If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 20 από 53

Προεπιλογή Ρετάρισμα σε Opel Astra J 1.4 turbo

Καλησπέρα είμαι νέος στο forum όπως και νέος κάτοχος ενός opel astra j 1.4 turbo(Α14ΝΕΤ) και δυστυχώς μετά το τελευταίο μου ταξίδι άρχισε να ρετάρει το αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζω το λόγο και στην αρχή θεώρησα ότι φταίει η βενζίνη αλλά συνέχισε το πρόβλημα και άρχισα να ακούω μέσα στο μοτέρ σκασίματα με αποτέλεσμα να ανάψει το check engine και να το πάω στο μηχανικό μου όπου μου άλλαξε μπουζί και τώρα μου λέει ότι κατά 99% το πρόβλημα βρίσκεται στο καπάκι των βαλβίδων επειδή ρουφάει ο αισθητήρας των αναθυμιάσεων πιο πολύ αέρα απ'ότι πρέπει γι'αυτό μάλλον μου κάνει κακή ανάφλεξη και σε κάποια στιγμή ακούγεται και δουλεύει σαν 3κύλινδρο.Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και αν πραγματικά μπορεί ένα καπάκι βαλβίδων να δημιουργήσει ρετάρισμα σε τέτοιο βαθμό διότι είναι πολλά τα λεφτά για την αλλαγή του και δυστυχώς κάτω από 400ευρώ δε το βρίσκω με τίποτα.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη αν σας κούρασα με τη περιγραφή μου.

Προεπιλογή

Απο βενζίνη εχεις ακομα την ίδια?

Προεπιλογή

Καλωσήρθες καταρχήν.
    Αν δεν είναι κάτι απλό όπως π.χ. πολλαπλασιαστής, και που φαντάζομαι δεν είναι αφού και ο μηχανικός σου φαντάζομαι θα το τσέκαρε, μάλλον είναι δυσάρεστα τα νέα.
    Διάβασε εδώ αντίστοιχο περιστατικό: http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...l=1#post517467
    Τι σφάλμα είχε βγάλει ο εγκέφαλος; Είδες;
    Πατάτε φρένο αντί για κόρνα. Με την κόρνα δεν προλαβαίνετε κάτι...

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Giorgos Zermpinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απο βενζίνη εχεις ακομα την ίδια?
    Δυστυχώς είχα άλλα λίγα λίτρα από τη βενζίνη που φαντάστηκα ότι έχει θέμα το αυτοκίνητο αλλά πήγα και το γέμισα με 100αρα και του έβαλα και ενισχυτικό έτσι όπως με συμβούλεψε ο μηχανικός μου και το πήγα βόλτα έτσι μέχρι να κάψω μισό ντεπόζιτο.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο capthookb Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλωσήρθες καταρχήν.
    Αν δεν είναι κάτι απλό όπως π.χ. πολλαπλασιαστής, και που φαντάζομαι δεν είναι αφού και ο μηχανικός σου φαντάζομαι θα το τσέκαρε, μάλλον είναι δυσάρεστα τα νέα.
    Διάβασε εδώ αντίστοιχο περιστατικό: http://www.opel-club.gr/vbulletin/sh...l=1#post517467
    Τι σφάλμα είχε βγάλει ο εγκέφαλος; Είδες;

O εγκέφαλος έβγαζε τρεις βλάβες αριθμούς δυστυχώς δε θυμάμαι αλλά ο μηχανικός μου είπε ότι βγάζει σφάλμα στα ρεύματα του αυτοκινήτου και ο αισθητήρας 1 βγάζει σφάλμα οξυγόνου και δυστυχώς επειδή σήμερα πέρασα από εκεί μου έδειξε από που έχει φύγει η μεμβράνη των αναθυμιάσεων και ότι δεν πρέπει να πέρνει τόσο αέρα μέσα το μοτέρ γιατί από εκεί φτιάχνει το μίγμα.Μήπως γνωρίζετε κάποιον που να πουλάει κάνα μεταχειρισμένο καπάκι βαλβίδων?γιατί θέλω να σιγουρέψω πως είναι από εκεί το πρόβλημα.Κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι η φλάντζα του ψευτοκάπακου έβαζε λάδι μέσα και βρήκαμε τα μπουζί να κολυμπάνε λίγο μέσα στο λάδι.

Προεπιλογή

O εγκέφαλος έβγαζε τρεις βλάβες αριθμούς δυστυχώς δε θυμάμαι αλλά ο μηχανικός μου είπε ότι βγάζει σφάλμα στα ρεύματα του αυτοκινήτου και ο αισθητήρας 1 βγάζει σφάλμα οξυγόνου και δυστυχώς επειδή σήμερα πέρασα από εκεί μου έδειξε από που έχει φύγει η μεμβράνη των αναθυμιάσεων και ότι δεν πρέπει να πέρνει τόσο αέρα μέσα το μοτέρ γιατί από εκεί φτιάχνει το μίγμα.Μήπως γνωρίζετε κάποιον που να πουλάει κάνα μεταχειρισμένο καπάκι βαλβίδων?γιατί θέλω να σιγουρέψω πως είναι από εκεί το πρόβλημα.Κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι η φλάντζα του ψευτοκάπακου έβαζε λάδι μέσα και βρήκαμε τα μπουζί να κολυμπάνε λίγο μέσα στο λάδι.

Προεπιλογή

Θες καπάκι σίγουρα τότε. Είναι γνωστό πρόβλημα.
    Το θέμα είναι μήπως θες και πολλαπλή εισαγωγής!!!
    Διάβασε το θέμα για περισσότερες πληροφορίες.

Προεπιλογή

H πολλαπλή δε φαίνεται αν έχει πρόβλημα πριν φτιάξω το ψευτοκάπακο?Το διάβασα το θέμα και δυστυχώς δε τι γλυτώνω.

Προεπιλογή

Γι'αυτό ρωτούσα τι σφάλματα έβγαζε. Είχες παλιότερα θέμα με λαμπάκια;
    Εγγύηση έχεις;
    Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα της πολλαπλής και πως μπορεί να το δει κάποιος.

Προεπιλογή

Απο τη στιγμη που το αμαξι ρετάρει βγάζει κ κωδικους βλαβης!( οι οποίοι ομως μπορει και να μη στεκουν).πχ αφου δεν εχεις σωστη καυση ο αισθητηρας 'λ'' δεχεται κ αντιστοιχα δινει λαθος δεδομενα. αφου ομως βρηκες λαδι μεσα, αρχικα εστίασε εκει! φλατζα - μπουζι- καλος καλος καθαρισμος!!! μετα τον καθαρισμο κ την αντικατασταση πας στο διαγνωστικο κ βλεπεις ''πραγματικες τιμες". (ταπωσε για λιγο τη τρυπα κ δες τι κανει)..Σημαντικο!!! ελεγξε τις φισες για λάδι.... κ επειτα βλεπεις

Προεπιλογή

οσο για τη πολλαπλη εισαγωγης ενας απλος τροπος να τη τσεκαρεις π.χ αν ραγισε κ τραβαει αερα(που σημαινει ρεταρει) ειναι να ψεκασεις πανω της με ενα σπρει καθαρισμου καρπυρατερ ενω το αμαξι δουλευει. αν οντως εχει προβλημα καθως ψεκαζεις ο κινητηρας θα ανεβαζει στοφες....

Προεπιλογή

Το λάδι απ'όσο έχω καταλάβει πετάγεται από το εσωτερικό του καπακιού, μέσα από τη βαλβίδα που έχει σπάσει, έξω από το καπάκι και πέφτει πάνω σε πολλαπλασιαστή και μπουζί. Δεν εχει σχέση η φλάτζα.

Προεπιλογή

Το αυτοκίνητο είναι του 2010 και έχει τελειώσει η εγγύηση που πιάνει όλα τα μέρη του αυτοκινήτου και τώρα βαδίζει στα 4 χρόνια που καλύπτει ελάχιστα πράγματα η εγγύηση.Πήρα τηλέφωνο μέσα στην Opel και μου είπαν ότι το καπάκι των βαλβίδων θεωρείται περιφερειακό και δε το καλύπτουν(άγνωστο το γιατί αφού χωρίς αυτό δεν δουλεύει το μοτερ).
    Ταπώσαμε σήμερα το πρωί τη τρύπα και εκεί που ρετάριζε ψιλο ηρεμούσε το αυτοκίνητο όχι εντελώς όμως.Και μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το ότι έχει κρατήσει ο εγκέφαλος το σφάλμα και συνεχίζει να δουλεύει έτσι. Αύριο που θα περάσω πάλι θα τους πω να μου δώσουν τους κωδικούς σφαλμάτων και να σας τους αναφέρω μπας και βγάλουμε άκρη γιατί πολύ στενοχωρήθηκα που το αυτοκίνητο έβγαλε τόσο μεγάλη ζημιά.

Προεπιλογή

Θέλω να συμπληρώσω ότι πριν αρχίσει να ρετάρει τόσο έντονα που το αυτοκίνητο να μη μπορεί να κουνηθεί όταν πάταγα σταματημένος σταθερά το γκάζι ο δείκτης ανεβοκατέβαινε μόνο του λες και κάτι το έπνιγε.

Προεπιλογή

Ένα σωληνάκι αναθυμιάσεων, πηγαίνει στο πάνω μέρος στην πολλαπλή εισαγωγής. Αν το βγάλετε δείτε μέσα με ένα φακό. Κανονικά πρέπει να υπάρχει μια μικρή κόκκινη βαλβίδα (τάπα) σε σχήμα μανιαταριού σε μια οπή.
    Τσεκάρετε αν υπάρχει ακόμη εκεί ή έχει φύγει και είναι μόνο η τρύπα.

Προεπιλογή

Σήμερα που έψαχνα για καπάκι βαλβίδων γιατί δυστυχώς είναι αναπόφευκτο κακό το βρήκα γνήσιο πολύ φτηνά αλλά δυστυχώς θα έρθει σε δύο εβδομάδες από τη Γερμανία.Μίλησα και με το μηχανικό μου να ελέγξει τη πολλαπλή αν έχει φύσημα και μου είπε ότι πρώτα πρέπει να βάλουμε το καπάκι και μετά θα το κοιτάξουμε και αυτό.Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το αυτοκίνητο και θέλω να σας ευχαριστήσω όσους με βοηθήσατε και εστιάσατε στο θέμα μου.

Senior Member Το avatar του χρήστη Disturbed
    Περιοχή
    Αθήνα - Καλαμάτα
    Αυτοκίνητο
    Astra GTC

Προεπιλογή

εγγύηση δεν έχεις ;
    Astra GTC 1.6 Stock Turbo

Senior Member Το avatar του χρήστη zelos
    Περιοχή
    αθηνα
    Αυτοκίνητο
    Astra GTC

Προεπιλογή

Το αναφερει πιο πανω post disturbed τι παιζει με τν εγγυηση..

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη πολύτιμη βοήθεια σας και πραγματικά καταλήξαμε ότι μόνο το ψευτοκάπακο είχε θέμα αφού όταν πήγα σε άλλον μηχανικό ο άνθρωπος ήταν γνώστης αφού ο προηγούμενος που είχα αφήσει το αυτοκίνητο είχε αλλάξει τα πάντα και δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί με τίποτα που έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο.Γι'αυτό προσοχή σε ποιον αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας γιατί δυστυχώς λίγοι είναι οι σωστοί μάστορες Καλό σας βράδυ!!

Προεπιλογή

Καλησπερα και παλι.Επειτα απο 2 χρονια παλι εχω προβλημα με το ψευτοκαπακο.Μηπως γνωριζεται αν υπαρχει καποιος τροπος να καταργησω το κομματι που κανει το ρουφηγμα?διοτι σε επικοινωνια που ειχα με εναν μηχανικο μου ειπε οτι το φιλμ της μεμβρανης που βαζουν κτλ ειναι καθαρα για τους ρυπους και οτι μπορει εκεινος να μου το φτιαξει και να μη ξαναχρειαστει να αλλαξω καπακι.Εχω ψαξει παντου στο ιντερνετ αλλα δυστυχως δεν εχω βρει παρομοιο θεμα.Αν γνωριζεται κατι θα με βοηθουσατε παρα πολυ.Σας ευχαριστω.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Opel Astra Gsi Turbo
    Από τον/την Gsi 16v Turbo στο forum Παρουσιάσεις μελών και αυτοκινήτων
    Απαντήσεις: 941
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-19, 13:39
  2. opel astra gtc turbo
    Από τον/την kardistan25 στο forum Exterior (Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-14, 23:51
  3. Ρετάρισμα σε X16XEL
    Από τον/την opelkadett στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-13, 19:27
  4. opel astra 1.4 turbo
    Από τον/την interfear στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-11, 21:39
  5. OPEL ASTRA H 2.0 TURBO
    Από τον/την geo21 στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-06, 14:08

Δικαιώματα - Επιλογές