν χωράει η μάνικα του diesel σε βενζίνη βρήκα ότι δεν χωράει (όπως το θυμόμουν). Το ανάποδο όμως γίνεται να μπερδευτεί και να σου βάλει μάνικα βενζίνης σε αυτοκίνητο diesel. πηγή

Why don’t people put diesel in petrol tanks?

Diesel misfuelling is easily done. An unleaded pump nozzle is smaller in diameter than a diesel nozzle and so fits the tank filler neck without resistance. However, the reverse does not apply as the diesel nozzle simply will not fit in the filler of an unleaded petrol tank.

Προεπιλογή

Θα το ψάξω λίγο περισσότερο γιατί σε κάποια πρατήρια έχω δει μαύρη μάνικα για πετρέλαιο !! ενώ σε δυο γειτονικά έχω δει το κόκκινο χρώμα και μάλιστα ο ένας από του δυο πρατηριούχους μου είπε για τον χρωματισμό μέχρι τότε δεν το είχα προσέξει !! Όσο για την διάμετρο του πιστολιού της αντλίας κάποιος άτυχος !!! πήγε να συμπληρώσει βενζίνη ( είχε και αέριο) και του έβαλαν πετρέλαιο !!!! στα 100μέτρα (ντουμάνι) το αυτοκίνητο σταμάτησε !! ξανά πήρε μπρος ύστερα από καθαρισμό σχεδόν όλης της παροχής τροφοδοσίας !!!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο referravag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είσαι σίγουρος; Εμένα οι περισσότερες μάνικες που με ανεφοδιάζουν(diesel) έχουν μαύρο χρώμα... Δεν θυμάμαι να έχω δει κόκκινη. Κόκκινη ρίγα πλαστικό έχει μέσα η τάπα του ρεζερβουάρ. Επίσης για το αν χωράει η μάνικα του diesel σε βενζίνη βρήκα ότι δεν χωράει (όπως το θυμόμουν). Το ανάποδο όμως γίνεται να μπερδευτεί και να σου βάλει μάνικα βενζίνης σε αυτοκίνητο diesel. πηγή

Why don’t people put diesel in petrol tanks?

Diesel misfuelling is easily done. An unleaded pump nozzle is smaller in diameter than a diesel nozzle and so fits the tank filler neck without resistance. However, the reverse does not apply as the diesel nozzle simply will not fit in the filler of an unleaded petrol tank.

Προεπιλογή

Γι' αυτό προσωπικά πάντα κατεβαίνω και του λέω τι και πόσο να βάλει! Ο βενζινάς πάντως που έβαλε πετρέλαιο στον άτυχο...τι να πω; Παλικάρι! Πως κατάφερε και του έβαλε πιο χοντρή μάνικα μέσα ένας Θεός ξέρει... Νομίζω ότι μπαίνει μέχρι ένα σημείο και με μεγαλύτερη αντίσταση (όχι ολόκληρη) οπότε τι να πει κανείς...

Προεπιλογή

Έχω μια απατηλή εντύπωση ότι το πιστόλι της μάνικας θα ήταν βενζίνης. Κάποιες φορές ορισμένοι τεχνίτες ή έμποροι δίνουν στην θέση αυτού που πρέπει να μπει, βάζουν κάτι παραπλήσιο, γιατί δεν είχαν στοκ και για να μην χρεώνονται με νέο ανταλλακτικό και να μην περιμένει ο πελάτης, το λένε στον πελάτη, αλλά αν αυτός δεν έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους για να προσέχουν είναι ένα θέμα !!
    Το συμβάν έγινε στην περιοχή Αγίου Αθανασίου με Ιωνίας (δυτικά της Θεσσαλονίκης πριν ενάμιση χρόνο) το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό φορτηγάκι με καρότσα (σαν τα αγροτικά) και την βλακεία την έκανε ένας αλλοδαπός νεαρή ηλικίας που πολύ πιθανόν δεν κατάλαβε ότι ήταν κινητήρας βενζίνης !!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο opel astra j 2011 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ βάζω SHELL και BP. Πάντα 95 Ron.

Σκέφτομαι να βάλω SHELL VPower 97 Ron, αλλά φοβάμαι μήπως μένει πολύ καιρό στις δεξαμενές των πρατηρίων, διότι λογω της αυξημένης τιμης δεν "φεύγει" τόσο γρήγορα οσο η απλή 95!
    Τι γνώμη έχετε? Οταν η βενζίνη μένει για μεγάλο διάστημα στις δεξαμενές των πρατηρίων υπάρχει πρόβλημα?

Προεπιλογή

Η κοπέλα μου βάζει κάθε βδομάδα V-Power στην προσφορά και το 207 της πετάει! Πόσες φορές ανεφοδιάζονται μέσα στο μήνα τα πρατήρια ειδικά αυτά που έχουν κίνηση... Βάζε άφοβα από Shell που εμπιστεύεσαι.

Προεπιλογή

Γενικά, όταν το μοτέρ είναι ζεστό, η κατανάλωση είναι 0,5l/h.

Προεπιλογή

Τι κατανάλωση έχετε στο ρελαντί?

Προεπιλογή

?

Προεπιλογή

Το 207 και το C4 δεν γράφουν στιγμιαία κατανάλωση εάν κινείσαι κάτω από 30χλμ/ώρα... Μόνο αν κινείσαι από 30+ σου γράφει.

Προεπιλογή

Μου ήρθε φαϊνή... Θα δοκιμάσω να πηγαίνω πχ με 40-50 και να πατήσω συμπλέκτη να δω τι θα γράφει αν και όταν κινείσαι δεν πέφτουν οι στροφές όπως όταν είσαι σταματημένος...

Senior Member
    Περιοχή
    Αθήνα - Κόστα Πορτοχελίου
    Αυτοκίνητο
    Vectra A

Προεπιλογή

Μεγαλύτερες ες από αυτές στο παραπάνω άρθρο ...δεν έχω ξαναδιαβάσει.
    Αν εξαιρέσουμε το : " Μην βάζετε βενζίνη αν έχει προηγηθεί ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από το βυτιοφόρο.Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί" στο οποίο όμως εξαιρούμε την λέξη "πιθανόν" και αυτό γιατι το κάυσιμο έχει ΣΙΓΟΥΡΑ ανακατευτεί (το καυσιμο παραλαμβάνεται απο το πρατήριο με φυσική ροή, και με ταχύτητα περίπου 800 λιτρων το λεπτό ανα δεξαμενή), τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές.
    Η μέση θερμοκρασία δεξαμενών χειμώνα - καλοκαίρι ειναι περίπου 15-16 βαθμοι κελσίου, ακόμα και σε συνθήκες κάυσωνα. Η διαστολή που θα υποστεί είναι αμελητέα. Αλλιώς θα έπρεπε σε όλων τα αμάξια να τρέχει κάυσιμο απο το σωληνάκι της υπερχείλισης στη περίπτωση φουλαρίσματος μέρα μεσημέρι κατακαλόκαιρο.
    Οι "επιστροφές ατμών" που ... "γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνεις λιγότερο καύσιμο", είναι για μεγαλύτερα γέλια. Και αυτό γιατί σε κανένα πρατήριο στην Ελλάδα δεν έχει εφαρμοστεί το λεγόμενο "Β' στάδιο ανάκτησης ατμών", το οποίο προβλέπει ειδικές αντλίες, πιστολια, σωληνώσεις ώστε οι ατμοί βενζίνης που βγαίνουν απο το ρεζερβουάρ μας την ώρα που βάζουμε βενζίνη, να καταλήγουν στη δεξαμενή αμόλυβδης 95 του πρατηρίου (υπο μορφή κλειστου κυκλώματος), και όχι στο περιβάλλον. Θα πρέπει δηλαδή να χρησιμοποιούνται πιστόλια και εγκαταστάσεις όπως τα παρακάτω:
    vapor II.jpgvapor II stage.png

Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Service 60.000 Km Εμπειρίες και κόστος...
    Από τον/την twindrop2 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 136
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-16, 12:45
  2. Astra J 1.3 CDTI Απόψεις
    Από τον/την mushaba στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-12, 17:36
  3. Εμπειρίες Angel Eyes σε Vec B
    Από τον/την Uruz 7 στο forum Exterior (Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-01-12, 21:19
  4. Ακούω απόψεις για την ιδέα μου...!!
    Από τον/την .kOkO. στο forum Exterior (Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-12, 17:35
  5. Οδική Βοήθεια ADAC ????? Εμπειρίες ???
    Από τον/την dimpas στο forum Συζητήσεις
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-11, 12:32

Δικαιώματα - Επιλογές