Συμφωνώ.
If you already have an account with us, please use the login panel below to access your account.
1 μήνα μετά, με κοντινές διαδρομές, η μίζα γυρνάει όπως την πρώτη μέρα της τοποθέτησης. Να σημειωθεί ότι για να πάρει μπρος το Peugeot θέλει αρκετές περιστροφές της μίζας (μάλλον διότι το περπατάω σβηστό για να το βάλω μέσα και να το βγάλω από το σπίτι/γκαράζ).
Δηλαδή η μπαταρία ταλαιπωρείται πολύ. Παρόλα αυτά, είναι σαν την πρώτη μέρα όπου ήταν φουλ φορτισμένη.
Ουσιαστικά, κατά μέσο όρο κάνει 5km την μέρα, αλλά με 4 κατά μέσω όρο μίζες... Δηλαδή μίζα και χιλιόμετρο.
Τελικά η αλλαγή σε 7100 άξιζε!
Το μοτέρ δουλεύει σαν ραπτομηχανή!
Τα παλιά λάδια είχαν 1000κμ. Οπότε μάλλον δεν οφείλεται στο ότι το λάδι είναι φρέσκο...
Εκτός και αν είναι ψυχολογικό... Πάντως μου φαίνεται ότι στροφαρει πιο ωραία. Το μηχανάκι εγώ δεν το οδηγώ καθόλου. Αλλά το οδηγεί μέλος της οικογένειας. Οπότε η διαφορά που περιγράφω είναι ακουστική. Ο ήχος είναι πιο γλυκός. Όχι πιο ήσυχος, αλλά πιο γλυκός-ωραίος.
το οτι το πηγαινεις τσουλητο μεσα-εξω στο γκαραζ ,τι σχεση εχει με το μιζαρισμα?
Εννοώ μήπως όταν το τσουλάω το μπουκώνω... Ίσως να μην ισχύει αυτό που λέω. Δεν το έχω ψάξει. Λογικά δεν ισχύει μιας και το φυγοκεντρικό δεν ενεργοποιείται...![]()
ναι δεν γυρναει το πιστονι. αλλιως θα μπορουσες να το βαλεις κ μπρος με σπρωξιμο
Την πρώτη αλλαγή την έκανα στα 1200κμ (motul 5000), δεύτερη στα 3600κμ (motul 5000) και τρίτη στα 4600κμ (motul 7100).
Πόσο να τα κρατήσω?
Καλά τα αλλάζεις. Εκεί στα 1000+ η αλλιώς στον χρόνο πάνω.
την δευτερη την αργησες . καπου στα 1500 τα αλλαζεις . πανω απο 2000 με τιποτα .
αν το χειμωνα δεν κυκλοφορει τοτε με την αρχη καθε νεας σεζον βαζεις κ φρεσκο λαδακι , ασχετα απο το ποσα χιλιομετρα εχουν τα παλια.
Μήπως είναι πολύ νωρίς στα 1000κμ ? Ειδικά για ένα λάδι σαν το 7100 (100% synth+ ester). Το manual λέει κάθε 5000κμ και ημισυνθετικο...
Και το λέω εγώ που αλλάζω στο αυτοκίνητο max στα 6000κμ...
Βέβαια η ποσότητα είναι 0.8l. Από την άλλη έχει έναν κύλινδρο και όχι 4, όπως δηλαδή το αυτοκίνητο...
Πάντως η συνεχόμενη διαδρομή που κάνει είναι max 2κμ. Δηλαδή δεν προλαβαίνει να βράσει το λάδι... Από την άλλη οι συχνές διαδρομές σημαίνουν και πολλά κρυο-ζεστη-κρυο...
4-5000km ή χρονο.
Εκει που σταματαει η ατμοσφαιρα,αρχιζει το...ΤURBO !!!
Μέχρι στιγμής δεν τα άλλαζα κάθε χρόνο...
Κυρίως επειδή δεν έχει χάρτινο φίλτρο.
Αν δεν κάψει το 7100 10-40, ίσως πάω σε 5-40.
Επίσης, με "τρώει" να δοκιμάσω λάδι αυτοκινήτων. Εξάλλου τα api κλπ είναι ίδια με τα moto... Ειδικά το δικό μου που δεν έχει καθόλου απαιτήσεις....
αν λεει ημισυνθετικο και βαζεις φουλ συνθ δεν κανεις καλα . προσεξε το αυτο , ειναι σημαντικο.
το οτι βλεπεις φουλ συνθ δεν σημαινει κ πιο καταλληλο.
Για ποιο λόγο να μην βάλω συνθετικό?
Που θα δημιουργηθεί πρόβλημα?
η συζητηση για ημισυνθετικο και συνθετικο λαδι ειναι τεραστια .
το να αλλαζεις απο ημι σε φουλ δεν ειναι τοσο απλο . επισης το να γυρισεις απο φουλ σε ημισυνθετικο παλι δν ειναι τοσο απλο .
οπως και να εχει σε καθε οχημα δεν ειναι καλη ιδεα να ξεφευγεις απο τις προδιαγραφες λαδιου του κατασκευαστη.
φυσικα στο σκουτερ που ειναι κατι απλο ισως δεν εχεις ουσιαστικο θεμα ποτε .
αν εχεις ορεξη ψαξε στο νετ να βρεις συζητησεις και στοιχεια και καταληγεις σε οποιο συμπερασμα θελεις.
Edit
Το κάνω αυτό διότι κάποιοι τον βιδωνουν τον δείκτη και μετράνε, και άλλοι όχι (οι περισσότεροι...). Οπότε όταν άλλαξα έβαλα λίγο παραπάνω από το max.
Πχ δείτε στο παρακάτω βίντεο:
https://youtu.be/FtxZ7Bme-Xc
Εγώ το μετράω βιδωμενο
Επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται, του lidl το 5-40 είναι jaso ma... Άρα κάνει και για μηχανάκια...
https://images-popusti.njuskalo.hr/d...idl-152357.jpg