If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 29 από 29

Προεπιλογή

Πριν από λίγες μέρες επισκεύασα το κιβώτιο easytronic σε αντιπροσωπία της opel με κόστος που δεν ξεπέρασε τα 300 ευρώ, σε χρονικό διάστημα μιας μέρας.

Για όσους φίλους έχουν easytronic καλό είναι να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που το κιβώτιο κολλήσει με ταχύτητα μέσα, προκαλώντας κραδασμούς στο μηχανοστάσιο με φρένο και τον μοχλό στην Ν μπορούν να βγάλουν την ταχύτητα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δυο καμένες λάμπες στοπ ή βραχυκύκλωμα στα στοπ μπορεί να προκαλέσουν την ένδειξη σφάλματος F στο κιβώτιο.

Ο άνθρωπός της οδικής βοήθειας που ήξερε το κόλπο, με βοήθησε με αυτό τον τρόπο να ξεπαρκάρω το αυτοκίνητο για να το φορτώσουμε πιο εύκολα. Σε μια πιο εύκολη περίπτωση που του είχε τύχει, απλά ξεκόλλησε το κιβώτιο με αυτό τον τρόπο και ακολούθησε το όχημα μέχρι το συνεργείο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη antkx : 26-09-16 στις 15:03

Προεπιλογή

Ομοιοπαθής λοιπόν. Το περίεργο είναι ότι μου το παρουσίασε μετά από αλλαγή δίσκο-πλατό και γενικό σερβις. Έχει νόημα να πάμε στην αντιπροσωπεία; Ή να κάνουμε κατευθείαν τη λύση της Αγγλίας;

Προεπιλογή

Σε ποια αντιπροσωπεια ;

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο antkx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πριν από λίγες μέρες επισκεύασα το κιβώτιο easytronic σε αντιπροσωπία της opel με κόστος που δεν ξεπέρασε τα 300 ευρώ, σε χρονικό διάστημα μιας μέρας.

Για όσους φίλους έχουν easytronic καλό είναι να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που το κιβώτιο κολλήσει με ταχύτητα μέσα, προκαλώντας κραδασμούς στο μηχανοστάσιο με φρένο και τον μοχλό στην Ν μπορούν να βγάλουν την ταχύτητα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δυο καμένες λάμπες στοπ ή βραχυκύκλωμα στα στοπ μπορεί να προκαλέσουν την ένδειξη σφάλματος F στο κιβώτιο.

Ο άνθρωπός της οδικής βοήθειας που ήξερε το κόλπο, με βοήθησε με αυτό τον τρόπο να ξεπαρκάρω το αυτοκίνητο για να το φορτώσουμε πιο εύκολα. Σε μια πιο εύκολη περίπτωση που του είχε τύχει, απλά ξεκόλλησε το κιβώτιο με αυτό τον τρόπο και ακολούθησε το όχημα μέχρι το συνεργείο.
    Σε ποια αντιπροσωπεια ;

Προεπιλογή

Σε αντιπροσωπεία της Νέας Φιλαδέλφειας

Προεπιλογή

Μπορείς να μου στείλεις σε πμ ποια ακριβώς εννοείς? Μήπως εννοείς εξειδικευμένο.

Έπαθα και εγώ το ίδιο, έβγαλε "F" στο καντράν και δεν έπαιρνε μπρος. Η τιμή καινούργιου είναι απαγορευτική. Βλέπω οτι προσφέρουν ανακατασκευές και κάποιοι στην ελλάδα. Βρήκα και στο car αγγελίες και 2 ιστοσελίδες με εταιρείες στην Ελλάδα. Έχεις κανείς εμπειρία μα οποιαδήποτε πέραν των Άγγλων?

Προεπιλογή

Εγώ και το F έχουμε γίνει κολλητάρια πλέον. Πριν 4 χρόνια όταν πρωτοεμφανίστηκε (Astra H), το πήγα στην αντιπροσωπεία στη Velmar στην Αργυρούπολη, και αφού άλλαξα 3 εγκεφάλους (ο πρώτος δεν δούλεψε καν, ο δεύτερος έβγαλε F 5 λεπτά αφού το πήρα από το συνεργείο, ο τρίτος 2 μέρες μετά) τελικά οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τη λύση της Αγγλίας (και με χρέωσαν 400€ για αυτό) όπου εν τέλει το F δεν το ξεφορτώθηκα και τότε μου είπαν ότι ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα με το δίσκο. Τελικά μου άλλαξαν και δίσκο (αφού μου είπαν ότι το αμάξι είχε λάθος δίσκο επάνω, καθώς το easytronic χρειάζεται διαφορετικό δίσκο από το χειροκίνητο, πράγμα που είχε συμβεί στη Dynamotors στο Μαρούσι το 2007, όταν είχε εκραγεί ο κινητήρας λόγω αστοχίας υλικού και μου τον άλλαξαν όλο στην εγγύηση) και τελικά το αμάξι δούλεψε για 4 χρόνια. (Σύνολο χρόνου στο συνεργείο: 3 μήνες!)

Φέτος το καλοκαίρι όμως τσουπ.. ξανά το F, όπου πάλι στη Velmar μου είπαν (αφού του έκανα εξαέρωση) ότι πάλι έχει πρόβλημα ο εγκέφαλος του κιβωτίου, αλλά ότι πλέον δεν παίζει λύση μεταχειρισμένου και θα πρέπει να σκάσω 1600 ευρώ, και ίσως άλλα 800 για δίσκο πλατώ, τιμή απαγορευτική για ένα αμάξι 13 χρόνων.

Έτσι, αποφασίζοντας ότι μάλλον θα το σπρώξω για ανταλλακτικά για να πάρω καινούριο, πήγα να το πάρω για να το έχω τουλάχιστον σπίτι μου μιας και δεν θα το έφτιαχνα, όπου όταν μου το έδωσαν το αμάξι πήρε μπρος κανονικά, και έκτοτε δούλεψε απροβλημάτιστα για περίπου 2 μήνες.

Πριν μερικές μέρες με ξαναάφησε με το κλασσικό F, και πλέον βγαίνει πολύ συχνά.

Έχοντας πει τα παραπάνω, έχω ένα τιπ και μερικές ερωτήσεις.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεφορτωθείς προσωρινά το F και να πάρει μπροστά το αμάξι (και φυσικά να ξεμπλοκάρει όποια κλειδωμένη ταχύτητα στο κιβώτιο για να μετακινηθεί) είναι να βγάλεις και να ξαναβάλεις τον πόλο της μπαταρίας. Κάνει reset το ecu και μπορείς με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον να φτάσεις στον προορισμό σου ή να μετακινήσεις το αμάξι κάπου ασφαλέστερα αν πχ σε έχει αφήσει σε λεωφόρο. Είναι λίγο στοίχημα πότε θα δε ξανααφήσει, μπορεί στα 10km, μπορεί στα 500 μέτρα.

Οι ερωτήσεις τώρα:

- είναι όντως διαφορετικός ο δίσκος πλατώ για τα easytronic από τον δίσκο για το manual, ή μου είπαν παραμύθια; Ψάχνοντας online δεν έχω βρει κάποια πληροφορία που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

- Υπάρχει κάποιο συνεργείο στα Νότια προάστια (κατά προτίμηση κοντά στην Αργυρούπολη) που να αναλαμβάνει αφαίρεση/επανατοποθέτηση και ακόμα καλύτερα και έλεγχο/εξαέρωση/υγρά του εγκεφάλου; Δεν θέλω να το πάω στην αντιπροσωπεία, καθώς το κόστος είναι απαγορευτικό, καθυστερούν εξωφρενικά και είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρω να έρθω σε επικοινωνία μαζί τους καθώς σπάνια σηκώνουν τηλέφωνα και δεν απαντάνε σε e-mails. Αντίστοιχα δεν θέλω κάποιο μακρινό συνεργείο, γιατί θα χρειαστεί πολλά reset (με την παραπάνω μέθοδο) μέχρι να φτάσω και μπορεί να του κάνω χειρότερη ζημιά. Ο στόχος είναι να μου βγάλουν τον εγκέφαλο, να τον στείλω Αγγλία για επισκευή, στο μεσοδιάστημα να τσεκάρουν και το δίσκο και αν χρειαστεί να παραγγείλω έναν, και όταν μου έρθει επισκευασμένος ο εγκέφαλος να τον βάλουν επάνω, να κάνουν και ότι άλλες εργασίες χρειάζονται (υγρά, παρελκόμενα κλπ).

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kostasiour Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορείς να μου στείλεις σε πμ ποια ακριβώς εννοείς? Μήπως εννοείς εξειδικευμένο.

Έπαθα και εγώ το ίδιο, έβγαλε "F" στο καντράν και δεν έπαιρνε μπρος. Η τιμή καινούργιου είναι απαγορευτική. Βλέπω οτι προσφέρουν ανακατασκευές και κάποιοι στην ελλάδα. Βρήκα και στο car αγγελίες και 2 ιστοσελίδες με εταιρείες στην Ελλάδα. Έχεις κανείς εμπειρία μα οποιαδήποτε πέραν των Άγγλων?
    Έχεις δίκιο το συνεργείο που αναφέρομαι έχει πάψει να είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Opel εδώ και κάποια χρόνια και τώρα το πήρα χαμπάρι.

Σε συζητήσεις μέσω fb έχω ακούσει λύσεις εντός Ελλάδας ακόμη πιο φτηνές.

Πρόσφατα αντιμετώπισα ξανά την ένδειξη F και μάλλον έφταιγε η γείωση.

Αφού επισκεύασα την γείωση έπρεπε να πάω σε διαγνωστικό της γειτονίας για να μου σβήσουν τις βλάβες για να μπορέσω να απαλλαγώ ολοκληρωτικά. Υπάρχουν και βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν να βγάζουν το βύσμα του εγκεφάλου για λίγο και να το ξαναβάζουν, όταν το F δεν σβήνει με κραδασμό του κιβωτίου.

Προεπιλογή

Επιπλέον να έχετε τον νου σας στην μπαταρία, γιατί η πεσμένη μπαταρία μπορεί να κάνει το κιβώτιο να κλοτσήσει την επιλογή ταχύτητας και να νομίζουμε ότι φταίει το δίσκο πλατό.

Με μια ματιά σε Αγγλικό site είδα ότι διαφέρει το δίσκο πλατό του χειροκίνητου σε σχέση με το easytronic.

Μην δοκιμάσετε να βάλετε σασμάν άλλου κυβισμού στα easytronic, υπάρχει πιθανότητα να βγάλει παροδικό F σε κάποιες αλλαγές ταχυτήτων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη antkx : 11-11-22 στις 12:47

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. EGR σε G με x16xel. Θέση ?
    Από τον/την achinic στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-13, 13:11
  2. Φιλέτο μάσκας OPC στη θέση του νίκελ
    Από τον/την john_gsi στο forum Exterior (Εξωτερικά)
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-11, 01:45
  3. Astra J – Θέση Θύρας OBD
    Από τον/την misa στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-11, 13:50
  4. code error
    Από τον/την AstraPower στο forum Problems & Questions (Προβλήματα & Ερωτήσεις)
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-11, 20:59
  5. Λύση turbo σε 1400cc με κιβώτιο Easytronic θα αντέξει ;;;
    Από τον/την Δημήτρης N.F.S στο forum Tuning (Βελτίωση)
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-09, 18:57

Δικαιώματα - Επιλογές