Ανάβετε τους προβολείς ομίχλης ανεξαρτήτως καιρού; Και γιατί;
Εγώ ψήφισα όχι, γιατί δε θέλω να τυφλώνω τους απέναντι. Ειδικά σε δρόμους γυαλιστερούς με βροχή, επειδή τα φώτα καθρεφτίζουν στο οδόστρομα είναι σαν να έχει ανάψει ο άλλος 8 λάμπες!
If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
Ανάβετε τους προβολείς ομίχλης ανεξαρτήτως καιρού; Και γιατί;
Εγώ ψήφισα όχι, γιατί δε θέλω να τυφλώνω τους απέναντι. Ειδικά σε δρόμους γυαλιστερούς με βροχή, επειδή τα φώτα καθρεφτίζουν στο οδόστρομα είναι σαν να έχει ανάψει ο άλλος 8 λάμπες!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη capthookb : 08-02-11 στις 07:11
Πατάτε φρένο αντί για κόρνα. Με την κόρνα δεν προλαβαίνετε κάτι...
Aν δεν κανω λαθος υπαρχει νομοθεσια που απαγορευει τη χρηση των προβολεων ομιχλης χωρις αιτια (ομιχλη) και σε περιπτωση αναιτιας χρησης τους επισυρει προστιμο! Βεβαια δεν πρεπει να ειναι αυτος ο κυριοτερος και ο μοναδικος λογος που τα κραταμε κλειστα αλλα ο σεβασμος και η ασφαλεια των αλλων (συν)οδηγων.
Σπάνια εώς καθόλου. Θεωρώ βλακεία να ανάβει κανείς τους προβολείς ομίχλης. Παλαιότερα το βράδυ άναβα την μεγάλη σκάλα σε όσους τα είχαν αναμένα αλλά το σταμάτησα γιατί και επικίνδυνο είναι αλλά και γιατί οι περισσότεροι τα έχουν αναμένα.
Τα φώτα ομίχλης είναι μόνο για την ομίχλη (ή την έντονη βροχόπτωση). Όταν έχει ομίχλη αφήνεις αναμένα τα φώτα θέσεως (μικρά) και ανάβεις τα ομίχλης για να βλέπεις τη διαχωριστική λωρίδα. Δεν ανάβεις τα μεσαία για να μην σε τυφλώνει η αντανάκλαση (για αυτοκίνητα με λευκές λάμπες).
Από εμένα ένα μεγάλο ΟΧΙ.
οχι ποτε με φυσιολογικες συνθηκες. με αντιξοες μονο θα τα αναψω
Εγώ παιδιά τα ανάβω (το ξέρω ότι είναι λάθος) καθώς και πάρα πολύ άλλοι! Βέβαια δεν τα ανάβω συνέχειαστις 10 φορές που θα κυκλοφορήσω βράδυ θα τα ανάψω 2 ή 3 φορές.
Απορώ που μέχρι τώρα είμαι ο μόνος που έχει απαντήσει ναι. Η δημοσκόπηση είναι για το αν το κάνουμε και όχι αν είναι σωστό να το κάνουμε.
Πλέον μόνο Buick Excelle XT 1.6T
εγω οποτε παω σεφ λιμανακια και σε διαφορα αλλα μερη που δεν υπαρχει επαρκεις φωτισμος και θελω να παιξω τα αναβω!!!!!(ενταξει ειμαι και λιγο καγκουρας αλλα οκ)
palia ta anava pou imoun k pio mikros...tora den iparxei logos...mono se antiksoes sinthikes..alla kai pali pia den nomizo kapoin na ton poun kagoura epeidi exei ta provolakia anoixta..auto pleon pernaei etsi..
Οχι, γιατι δεν εχω αλλα και να ειχα δεν θελω να τυφλωνω τους αλλους. (υπαρχει περιπτωση ή να φυγει εκτος δρομου ή να πεσει πανω σου εαν τυφλωθει απο απεναντι φωτα).
Μεσα στην πολη οποιος τα αναβει ειναι απλα απαραδεκτος.
Σε πορεια η σωστη χρηση του ειναι οταν υπαρχει πχ ομιχλη και δεν διακρινεις καλα τον δρομο.
Σε αντιθετες περιπτωσεις ειναι και παλι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ διοτι το λεει και το ονομα τους "ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ" και οχι "ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΚΑΓΚΟΥΡΙΑΣ-ΜΑΓΚΙΑΣ".
Οποιος θιχτηκε καλα να παθει. Δυστυχως αυτη ειναι η αλληθεια.
Δεν τρέχει κάστανο.
Γι' αυτό θέλω να δω πόσοι από εδώ τα ανάβουν και πόσοι όχι. Γυρίζω από τη δουλειά πάντα βράδυ και οι 6 στους 10 ρε παιδιά τα έχουν ανοιχτά. Παίζει οι υπόλοιποι 4 να μην έχουν κιόλας! Δεν είναι κατάσταση αυτή και η τροχαία δεν πρέπει να έχει ασχοληθεί ποτέ μ'αυτό.
Πατάτε φρένο αντί για κόρνα. Με την κόρνα δεν προλαβαίνετε κάτι...
ποτέ δεν τους έχω ανάψει.
εδώ μέσα κατά καιρούς βλέπω θεματάκια για προβολείς ομίχλης. μόνο 4 όμως παραδέχονται οτι τα ανάβουν.
τους πίσω πώς το βλέπετε?
σε ταξίδι καρότσα να σε τυφλώνει ο καραγκιόζης που μου τους έχει ανοικτούς?
καμία φορά τυχαίνει να τους προσπερνάω τους το ανάβω και εγώ, αλλά αυτοί δεν πτοούνται.
οκ ρε μεγάλε έχεις και προβολείς ομίχλης, εμπρός και πίσω.
πρέπει να μας τους δείξεις....
χαχαχαχαχαχα
Εγω οταν ειχα τους κιτρινους τους αναβα μονο σε βροχες ομιχλες, εκει παει κ η ψηφος.
Τωρα που τους αντικατεστησα με LED τους εχω ανοικτους κανονικα το βραδυ, αφου δεν τυφλωνουν, απλα φαινεται ασπρο-μοβ το προβολακι-ταιριαζει με τα ξενον πανω.
Vectra C - 1,8 140ps
ego psfisa oxi gia to logo den mou xriazonte kai pote stin ellada den tous exo anpsi alla epidi pao eksoteriko mono eki tous exo anpsi pou xriastike tora edo sto ellada to exoume sti moda na exoume anixta kai ta provolia kai opos ipan ta paidia idika stin vroxi stravonese douleva poli palia fortigo kai katalaveno ti travousame pou emis imastan kai pio psila apo ena aftokinito
σε βροχη δεν τους αναβω αν και εμενα δε τυφλωνουν ειναι σιγουρο τα πισω δε τα εχω αναψει ποτε
μονο σε δυσκολες καιρικες συνθηκες!!
OPEL ASTRA K BITURBO CDTi.....O ΓΗΤΕΥΤΗΣ!!!
OPEL CALIBRA TURBO 4X4.....Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!
Όταν επιβαλλεται
Ο slalom μπορεί σε κάποια θέματα να είναι απόλυτος...
Ψηφισα οχι γιατι δεν τα αναβω ( καλα τι εκφραση ε;;; ) πλεον.
και λεω πλεον γιατι κι εγω περασα την φαση με τα προβολακια
παντα με τα μεσαια αναμενα βεβαια, οχι μονο τα μικρα.
οντως σε επαρχιακο με τα προβολακια βλεπεις καλυτερα στις στροφες
ειδικα σε φαναρια χωρις "μπιλια" φακο.
και οντως σε διασταυρωσεις φωτιζεις πιο καλα κοντα σου για να δει ο αλλος οτι καποιος ειναι κοντρα.
παρολο που τα ειχα χαμιλωσει για να μην τυφλωνουν
μου γυρισε η βιδα και δεν τα ξανααναψα.
ισως γιατι με τα ξενον δεν φαινεται διαφορα.
Αυτο που ειναι ΠΟΛΥ κουραστικο
ειναι το πισω ομιχλης που εχουν αναμενο κατι μπαγλαμαδες
προφανως γιατι δεν ξερουν τι πατανε στο ταμπλο.
βεβαια ενα παραπανω ενεργοποιημενο λαμπακι στο ταμπλο
σιγουρα κανει κατι παραπανω απο το αμαξι του διπλανου
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Asroc : 09-02-11 στις 02:02
οταν η ημουν πιο μικρος τα αναβα για εφε....ηταν και το μοναδικο Vectra A του πατερα μου με εργοστασιακους προβολεις απ τη μανα του(90000 δρχ το 92 extra)αλλα τωρα που μεγαλσα μονο οταν πρεπει σε συγκεκριμενες συνθηκες....
ο γιοκας μου οτι αυτοκινητακι πιανει το λιωνει...που να εμοιασε αραγε????
Insignia 1.8 4d edition black sapphire
Astra G 1.4 5d X14XE
Δεν χρησιμοποιω τα προβολακια.Ποτε επιτελους θα γινουμε λιγο ποιο τυπικοι οδηγοι?